Smart Compose gebruiken in Google Chat

Met Smart Compose, mogelijk gemaakt door machine learning, kunt u sneller berichten schrijven. Smart Compose biedt suggesties terwijl u typt.

Belangrijk:

• Smart Compose is beschikbaar in het Engels, Frans, Italiaans, Portugees en Spaans. Smart Compose is niet bedoeld om antwoorden te geven en voorspelt niet altijd feitelijk correcte informatie.
  • Als u Smart Compose wilt gebruiken, moet u slimme functies en opties aanzetten. Ontdek meer over slimme functies en opties in Google-producten.

Smart Compose gebruiken in Chat

1. Ga op uw computer naar Google Chat.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Vink onder Smart Compose het vakje aan voor Voorspellende schrijfsuggesties aanzetten bij het opstellen van een bericht op internet en desktop.

Smart Compose gebruiken in Chat voor Gmail

1. Ga op je computer naar Gmail.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Alle instellingen bekijken.
  3. Klik bovenaan op Meet en chatten en dan Chatinstellingen beheren.
  4. Vink onder Smart Compose het vakje aan voor Voorspellende schrijfsuggesties aanzetten bij het opstellen van een bericht op internet en desktop.
Tip: als je een suggestie wilt accepteren, druk je op het toetsenbord op Tab.

Meer informatie over machine learning

Modellen voor het begrijpen van taal gebruiken miljarden veelgebruikte woordgroepen en zinnen om automatisch iets over de wereld te leren. Om die reden kunnen ze ook menselijke cognitieve vooroordelen weerspiegelen.

Het is goed om dit te beseffen en de discussie over hoe we hiermee moeten omgaan is nog in volle gang.

Google doet er alles aan om producten te maken die voor iedereen goed werken en verricht actief onderzoek naar onbedoelde vooroordelen en strategieën om deze tegen te gaan.