Läs mer om uppgraderingen från konversationsämnen till infogade trådar i rum

Under 2022 införde vi infogade diskussioner för rum för att skapa ett enda smidigt konversationsflöde i Google Chat. I rum med infogade trådar är det möjligt att:

• Skicka ett meddelande till hela gruppen i huvudkonversationsfönstret.
  • Svara på ett meddelande om du vill starta en tråd.
  • Citera ett tidigare meddelande.

Läs mer om uppgraderingen av alla rum till infogade trådar

För att fortsätta utveckla Chat för att betjäna våra användare och hålla teamen produktiva uppgraderar vi alla rum som är ordnade efter konversationsämnen till rum med infogade trådar. Vi räknar med att uppgraderingen är klar den 31 mars 2024 för alla kunder.

I de flesta fall tar uppgraderingen upp till två veckor och begränsas inte till helger:

• Under veckodagar: De flesta rum i organisationen uppgraderas direkt utan avbrottstid.
  • Under helgen:Det kan ta upp till 12 timmar att uppgradera stora rum och de förblir otillgängliga.

Därför uppgraderar vi rum

För Chat-användare kan det vara svårt att navigera i rum som är ordnade efter konversationsämnen. Det kan vara svårt för användarna att

• hålla koll på enskilda ämnen när nya svar läggs till
  • gå tillbaka i en konversation för att hitta relevanta ämnen.

I rum med infogade trådar kan användarna

• svara på valfritt meddelande och skapa en diskussion som är separat från huvudkonversationen med upp till 500 svar
  • följa specifika trådar och få aviseringar om svar och omnämnanden i tråden
  • hålla koll på det som är viktigast.

Jämfört med rum som är ordnade efter konversationsämnen rapporterar Chat-användare en högre nöjdhetsgrad för rum med infogade trådar.

Läs mer om uppgraderingen till rum med separata diskussioner.

Produktuppdatering och livefrågestund: Rum ordnade efter ämnesuppgradering till rum med infogade trådar i Chat

Läs om hur den här ändringen påverkar dina rum

Om du har rum ordnade efter konversationsämne uppgraderas de automatiskt till rum med infogade trådar.

Den 21 augusti 2023 meddelade vi kunderna om uppgraderingen. Vi fortsätter att lägga till information om uppgraderingen i den här artikeln i takt med att vi fortsätter att uppgradera rum ordnade efter konversationsämne.

Före uppgraderingen kan du ha två olika rumstyper:

Rum ordnade efter konversationsämne

I rum som ordnas efter konversationsämne grupperas meddelanden och svar efter ämne så att alla ser dem.

En illustration av ett rum grupperat efter konversationsämne

Rum med infogade trådar

I rum med infogade trådar är det möjligt att:

• Skicka ett meddelande till hela gruppen i huvudkonversationsfönstret.
  • Svara på ett enskilt meddelande.

Om du använder infogade trådar för att svara på ett enskilt meddelande förgrenar sig meddelandet till en separat konversation.

En illustration av ett rum grupperat efter infogade trådar

Före uppgraderingen

Minst två veckor före den schemalagda uppgraderingen av rummet visas en banner i rummet med information om den kommande ändringen.

Före uppgraderingen visas meddelandet Rum som är ordnade efter ämne uppgraderas till rum med separata diskussioner högst upp i rummet

Åtkomst till ett rum under uppgraderingen

Din plats är inte tillgänglig under uppgraderingen. Om du öppnar ett rum under uppgraderingen kan du få följande meddelande:

”Rummet uppdateras Vi uppdaterar det här rummet till ett rum med separata diskussioner och är snart tillbaka.”

Testa att vänta några minuter innan du öppnar rummet igen.

Om du redan befinner dig i ett rum när uppgraderingen startar är de flesta funktionerna i rummet inte tillgängliga förrän uppgraderingen är slutförd.

Chats API:er och appar kan inte använda rum under uppgraderingen. Du får kanske ett felmeddelande när ett API eller en app försöker uppdatera rummet. Appar och API:er har fortfarande åtkomst till rum som inte uppgraderas.

