Finn ut mer om oppgraderingen fra samtaleemner til interne tråder i rom

I 2022 lanserte vi interne tråder for rom for å skape én enkel, strømlinjeformet samtaleflyt i Google Chat. I rom med interne tråder kan du gjøre ett av følgende:

• sende en melding til hele gruppen i hovedsamtalevinduet
  • svare på en enkelt melding for å starte en tråd
  • sitere en tidligere melding

Finn ut mer om oppgraderingen av alle rom til interne tråder

For å fortsette å utvikle Chat for å hjelpe brukerne våre og gjøre teamene mer produktive, oppgraderer vi alle rom som er sortert etter samtaleemne, til rom med interne tråder. Vi forventer at oppgraderingen er fullført innen 31. mars 2024 for alle kunder.

I de fleste tilfeller varer oppgraderingen i opptil to uker, i stedet for at den er begrenset til helger:

• I løpet av ukedagene: De fleste rom i organisasjonen din oppgraderes umiddelbart uten nedetid.
  • I helgen: Det kan ta opptil 12 timer å oppgradere store rom, så de er utilgjengelige.

Årsakene til at vi oppgraderer rom

For Chat-brukere kan det være vanskelig å navigere i rom som er sortert etter samtaleemne. Det kan være vanskelig for brukerne å

• holde styr på enkeltemner etter hvert som nye svar legges til
  • Gå tilbake i en samtale for å finne relevante emner.

I rom med interne tråder kan brukerne

• Svar på en hvilken som helst melding og opprett en diskusjon atskilt fra hovedsamtalen med opptil 500 svar.
  • følge bestemte tråder og få varsler om svar og nevninger i tråden
  • bli kvitt rot og holde seg oppdatert på det som er viktig

Sammenlignet med rom som er organisert etter samtaleemner, rapporterer Chat-brukere om større tilfredshet med rom med interne tråder.

Finn ut mer om oppgraderingen til rom med interne tråder.

Produktoppdateringer og direktesendt spørsmålsrunde: oppgradering av rom organisert etter emne, til rom med interne tråder i Chat

Finn ut hvordan denne endringen påvirker rommene dine

Hvis du har rom som er organisert etter samtaleemne, oppgraderes de automatisk til rom med interne tråder.

21. august 2023 varslet vi kundene om oppgraderingen. Vi fortsetter å legge til informasjon om oppgraderingen i denne artikkelen etter hvert som vi oppgraderer rom som er organisert etter samtaleemne.

Før oppgraderingen kan du ha to forskjellige typer rom:

Rom organisert etter samtaleemne

I rom som er organisert etter samtaleemne, grupperes meldinger og svar etter emne, slik at alle kan se dem.

En illustrasjon av et rom som er gruppert etter samtaleemne

Rom med interne tråder

I rom med interne tråder kan du gjøre ett av følgende:

• sende en melding til hele gruppen i hovedsamtalevinduet
  • svare på en enkelt melding

Hvis du bruker tråder for å svare på én enkelt melding, forskyves meldingen din til en egen samtale.

En illustrasjon av et rom som er gruppert etter interne tråder

Før oppgraderingen

Minst to uker før den planlagte oppgraderingen av rommet vises et banner i rommet for å varsle deg om den kommende endringen.

Før oppgraderingen vises meldingen «Rom som er sortert etter emne, blir oppgradert til rom med interne tråder» øverst i rommet.

Tilgang til rom under oppgraderingen

Området ditt er utilgjengelig under oppgraderingen. Hvis du åpner et rom under oppgraderingen, kan det hende du får meldingen

«Rommet oppdateres. Vi oppdaterer dette rommet til et rom med interne tråder, og vi er straks tilbake.»

Prøv å vente noen minutter før du åpner rommet igjen.

Hvis du allerede er i et rom når oppgraderingen starter, er de fleste funksjonene i rommet utilgjengelige frem til oppgraderingen er fullført.

Chat API-er og apper kan ikke bruke rom under oppgraderingen. Du kan få en feilmelding når et API eller en app prøver å oppdatere rommet. Apper og API-er har fortsatt tilgang til rom som ikke blir oppgradert.

