Bruk Smartskriving i Google Chat

Smartskriving er drevet av maskinlæring og hjelper deg med å skrive meldinger raskere. Smartskriving viser forslag mens du skriver.

Viktig:

• Smartskriving er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Smartskriving er ikke utviklet for å gi svar, og forslagene kan inneholde faktafeil.
  • For å bruke Smartskriving må du slå på smarte funksjoner og kontroller. Finn ut mer om smarte funksjoner og kontroller i Google-produkter.

Bruk Smartskriving i Chat

1. Åpne Chat-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny og så Innstillinger.
  3. Slå på Smartskriving under «Generelt».

Bruk Smartskriving i Chat for Gmail

1. Åpne Gmail-appen på Android-enheten din.
  2. Øverst til venstre trykker du på Meny og så Innstillinger.
  3. Velg e-postkontoen din.
  4. Under «Generelt» merker du av i boksen ved siden av «Smartskriving i Chat».
Tips: For å godta et forslag, sveip til høyre når du skriver inn teksten.

Finn ut mer om maskinlæring

Modeller for språkforståelse bruker tusenvis av vanlige setninger og fraser til å lære om verden automatisk. De kan derfor gjenspeile menneskelig bias.

Det er en fordel å være klar over dette, og det er en kontinuerlig diskusjon rundt hvordan dette bør håndteres.

Google har som mål å lage produkter som fungerer godt for alle, og forsker aktivt på utilsiktet bias og strategier for å redusere dette.