Aan de slag met de Bitbucket-app voor Google Chat

Gebruik de Bitbucket-app in Chat om het volgende te doen:

• Berichten ontvangen bij gebeurtenissen in Bitbucket.
  • Snelle acties uitvoeren, zoals pull-verzoeken bekijken en goedkeuren.
  • Reacties op je pull-verzoeken bekijken en beantwoorden.

Ontdek wat je nodig hebt voordat je begint

• Vraag uw Google Workspace-beheerder om toestemming om apps te installeren.
  • Voeg de app toe aan Chat. Meer informatie over hoe u bots vindt en toevoegt aan Chat
  • Gebruik uw Bitbucket-beheerdersrechten om de Bitbucket voor Google Chat-plug-in te installeren in de Bitbucket-werkruimte via de Bitbucket Marketplace.
    • Nadat een beheerder de app heeft geïnstalleerd, kunnen alle gebruikers met toegang tot de werkruimte de Bitbucket voor Google Chat toevoegen en in die werkruimte werken.

De Bitbucket-app instellen in Chat

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een optie:
    • Open een privéchat met de app.
    • Ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Klik op Verbinden.
    • Het configuratievenster wordt geopend.
  4. Voer de URL van de Bitbucket-werkruimte in.
    • Voorbeeld-URL: https://bitbucket.org/workspace-name/workspace/overview
  5. Klik op Volgende stap.
    • Als de vereiste plug-in al is geïnstalleerd, gaat u naar stap 6.
    • Volg anders de instructies op de pagina om de plug-in te installeren en klik op App uitvoeren.
  6. Klik op Verbinden en dan Toegang instellen.
  7.  Volg de stappen tijdens de installatie om de app toegang te geven tot uw Google- en Bitbucket-accounts.
    • Als dit is gelukt, krijgt u een melding dat de app nu is gekoppeld aan het door u gekozen Bitbucket-account.

Meldingen over opslagplaatsen beheren

Werkruimte wijzigen

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een optie:
    • Open een privéchat met de app.
    • Ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Klik op Instellingen.
    • U kunt ook /bitbucket_settings invoeren.
  4. Klik rechtsboven op Wijzigen.
  5. Selecteer een werkruimte.
  6. Klik op Werkruimte wijzigen.

Melding voor een opslagplaats toevoegen

Voeg de opslagplaatsen toe waarvoor u meldingen wilt krijgen.

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een optie:
    • Open een privéchat met de app.
    • Ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Klik op Instellingen.
    • U kunt ook /bitbucket_settings invoeren.
  4. Klik rechtsonder op Opslagplaats toevoegen.
  5. Kies een opslagplaats in de lijst.
  6. Klik op Selecteren.
  7. Selecteer een optie:
    • Vink de vakjes aan waarvoor je meldingen wilt krijgen.
    • Vink Alles selecteren aan.

App-instellingen wijzigen

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een optie:
    • Open een privéchat met de app.
    • Ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Voer /bitbucket_settings in.
  4. Werk uw instellingen bij.
  5. Klik op Save (Opslaan).

De Bitbucket-app verwijderen

Belangrijk: Als u de app uit een ruimte verwijdert, wordt de Bitbucket-werkruimte verwijderd uit de ruimte en gaan alle ingestelde meldingen verloren. Uw inloggegevens blijven echter bewaard.

1. Ga op uw computer naar Google Chat of uw Gmail-account.
  2. Selecteer een optie:
    • Open een privéchat met de app.
    • Ga naar een ruimte die de app bevat.
  3. Klik bovenaan op de pijl-omlaag .
  4. Selecteer een optie:
    • Voor Chat: Klik op Verwijderen.
    • Voor Ruimtes: Klik op Apps en integraties en dan Meer en dan Verwijderen uit ruimte.