Meer informatie over de upgrade van gespreksonderwerpen naar inline threads in ruimtes

In 2022 hebben we inline threads voor ruimtes geïntroduceerd, zodat we één gestroomlijnde gespreksflow hebben in Google Chat. In een ruimte met inline threads kunt u het volgende doen:

• Een bericht sturen naar de hele groep in het hoofdvenster van het gesprek.
  • Reageren op een bericht om een thread te starten.
  • Een eerder bericht citeren.

Meer informatie over de upgrade naar ruimtes met inline threads

We blijven Chat ontwikkelen om het gebruikers makkelijker te maken en de productiviteit van teams te verhogen. We hebben ervoor gekozen om alle ruimtes geordend op gespreksonderwerp te upgraden naar ruimtes met inline threads. We verwachten dat de upgrade voor alle klanten is afgerond op 31 maart 2024.

In de meeste gevallen duurt de upgrade maximaal 2 weken, in plaats van tijdens het weekend:

• Op doordeweekse dagen: de meeste ruimtes in uw organisatie worden meteen geüpgraded, zonder downtime.
  • In het weekend: het kan tot 12 uur duren voordat grote ruimtes zijn geüpgraded en ze blijven onbeschikbaar.

Waarom we ruimtes upgraden

Voor Chat-gebruikers kan het lastig zijn om te navigeren in ruimtes die zijn geordend op gespreksonderwerp. Wat lastig kan zijn voor gebruikers:

• Afzonderlijke onderwerpen bijhouden naarmate er nieuwe antwoorden worden toegevoegd.
  • Relevante onderwerpen terugvinden in een gesprek.

Wat gebruikers kunnen doen in een ruimte met inline threads:

• Reageren op een bericht en een discussie openen die losstaat van het hoofdgesprek met maximaal 500 antwoorden.
  • Specifieke gesprekken volgen en meldingen krijgen bij reacties en vermeldingen in het gesprek.
  • Overzicht houden en op de hoogte blijven van wat ertoe doet.

Chat-gebruikers geven aan dat ze ruimtes met inline threads prettiger vinden dan ruimtes die zijn geordend op gespreksonderwerp.

Vind meer informatie over de upgrade naar ruimtes met inline threads.

Productupdate en live vraag- en antwoordsessies: Ruimtes geordend op gespreksonderwerp worden geüpdraded naar ruimtes met inline threads in Chat

Meer informatie over de gevolgen van deze wijziging voor uw ruimtes

Als u ruimtes heeft geordend op gespreksonderwerp, worden deze automatisch geüpgraded naar ruimtes met inline threads.

Op 21 augustus 2023 hebben we klanten op de hoogte gesteld van de upgrade. In dit artikel voegen we meer informatie over de upgrade toe terwijl we ruimtes upgraden die zijn geordend op gespreksonderwerp.

Vóór de upgrade kunt u 2 verschillende typen ruimtes hebben:

Ruimtes geordend op gespreksonderwerp

In een ruimte die is geordend op gespreksonderwerp worden berichten en antwoorden gegroepeerd op onderwerp zodat iedereen ze kan zien.

Een illustratie van een ruimte die is gegroepeerd op gespreksonderwerp

Ruimtes met inline threads

In een ruimte met inline threads kunt u het volgende doen:

• Een bericht sturen naar de hele groep in het hoofdvenster van het gesprek.
  • Eén bericht beantwoorden.

Als je inline threads gebruikt om een bericht te beantwoorden, vertakt het bericht zich in een afzonderlijk gesprek.

Een illustratie van een ruimte die is gegroepeerd op inline threads

Vóór de upgrade

Minimaal 2 weken voor de geplande upgrade wordt er in de ruimte een banner getoond om u te informeren over de aankomende wijziging.

Vóór de upgrade verschijnt bovenaan de ruimte het bericht 'Ruimtes die geordend zijn op onderwerp, worden geüpgraded naar ruimtes met inline threads'

Toegang krijgen tot een ruimte tijdens de upgrade

Tijdens de upgrade is uw ruimte niet beschikbaar. Als u tijdens de upgrade een ruimte opent, krijgt u misschien deze melding:

"De ruimte wordt geüpdatet. We updaten deze ruimte naar een ruimte met inline threads. De ruimte is binnenkort weer beschikbaar."

Wacht een paar minuten voordat u de ruimte opnieuw opent.

Als u al in een ruimte bent op het moment dat de upgrade wordt gestart, zijn de meeste functies in de ruimte pas beschikbaar nadat de upgrade is afgerond.

Tijdens de upgrade kunnen API's en apps voor Chat geen ruimtes gebruiken. U kunt een foutmelding krijgen als een API of app de ruimte probeert te updaten. Apps en API's hebben nog wel toegang tot ruimtes die niet worden geüpgraded.

