Ändra åtkomstnivån för rum

För jobb- eller skolkonton kan du begränsa åtkomsten till ett rum till specifika medlemmar eller göra rummet synligt för alla i organisationen.

Läs mer om hur privata och synliga rum fungerar

Läs mer om privata rum

• Perfekt för diskussion mellan team, projekt och grupper.
  • Om du vill gå med i ett rum måste en rumsmedlem bjuda in eller lägga till dig i rummet.
  • Det går inte att söka efter rummet i Chat om du inte är medlem eller inbjuden till rummet.

Läs mer om synliga rum.

• Lämpligt för ämnen som inte är begränsade till specifika individer eller team.
  • När ett rum är synligt kan du bläddra, förhandsgranska och gå med i rummet.
  • Om du har en länk till rummet kan du gå med via länken.
Google Workspace-prenumerationer med stöd för synliga rum
  • Frontline
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Nonprofits
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • Essentials (domänverifierad)

Uppdatera åtkomstnivån för rum

Viktigt! Du måste vara rumsansvarig för att ändra åtkomstnivån för ett rum. Läs mer om rollen som rumsansvarig.

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj ett rum.
  3. Klicka på rummets namn följt av Rumsinställningar högst upp.
  4. Välj en rumsåtkomstnivå under Åtkomst:
    • Privat: Ditt rum är begränsat till personer och grupper som du bjuder in eller lägger till direkt.
    • Namnet på organisationen: Rummet är synligt för alla i organisationen. Nya medlemmar kan bläddra och gå med i rummet eller gå med via en länk till rummet.
  5. Klicka på Spara.

Tips!

• Om ett rum är öppet för alla i organisationen får du inte bjuda in personer utanför organisationen att gå med.
  • Du hittar ytterligare åtkomstalternativ som administratören skapar. Kontakta administratören om du har frågor om tillgängliga åtkomstalternativ.
  • Om administratören raderar målgruppen du väljer för rummet visas Raderad målgrupp i rumshistoriken och rumsåtkomsten är privat som standard.

Lägga till nya medlemmar i ett synligt rum

Du kan lägga till nya medlemmar i ett synligt rum genom att antingen
  • kopiera en länk till rummet och dela med andra
  • lägga till eller bjuda in dem direkt.
Lägg till medlemmar med en länk till ett synligt rum
  1. Välj rummet i Chat.
  2. Klicka på rummets namn följt av Kopiera länk till rummet högst upp.
  3. Dela länken med alla som du vill bjuda in eller hänvisa till rummet.
Lägg till medlemmar i rummet direkt
  1. Välj rummet i Chat.
  2. Klicka på rummets namn följt av Visa medlemmar uppe till höger.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Ange namn, e-postadress eller Google-grupp eller välj föreslagna kontakter att bjuda in.
  5. Klicka på Lägg till.