Ändra åtkomstnivån för rum

För jobb- eller skolkonton kan du begränsa åtkomsten till ett rum till specifika medlemmar eller göra rummet synligt för alla i organisationen.

Läs mer om hur privata och synliga rum fungerar

Läs mer om privata rum

• Perfekt för diskussion mellan team, projekt och grupper.
  • Om du vill gå med i ett rum måste en rumsmedlem bjuda in eller lägga till dig i rummet.
  • Det går inte att söka efter rummet i Chat om du inte är medlem eller inbjuden till rummet.

Läs mer om synliga rum.

• Lämpligt för ämnen som inte är begränsade till specifika individer eller team.
  • När ett rum är synligt kan du bläddra, förhandsgranska och gå med i rummet.
  • Om du har en länk till rummet kan du gå med via länken.
Google Workspace-prenumerationer med stöd för synliga rum
  • Frontline
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Nonprofits
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • Essentials (domänverifierad)

Uppdatera åtkomstnivån för rum

1. Öppna Chat-appen på din iPhone eller iPad.
    • I Gmail: Tryck på Chat längst ned.
  2. Välj ett rum.
  3. Klicka på rummets namn följt av Rumsinställningar högst upp.
  4. Välj en rumsåtkomstnivå under Åtkomst:
    • Privat: Ditt rum är begränsat till personer och grupper som du bjuder in eller lägger till direkt.
    • Namnet på organisationen: Rummet är synligt för alla i organisationen. Nya medlemmar kan bläddra och gå med i rummet eller gå med via en länk till rummet.
  5. Klicka på Spara.

Tips!

• Om ett rum är öppet för alla i organisationen får du inte bjuda in personer utanför organisationen att gå med.
  • Du hittar ytterligare åtkomstalternativ som administratören skapar. Kontakta administratören om du har frågor om tillgängliga åtkomstalternativ.
  • Om administratören raderar målgruppen du väljer för rummet visas Raderad målgrupp i rumshistoriken och rumsåtkomsten är privat som standard.

Lägga till nya medlemmar i ett synligt rum

Du kan lägga till nya medlemmar i ett synligt rum genom att antingen
  • kopiera en länk till rummet och dela med andra
  • lägga till eller bjuda in dem direkt.
Lägg till medlemmar med en länk till ett synligt rum
  1. Välj rummet i Chat.
  2. Tryck på rummets namn följt av Kopiera länk till rummet högst upp.
  3. Dela länken med alla som du vill bjuda in eller hänvisa till rummet.
Lägg till medlemmar i rummet direkt
  1. Välj rummet i Chat.
  2. Tryck på rummets namn följt av Hantera medlemmar högst upp.
  3. Tryck på Lägg till personer .
  4. Ange namn, e-postadress eller Google-grupp eller välj föreslagna kontakter att bjuda in.
  5. Tryck på Klart.