Henkilön lisääminen tai poistaminen tilassa

Voit lisätä ihmisiä tilaan Google Chatissa lisäämälle heidät jäsenlistaan tai mainitsemalla heidät suoraan tilassa.

Vinkki: Jos käytät Chatia Google Workspace ‑tilillä, voit tehdä seuraavia:

• Voit lisätä Google-ryhmän tilaan. Katso, miten voit lisätä Google-ryhmän tilaan.
  • Järjestelmänvalvoja voi luoda tilan, jonka kaikki organisaatiosi jäsenet voivat löytää. Järjestelmänvalvoja voi esimerkiksi lisätä tilaan kaikki@omayritys.fi-nimisen ryhmän.

Henkilön lisääminen tilassa

1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    • Gmail: Napauta alareunasta Chat .
  2. Napauta alareunan navigointivalikosta Tilat .
  3. Avaa tila.
  4. Napauta vasemmasta yläkulmasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  5. Valitse Jäsenet-kohdasta Lisää ihmisiä .
  6. Kirjoita lisättävän käyttäjän tai ryhmän nimi tai sähköpostiosoite.
  7. Napauta oikeasta yläkulmasta Valmis.

Vinkkejä:

• Voit lisätä nopeasti uuden henkilön tilaan kirjoittamalla vastausalueelle @ ja sen jälkeen henkilön nimen.
  • Voit tarkistaa tilaan kutsumasi henkilöt napauttamalla Hallinnoi jäseniä ja sitten Kutsuttu.
Lue lisää tilakutsuista
  • Sähköpostikutsu lähetetään seuraavissa tapauksissa:
    • Kutsumasi henkilö ei ole keskustellut kanssasi aiemmin.
    • Kutsumasi henkilö kuuluu toiseen organisaatioon ja tila on luotu Google Workspace ‑tililläsi.
  • Kutsumasi henkilö lisätään tilaan suoraan seuraavissa tapauksissa:
    • Kutsumasi henkilö on keskustellut kanssasi aiemmin.
    • Kuulutte samaan organisaatioon.
  • Tilaan suoraan lisätyt henkilöt eivät saa sähköposti-ilmoituksia.
  • Jos sinulla on Google Workspace ‑tili, organisaatiosi jäsenet voivat saada sähköposti-ilmoituksen tai heidät voidaan lisätä tilaan suoraan.

Henkilön poistaminen tilasta

Tärkeää: Jos sinulla on mahdollisuus hallinnoida jäseniä, voit poistaa jäseniä tilasta. Poistettu käyttäjä ei voi enää

• osallistua keskusteluun
  • tarkastella tilan viestihistoriaa
  • käyttää tilassa jaettuja tiedostoja.
  1. Avaa Chat-sovellus tai Gmail-sovellus Android-puhelimella tai ‑tabletilla.
    • Gmail: Napauta alareunasta Chat .
  2. Napauta alareunan navigointivalikosta Tilat .
  3. Avaa tila.
  4. Napauta vasemmasta yläkulmasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  5. Napauta henkilön tai ryhmän nimen oikealta puolelta Lisäasetukset  ja sitten Poista tilasta.

Vinkki: Jos käyttäjä lisättiin osana Google-ryhmää, poista käyttäjä ensin ryhmästä ja sitten tilasta.