Tilan pääsyoikeustason muuttaminen

Työpaikan tai oppilaitoksen tileillä voit rajoittaa tilaan pääsyn tietyille jäsenille tai tehdä tilasta kaikkien organisaation jäsenten löydettävissä olevan.

Yksityisten ja löydettävissä olevien tilojen toiminta

Yksityiset tilat

• Hyvä valinta tiimien, projektien ja ryhmien sisäiseen keskusteluun.
  • Tilaan voi liittyä vain toisen jäsenen kutsusta tai lisäämänä.
  • Jos et ole tilan jäsen etkä saanut siihen kutsua, et voi etsiä sitä Chatista selaamalla.

Löydettävissä olevat tilat

• Hyvä vaihtoehto keskusteluun aiheista, jotka eivät koske vain tiettyjä henkilöitä tai tiimejä.
  • Kun tila on löydettävissä, sen voi löytää selaamalla, sitä voi esikatsella ja siihen voi liittyä.
  • Jos sinulla on linkki tilaan, voit liittyä linkillä.
Google Workspace ‑paketit, jotka tukevat löydettävissä olevia tiloja
  • Frontline
  • Business Starter
  • Business Standard
  • Business Plus
  • Enterprise Essentials
  • Enterprise Standard
  • Enterprise Plus
  • Education Fundamentals
  • Education Standard
  • Education Plus
  • Teaching and Learning Upgrade
  • Google Workspace yleishyödyllisille yhteisöille
  • G Suite Basic
  • G Suite Business
  • Essentials (verkkotunnuksen kautta vahvistettu)

Tilan pääsyoikeustason päivittäminen

Tärkeää: Jotta voit muuttaa tilan pääsyoikeustasoa, sinun on oltava tilan ylläpitäjä. Lue lisää tilan ylläpitäjän roolista.

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Valitse tila.
  3. Valitse yläreunasta tilan nimi ja sitten Tilan asetukset.
  4. Valitse Pääsy-kohdasta tilan pääsyoikeustaso:
    • Yksityinen: Tila on rajoitettu kutsumillesi tai suoraan lisäämillesi käyttäjille ja ryhmille.
    • Organisaatiosi nimi: Tila on kaikkien organisaatiosi jäsenten löydettävissä. Uudet jäsenet voivat löytää tilan selaamalla ja liittyä siihen tai liittyä tilaan linkillä.
  5. Klikkaa Tallenna.

Vinkkejä:

• Jos tila on avoin kaikille organisaatiossa, et voi kutsua organisaation ulkopuolisia liittymään.
  • Voit nähdä muita järjestelmänvalvojan luomia pääsyvaihtoehtoja. Jos sinulla on kysyttävää käytettävissä olevista pääsyvaihtoehdoista, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.
  • Jos järjestelmänvalvoja poistaa tilalle valitsemasi kohdeyleisön, tilan historiassa näkyy " Poistettu yleisö" ja pääsy tilaan on oletuksena yksityinen.

Uusien jäsenten lisääminen löydettävissä olevaan tilaan

Voit lisätä uusia jäseniä löydettävissä olevaan tilaan seuraavilla tavoilla:
  • Kopioi tilan linkki ja jaa se muille.
  • Kutsu tai lisää heidät suoraan.
Jäsenten lisääminen löydettävissä olevan tilan linkin kautta
  1. Valitse tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Kopioi tämän tilan linkki.
  3. Jaa linkki niille, jotka haluat kutsua tai joiden haluat näkevän tilan.
Jäsenten lisääminen suoraan tilaan
  1. Valitse tila Chatissa.
  2. Klikkaa yläreunasta tilan nimeä ja sitten Hallinnoi jäseniä.
  3. Valitse Lisää.
  4. Lisää kutsua varten nimi, sähköpostiosoite tai Google-ryhmä tai valitse ehdotettu kontakti.
  5. Valitse Lisää.