Om du har åtkomst till Google Arkiv ser du kanske dubbletter av chattmeddelanden i Google Arkiv-sökning i rum som uppgraderas.

Få åtkomst till rum efter uppgraderingen

En illustration som visar ett rum nyligen uppgraderat med infogade svar

Alla rum ordnade efter konversationsämne uppgraderas automatiskt till rum med infogade trådar.

Viktigt! Du behåller fortfarande alla meddelanden som skickades före uppgraderingen och det går att fortsätta använda dessa rum med infogade trådar.

För berörda rum:

• Du måste kanske stänga och öppna Chat på nytt för att få åtkomst till det uppgraderade rummet.
  • Infogade svar tillagda visas efter det sista meddelandet före uppgraderingen.
  • Hitta början på ett tidigare konversationsämne genom att söka efter Starta nytt ämne i tidigare meddelanden.
  • Om du skickade meddelanden i konversationsämnen före uppgraderingen visas de nu i kronologisk ordning i stället för grupperade efter konversationsämne.
  • Om någon svarade på ett äldre ämne, som i bilden ovan, citerar det nya meddelandet nu det tidigare meddelandet från det konversationsämnet.
  • Meddelandehistoriken är aktiverad medan rummet uppgraderas.
    • Om administratören tillåter att användarna ändrar historikinställningarna kan rumsansvariga aktivera eller inaktivera rumshistoriken.
    • Nya meddelanden som skickas i det uppgraderade rummet följer inställningen för rumshistorik som organisationen ställer in.
  • Meddelanden som skickas efter uppgraderingen har samma funktion som det befintliga rummet med infogade trådar.

Kolla in kommande funktioner i Chat-trådar

Läs om meddelanden från startsidan

Meddelanden från trådar som du följer visas på startsidan med ett filter för att

• enbart visa trådar som du följer och olästa konversationer
  • öppna en konversation eller ett svar från startsidan.

En bild av genvägen till startsidan i Chat som visar var du kan filtrera efter trådar och olästa meddelanden

Göra det lättare att läsa en tråd

Du kan ändra storlek på trådsidofältet för att

• Passa skärmen.
  • Fokusera på de viktigaste trådarna.

En animation som visar hur du ändrar storlek på trådpanelen på en dator

Ta reda på vem som har svarat på en tråd

I varje tråd visas avatarer för användare som har svarat på tråden.

En bild som visar avatarer för varje användare som svarade i en tråd i Chat

Få aviseringar om viktiga meddelanden i trådar

Säkerställ att du inte missar några uppdateringar genom att välja att få aviseringar för alla meddelanden och automatiskt följa alla trådar i ett rum.

En bild som visar hur du justerar aviseringar och ignorerar konversationer för trådar i Chat

Arbeta med projekt i rum

När ditt rum har uppgraderats kan du använda dessa tips för att ordna konversationer och samarbeta effektivt i projekt.

Spåra aktiva trådar

Hitta trådar i ett rum genom att välja Trådar uppe till höger i rummet.

Starta en separat tråd i ett rum

Öppna ett meddelande och välj Svara i tråd när du behöver en separat tråd i ett ämne med en mindre grupp rumsmedlemmar. Läs mer om att svara i en tråd.

Använd @omnämnande

Få uppmärksamhet i ett rum genom att skriva @ följt av personens namn. Det går även att:

• Lägg till flera namn på ett meddelande.
  • Omnämn alla med @alla.
Citera ett meddelande när du svarar

Informera om en tidigare fråga i huvudkonversationen eller uppdatera genom att öppna ett meddelande och välja Citera i svar . Läs mer om att citerar ett meddelande i svar.

Dela dokument

Samarbeta effektivt i projekt genom att dela dokument på datorn, i telefonen och på Google Drive. Det går att uppdatera filer i Google Dokument och Kalkylark direkt i rummet utan att lämna Chat. Läs mer om att skicka och dela filer i Chat.