Muutos keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyistä tiloista viestiketjutiloiksi

Vuonna 2022 otimme tiloissa käyttöön viestiketjut, jotta Google Chatin keskusteluja olisi mahdollisimman helppo seurata. Viestiketjutilassa voi

• lähettää viestin koko ryhmälle pääkeskusteluikkunassa
  • aloittaa viestiketjun vastaamalla yksittäiseen viestiin
  • lainata aiempaa viestiä.

Tilojen muuttuminen viestiketjutiloiksi

Chatia kehitetään jatkuvasti, jotta käyttäjät ja tiimit voivat työskennellä mahdollisimman tehokkaasti. Tästä syystä kaikki keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyt tilat muuttuvat viestiketjutiloiksi. Päivitys on todennäköisesti valmis kaikkien asiakkaiden osalta 31.3.2024 mennessä.

Useimmissa tapauksissa päivitys ei rajoitu pelkästään viikonloppuihin, vaan se tehdään kahden viikon aikana seuraavasti:

• Arkipäivinä: Useimmat organisaation tilat päivittyvät välittömästi ilman käyttökatkoja.
  • Viikonloppuina: Suurien tilojen päivittymiseen voi mennä 12 tuntia, jolloin ne eivät ole käytettävissä.

Miksi tilat päivitetään

Keskusteluaiheen mukaan ryhmiteltyjen tilojen käyttö voi olla hankalaa Chatin käyttäjille. Käyttäjien voi olla hankala

• pysyä ajan tasalla yksittäisistä aiheista, kun uusia vastauksia lisätään
  • löytää ajankohtaisia aiheita keskustelusta.

Viestiketjutilassa käyttäjät voivat

• vastata mihin tahansa viestiin ja luoda pääkeskustelusta erillisen keskustelun, joka voi sisältää enintään 500 vastausta
  • seurata tiettyjä viestiketjuja ja saada ilmoituksia viestiketjun vastauksista ja maininnoista
  • keskittyä kaikkein tärkeimpiin aiheisiin.

Viestiketjutiloja käyttävät Chat-käyttäjät ovat tyytyväisempiä keskusteluaiheen mukaan ryhmiteltyjä tiloja käyttäviin käyttäjiin verrattuna.

Lue lisää viestiketjutilapäivityksestä.

Tuotepäivitys ja K & V ‑livelähetys: Aiheen mukaan ryhmitellyt tilat muuttuvat viestiketjutiloiksi Chatissa

Muutoksen vaikutus tiloihin

Jos sinulla on keskusteluaiheen mukaan ryhmiteltyjä tiloja, ne päivittyvät automaattisesti viestiketjutiloiksi.

Ilmoitimme asiakkaille päivityksestä 21.8.2023. Lisäämme tietoja päivityksestä tähän artikkeliin sitä mukaa, kun keskusteluaiheen mukaan ryhmiteltyjen tilojen päivitys etenee.

Ennen päivitystä tiloja on kahdentyyppisiä:

Keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyt tilat

Keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyissä tiloissa viestit ja vastaukset ryhmitellään aiheen mukaan kaikkien nähtäväksi.

Kuva aiheen mukaan ryhmitellystä tilasta

Viestiketjutilat

Viestiketjutilassa voi

• lähettää viestin koko ryhmälle pääkeskusteluikkunassa
  • vastata yksittäiseen viestiin.

Jos vastaat yksittäiseen viestiin viestiketjutilassa, viestisi haarautuu erilliseksi keskusteluksi.

Kuva viestiketjun mukaan ryhmitellystä tilasta

Ennen päivitystä

Tilassa näkyy muutoksesta kertova banneri vähintään kaksi viikkoa ennen päivitystä.

Ennen päivitystä viesti "Aiheen mukaan ryhmitellyt tilat muuttuvat useita viestiketjuja sisältäviksi tiloiksi" tulee näkyviin tilan yläreunaan

Pääsy tilaan päivityksen aikana

Päivityksen aikana tila ei ole käytettävissä. Jos avaat tilan päivityksen aikana, saatat nähdä virheilmoituksen:

"Tilaa päivitetään. Päivitämme tilan useita viestiketjuja sisältäväksi tilaksi, ja se on pian taas käytettävissä."

Odota muutama minuutti ennen tilan avaamista uudelleen.

Jos olet tilassa kun päivitys alkaa, suurin osa tilan ominaisuuksista ei ole käytettävissä ennen kuin päivitys on valmis.

Chat APIt ja sovellukset eivät voi käyttää tiloja päivityksen aikana. Saatat nähdä virheilmoituksen, kun API tai sovellus yrittää päivittää tilaa. Sovellukset ja APIt voivat käyttää tilaa, jos sitä ei päivitetä.

Jos sinulla on pääsy Google Holviin, saatat nähdä päivitettävistä tiloista päällekkäisiä chat-viestejä Google Holvin haussa.

