Berichten melden in Google Chat

In Google Chat kunt u berichten melden die ongepast zijn of die de richtlijnen van uw organisatie schenden. Deze functie is alleen beschikbaar in:

• Google Workspace for Education Standard
  • Google Workspace for Education Plus
  • Google Workspace Enterprise Plus

Belangrijk:

• Voordat u berichten kunt melden, moet uw beheerder Chat-contentrapportage aanzetten voor uw organisatie.
  • Uw beheerder stelt in welke soorten berichten u kunt melden in Chat. Als u de optie om een bericht te melden niet ziet, kunt u het bericht niet naar uw beheerder sturen ter beoordeling.
  • U kunt alleen berichten melden die zijn gestuurd in uw organisatie. De chatgeschiedenis moet aanstaan voor het gesprek.

Een specifiek bericht melden

1. Open de Chat-app  of Gmail-app  op uw iPhone of iPad.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Open een gesprek.
  3. Houd uw vinger op het bericht.
  4. Tik in de beschikbare berichtacties op Meer opties  en dan Melden.
  5. Geef uw feedback.
  6. Tik op Sturen .
    • De melding wordt ter beoordeling naar uw beheerder gestuurd.