Bruk Smartskriving i Google Chat

Smartskriving er drevet av maskinlæring og hjelper deg med å skrive meldinger raskere. Smartskriving viser forslag mens du skriver.

Viktig:

• Smartskriving er tilgjengelig på engelsk, fransk, italiensk, portugisisk og spansk. Smartskriving er ikke utviklet for å gi svar, og forslagene kan inneholde faktafeil.
  • For å bruke Smartskriving må du slå på smarte funksjoner og kontroller. Finn ut mer om smarte funksjoner og kontroller i Google-produkter.

Bruk Smartskriving i Chat

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger Innstillinger øverst til høyre.
  3. Under «Smartskriving» merker du av i boksen ved siden av «Slå på skriveforslag mens du skriver meldinger på både nett- og datamaskinversjonen».

Bruk Smartskriving i Chat for Gmail

1. Gå til Gmail på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillinger og så Se alle innstillinger.
  3. Øverst klikker du på Chat og Meetog så Administrer chatinnstillinger.
  4. Under «Smartskriving» merker du av i boksen ved siden av «Slå på skriveforslag mens du skriver meldinger på både nett- og datamaskinversjonen».
Tips: Trykk på Tab på tastaturet for å godta et forslag.

Finn ut mer om maskinlæring

Modeller for språkforståelse bruker tusenvis av vanlige setninger og fraser til å lære om verden automatisk. De kan derfor gjenspeile menneskelig bias.

Det er en fordel å være klar over dette, og det er en kontinuerlig diskusjon rundt hvordan dette bør håndteres.

Google har som mål å lage produkter som fungerer godt for alle, og forsker aktivt på utilsiktet bias og strategier for å redusere dette.