Pääsy tilaan päivityksen jälkeen

Kuva tilasta, joka on päivitetty sisältämään ilmoituksesta lähetettyjä vastauksia

Keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyt tilat päivittyvät automaattisesti viestiketjutiloiksi.

Tärkeää: Kaikki ennen päivitystä lähetetyt viestit pysyvät tallessa, ja voit jatkaa tilojen käyttöä viestiketjutiloina.

Seuraavat koskevat päivityksen piiriin kuuluvia tiloja:

• Chat on ehkä suljettava ja avattava uudelleen, jotta saat pääsyn päivitettyyn tilaan.
  • "Ketjutetut vastaukset lisätty" ‑viesti näkyy viimeisimmän ennen päivitystä lähetetyn viestin jälkeen.
  • "Aloita uusi aihe" ‑viesti aiempien viestien yhteydessä merkitsee aiemman keskusteluaiheen alkukohtaa.
  • Jos olet lähettänyt viestejä keskusteluaiheen mukaan ryhmitellyissä tiloissa ennen päivitystä, viestit näkyvät nyt aikajärjestyksessä keskusteluaiheen mukaan ryhmittelyn sijaan.
  • Jos joku vastaa vanhempaan aiheeseen (kuten yllä olevassa kuvassa), uusi viesti lainaa nyt edellistä lähetettyä viestiä.
  • Kun tila päivittyy, viestihistoria on päällä.
    • Jos järjestelmänvalvoja sallii käyttäjien muuttaa historia-asetuksia, tilan ylläpitäjät voivat laittaa tilan historian päälle tai pois päältä.
    • Päivitetyssä tilassa lähetetyissä uusissa viesteissä käytetään organisaation asettamaa tilan historia-asetusta.
  • Päivityksen jälkeen lähetetyissä viesteissä käytetään useita viestiketjuja sisältävän tilan asetuksia.

Uudet Chat-viestiketjujen ominaisuudet

Viestit etusivulla

Seurattujen viestiketjujen viestit näkyvät etusivulla. Etusivulla on myös suodatin, jolla voi

• näyttää vain seuratut viestiketjut ja lukemattomat keskustelut
  • avata keskustelun tai vastata etusivulta.

Kuva etusivun pikakuvakkeesta Chatissa, jossa näytetään miten suodattaminen viestiketjujen ja lukemattomien viestien perusteella onnistuu

Helpompaa viestiketjujen lukemista

Viestiketjujen sivupalkin kokoa voi muuttaa niin, että

• se sopii näytölle
  • tärkeimmät viestiketjut korostuvat.

Animaatio viestiketjupaneelin koon muuttamisesta tietokoneella

Viestiketjuun vastanneet käyttäjät

Jokaisessa viestiketjussa näkyy sellaisten käyttäjien avatarit, jotka ovat vastanneet viestiketjuun.

Kuva, jossa näkyy niiden käyttäjien avatarit, jotka ovat vastanneet viestiketjuun Chatissa

Ilmoitukset tärkeistä viesteistä viestiketjuissa

Voit saada ilmoituksen kaikista viesteistä ja seurata kaikkia tilan viestiketjuja automaattisesti, niin et jää mistään paitsi.

Kuva ilmoitusten muokkaamisesta ja viestiketjukeskustelujen mykistämisestä Chatissa

Projektien työstäminen tilassa

Kun tila on päivitetty, näiden vinkkien avulla voit järjestellä keskusteluja ja työskennellä tehokkaasti projektien parissa.

Aktiivisten viestiketjujen seuraaminen

Jos haluat nähdä tilan viestiketjut, valitse tilan oikeasta yläkulmasta Viestiketjut .

Erillisen viestiketjun aloittaminen tilassa

Jos haluat keskustella tietystä aiheesta erillisessä viestiketjussa pienemmän ryhmän kanssa, siirry viestiin ja valitse Vastaa viestiketjuun . Lue lisää viestiketjuun vastaamisesta.

@maininnat

Jos haluat saada jonkun huomion tilassa, kirjoita @ ja jäsenen nimi. Voit myös

• lisätä viestiin useita nimiä
  • mainita @kaikki tilan jäsenet.
Viestin lainaaminen vastauksessa

Jos haluat esimerkiksi nostaa aiemmin esitetyn kysymyksen esiin tai kertoa asiaan liittyviä lisätietoja, siirry viestiin ja valitse Lainaa vastauksessa . Lue lisää viestin lainaamisesta vastauksessa.

Dokumenttien jakaminen

Jos haluat tehostaa tiimityöskentelyä, voit jakaa dokumentteja tietokoneelta, mobiililaitteelta ja Google Drivesta. Google Docs- ja Google Sheets ‑tiedostoja voi muokata suoraan tilassa poistumatta Chatista. Lue lisää tiedostojen lähettämisestä ja jakamisesta Chatissa.