Berichten melden in Google Chat

In Google Chat kunt u berichten melden die ongepast zijn of die de richtlijnen van uw organisatie schenden. Deze functie is alleen beschikbaar in:

• Google Workspace for Education Standard
  • Google Workspace for Education Plus
  • Google Workspace Enterprise Plus

Belangrijk:

• Voordat u berichten kunt melden, moet uw beheerder Chat-contentrapportage aanzetten voor uw organisatie.
  • Uw beheerder stelt in welke soorten berichten u kunt melden in Chat. Als u de optie om een bericht te melden niet ziet, kunt u het bericht niet naar uw beheerder sturen ter beoordeling.
  • U kunt alleen berichten melden die zijn gestuurd in uw organisatie. De chatgeschiedenis moet aanstaan voor het gesprek.

Een specifiek bericht melden

1. Open Google Chat of Gmail op uw computer.
    • In Gmail: Klik links op Chat.
  2. Open een gesprek.
  3. Plaats de cursor op het bericht.
  4. Klik in de beschikbare berichtacties op Meer opties en dan Melden.
  5. Geef uw feedback.
  6. Klik op Melding sturen.
    • De melding wordt ter beoordeling naar uw beheerder gestuurd.