Anmäla meddelanden i Google Chat

Det går att anmäla meddelanden som är olämpliga eller strider mot organisationens riktlinjer i Google Chat. Den här funktionen är endast tillgänglig i:

• Google Workspace for Education Standard
  • Google Workspace for Education Plus
  • Google Workspace Enterprise Plus

Obs!

• Innan det går att anmäla meddelanden måste administratören aktivera anmälan av Chat-innehåll för organisationen.
  • Administratören konfigurerar vilka typer av meddelanden som går att anmäla i Chat. Om du inte ser alternativet för att anmäla meddelanden går det inte att skicka meddelandet till administratören för granskning.
  • Det går bara att anmäla meddelanden som skickas i din organisation. Chatthistorik måste vara aktiverad i konversationen.

Anmäla ett visst meddelande

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Öppna en konversation.
  3. Håll muspekaren över meddelandet.
  4. Klicka på Fler alternativ följt av Anmäl bland de tillgängliga meddelandeåtgärderna.
  5. Skriv ett meddelande.
  6. Klicka på Skicka anmälan.
    • Anmälan skickas till administratören för granskning.