Bestellingen voor Essentials en Enterprise Essentials

Bij Google Workspace Enterprise Essentials krijgen klanten veel functies van de andere versies van Google Workspace, zonder de kosten van services die ze misschien niet nodig hebben, zoals Gmail.

Enkele functies zijn samenwerking en videovergaderingen met beveiliging en beheer op zakelijk niveau, en integraties met bestaande oplossingen voor e-mails en agenda's. Meer informatie over Enterprise Essentials

Als eerste stap moeten klanten in Enterprise Essentials hun e-mailadres of domeineigendom verifiëren. E-mailverificatie is makkelijker, maar ze hebben dan geen toegang tot alle functies.

Over teamklanten (e-mailgeverifieerd)

Voor een Essentials-teamaccount moet een gebruiker in de organisatie het e-mailadres bevestigen in plaats van het domeineigendom. Daarna kan de gebruiker anderen in het domein uitnodigen om lid te worden van het team. Een organisatie kan meerdere teamaccounts hebben.

• Alleen beschikbaar voor nieuwe klanten
  • Bevat een beperkte reeks Essentials-services en -functies. Functies vergelijken
  • Teams kunnen alleen andere Google Workspace-services zoals aanvullende opslag bij Workspace kopen als ze Enterprise Essentials gebruiken.
  • Meerdere teams in de organisatie kunnen Essentials-abonnementen kopen.

Meerdere teamklanten

Als u Enterprise Essentials bestelt voor meerdere klanten in dezelfde organisatie en hetzelfde domein, staat in de console de unieke Cloud Identity-ID van elke klant.

Shows customer names and Cloud Identity IDs

Essentials-functies toevoegen voor meerdere teamklanten

Klanten kunnen hun domeineigendom bevestigen om meer Essentials-functies te kunnen gebruiken. Enkele verschillen met Essentials-bestellingen die rechtstreeks bij Google zijn geplaatst:

• Als klanten hun domeineigendom bevestigen, krijgen ze beheercontrole, maar alleen voor hun Essentials-account en de gebruikers daarin. Er gebeurt niets met andere Essentials-teamaccounts die dezelfde domeinnaam hebben. Elk Essentials-team moet het domeineigendom bevestigen om meer functies te kunnen toevoegen.
  • In de Contactgegevens van klanten blijft Teamklant staan met de unieke Cloud Identity-ID.
  • Klanten kunnen geen andere Google Workspace-services kopen, zoals aanvullende opslag bij Workspace en Google Voice.
  • U kunt Essentials of Enterprise Essentials bestellen voor andere klanten in het domein.

Enterprise Essentials bestellen

1. Log in bij de Partner Sales Console.
  2. Klik op de pagina Klanten op de naam van de klant.
  3. Klik bij Abonnementen op Nieuwe service.
  4. Klik bij Enterprise Essentials op Selecteren.
  1. Selecteer het factureringsaccount.

U hoeft het factureringsaccount alleen te selecteren als u meerdere factureringsaccounts heeft ingesteld in uw Partner Sales Console. Ga anders naar de volgende stap.

• U moet voor alle bestellingen van een klant dezelfde valuta gebruiken, maar u kunt verschillende factureringsaccounts met dezelfde valuta gebruiken.
    • U moet voor alle Google Workspace-abonnementen hetzelfde factureringsaccount gebruiken.
  2. Klik bij het gewenste betalingsplan op Abonnement selecteren.
  3. Voer het aantal benodigde licenties inen danklik op Opslaan.
  4. Geef het inkoopordernummer op (optioneel)en danklik op Bestelling bevestigenen danSluiten.

Enterprise Essentials instellen

Opmerking: Als een klant de Servicevoorwaarden heeft geaccepteerd, verandert de abonnementsstatus van Opgeschort in Actief.

Teamklanten (e-mailgeverifieerd)

1. Deze klanten krijgen een automatische e-mailuitnodiging met informatie over hoe ze hun account kunnen instellen.
  2. Ze moeten inloggen bij de Google Beheerdersconsole en hun e-mailadres bevestigen. Daarna moeten ze een account maken en de Servicevoorwaarden accepteren.
  3. Start de kosteloze proefperiode voor Essentials en deel de installatie-instructies

Domeingeverifieerde klanten

1. Deze klanten moeten inloggen bij de Google Beheerdersconsole en de Servicevoorwaarden accepteren.
  2. Essentials instellen voor het domein