Hvis du har tilgang til Google Arkiv, kan det hende du ser dupliserte Chat-meldinger i Google Arkiv-søk når rom blir oppgradert.

Få tilgang til rom etter oppgraderingen

En illustrasjon av et rom som nylig ble oppgradert til å inkludere svar i tråder

Alle rom som er sortert etter samtaleemne, oppgraderes automatisk til rom med tråder.

Viktig: Du beholder fortsatt alle meldinger som ble sendt før oppgraderingen, og du kan fortsette å bruke disse rommene med interne tråder.

For berørte rom:

• Det kan hende du må lukke Chat og åpne den på nytt for å få tilgang til det oppgraderte rommet.
  • «Interne svar er lagt til» vises etter den siste meldingen fra før oppgraderingen.
  • For å finne starten på et tidligere samtaleemne kan du se etter «Start et nytt emne» i de tidligere meldingene.
  • Hvis du sendte meldinger i samtaleemner før oppgraderingen, vises de nå i kronologisk rekkefølge i stedet for å grupperes sammen med samtaleemnet.
  • Hvis noen har svart på et eldre emne, som vist i bildet ovenfor, siterer den nye meldingen nå den tidligere meldingen fra det samtaleemnet.
  • Når rommet er oppgradert, er meldingsloggen på.
    • Hvis administratoren din tillater at brukerne endrer logginnstillingene, kan romadministratorer slå romloggen på eller av.
    • Nye meldinger som sendes i det oppgraderte rommet, følger innstillingene som organisasjonen angir for romloggen.
  • Meldinger som sendes etter oppgraderingen, har samme opplevelse som det eksisterende rommet med interne tråder.

Sjekk ut kommende funksjoner for chattråder

Hold deg oppdatert på meldinger fra startsiden

Meldinger fra trådene du følger, vises på startsiden med et filter for å

• Vis bare tråder du følger, og uleste samtaler.
  • Åpne en samtale eller svar fra startsiden.

Et bilde av snarveien til Hjem i Chat, som viser hvor du kan filtrere etter tråder og uleste meldinger

Gjør det enklere å lese tråder

Du kan endre størrelsen på sidefeltet for tråder for å

• tilpasse til skjermen
  • fokusere på de viktigste trådene

En animasjon som viser hvordan du endrer størrelsen på trådpanelet på en datamaskin

Finn ut hvem som har svart på en tråd

Hver tråd viser brukerbilder som har svart på tråden.

Et bilde med brukerbilder for hver bruker som svarte i en tråd i Chat

Bli varslet om viktige meldinger i tråder

For å sikre at du ikke går glipp av oppdateringer, kan du velge å bli varslet om alle meldinger og automatisk følge alle tråder i et rom.

Et bilde som viser hvordan du justerer varsler og ignorerer samtaler for tråder i Chat

Jobb med prosjekter i et rom

Når rommet ditt er oppgradert, kan du bruke disse tipsene til å organisere samtaler og samarbeide effektivt om prosjekter.

Spor aktive tråder

For å finne tråder i et rom velger du Tråder øverst til høyre i rommet.

Start en egen tråd i et rom

Hvis du trenger en egen tråd om et emne med en mindre gruppe med rommedlemmer, kan du gå til en melding og velge Svar i tråden . Finn ut hvordan du svarer i en tråd.

Bruk @nevning

For å fange folks oppmerksomhet i et rom kan du skrive inn @ etterfulgt av navnet til vedkommende. Du kan også

• legge til flere navn i en melding
  • nevne alle ved bruk av @alle
sitere en melding når du svarer

Hvis du vil fremheve et tidligere spørsmål i hovedsamtalen eller komme med en oppdatering, kan du gå til en melding og velge Siter i svaret . Finn ut hvordan du siterer en melding i et svar.

Del dokumenter

For å kunne samarbeide effektivt i et prosjekt kan du dele dokumenter fra datamaskinen, mobilen og Google Disk. For Google Dokumenter og Regneark kan du oppdatere filen direkte i rommet uten å gå ut av Chat. Finn ut hvordan du sender eller deler filer i Chat.