Als u toegang heeft tot Google Vault, ziet u mogelijk dubbele chatberichten in Google Vault-zoekopdrachten naar ruimtes die worden geüpgraded.

Toegang krijgen tot een ruimte na de upgrade

Een illustratie van een ruimte die onlangs is geüpgraded om inline antwoorden toe te voegen

Ruimtes die zijn geordend op gespreksonderwerp, worden automatisch geüpgraded naar ruimtes met inline threads.

Belangrijk: U heeft nog steeds alle berichten die vóór de upgrade zijn gestuurd en u kunt deze ruimtes blijven gebruiken met inline threads.

Bij getroffen ruimtes:

• Misschien moet u Chat sluiten en opnieuw openen om toegang te krijgen tot de geüpgradede ruimte.
  • De tekst 'Inline antwoorden' verschijnt na het laatste bericht van vóór de upgrade.
  • Als u het begin van een eerder gespreksonderwerp wilt vinden, zoekt u in de eerdere berichten naar 'Begin van nieuw onderwerp'.
  • Als u vóór de upgrade berichten in gespreksonderwerpen heeft gestuurd, worden deze nu in chronologische volgorde getoond in plaats van gegroepeerd met het gespreksonderwerp.
  • Als iemand heeft gereageerd op een ouder onderwerp, zoals in de bovenstaande afbeelding, wordt in het nieuwe bericht nu het vorige bericht uit dat gespreksonderwerp geciteerd.
  • Als de ruimte wordt geüpgraded, staat de berichtgeschiedenis aan.
    • Als uw beheerder toestaat dat gebruikers geschiedenisinstellingen wijzigen, kunnen ruimtebeheerders de geschiedenis van ruimtes aan- of uitzetten.
    • Voor nieuwe berichten die vanuit de geüpgradede ruimte worden gestuurd, geldt de geschiedenisinstelling van ruimtes die is ingesteld door de organisatie.
  • Voor berichten die na de upgrade worden gestuurd, geldt dezelfde procedure als in de bestaande ruimte met inline threads.

Overzicht van nieuwe functies voor Chat-gesprekken

Op de hoogte blijven van berichten in Home

Berichten uit uw gevolgde gesprekken worden in Home getoond en gefilterd, zodat u het volgende kunt doen:

• Alleen uw gevolgde gesprekken en ongelezen gesprekken laten tonen.
  • Een gesprek openen of erop antwoorden vanuit Home.

Een afbeelding van de snelkoppeling naar Home in Chat die aangeeft waar u kunt filteren op gesprekken en ongelezen berichten

Makkelijker threads lezen

U kunt het formaat van de gesprekszijbalk aanpassen om het volgende te doen:

• De vensters aanpassen op uw scherm.
  • Focussen op de belangrijkste gesprekken.

Een animatie die aangeeft hoe u het formaat van het threadvenster aanpast op een desktop

Nagaan wie er heeft gereageerd op een gesprek

Elke thread toont de avatars van gebruikers die op de thread hebben gereageerd.

Een afbeelding met avatars van alle gebruikers die hebben gereageerd in een gesprek in Chat

Meldingen krijgen voor belangrijke berichten in threads

U kunt ervoor kiezen meldingen te krijgen voor alle berichten en automatisch alle threads in een ruimte te volgen. Zo mist u geen updates.

Een afbeelding die aangeeft hoe u meldingen kunt aanpassen en gesprekken kunt negeren in Chat

Werken aan projecten in een ruimte

Nadat uw ruimte is geüpgraded, kunt u deze tips gebruiken om gesprekken te ordenen en effectief samen te werken aan projecten.

Actieve gesprekken bijhouden

Als u threads in een ruimte wilt zoeken, selecteert u rechtsboven in de ruimte de optie Gesprekken .

Een apart gesprek starten in een ruimte

Als u een apart gesprek over een onderwerp met een kleinere groep leden van de ruimte wilt hebben, gaat u naar een bericht en selecteert u Beantwoorden in gesprek . Meer informatie over hoe u kunt reageren in een gesprek

@vermelding gebruiken

Als u iemands aandacht in een ruimte wilt trekken, typt u @, gevolgd door de naam. Je kunt ook het volgende doen:

• Meerdere namen toevoegen aan een bericht.
  • Iedereen vermelden met @iedereen.
Een bericht citeren wanneer u reageert.

Als u een eerdere vraag in het hoofdgesprek onder de aandacht wilt brengen of een update wilt geven, gaat u naar een bericht en selecteert u Citeren in reactie . Meer informatie over hoe u een bericht in een reactie citeert

Documenten delen

Als u effectief wilt samenwerken aan een project, kunt u documenten delen vanaf een computer, mobiel apparaat en Google Drive. In Google Documenten en Spreadsheets kunt u het bestand rechtstreeks in de ruimte updaten zonder Chat te verlaten. Meer informatie over hoe u bestanden stuurt of deelt in Chat