Beställa Google Cloud åt en kund

Beställ Google Cloud Platform för att skapa ett faktureringsunderkonto åt din kund.

Lägga till en ny kund i återförsäljarkontot

Om du vill sälja produkter till en ny kund lägger du till kunden i återförsäljarkontot.

Behörigheter som krävs för den här uppgiften

• Rollen Administratör för faktureringskonto för dina Cloud Billing-konton för återförsäljare. Eller så har du billing.accounts.get och billing.accounts.update behörigheter på dina Cloud Billing-konton för återförsäljare och behörigheterna tilldelas påOrganisationsnivåom du vill veta mer.

och

• Rollen som Google Cloud Reseller Administrator med behörighet på Cloud Billing-kontona för återförsäljare. Läs mer

1. På sidan Kunder klickar du på Skapa kund.
  2. I Primär produktfamilj väljer du Google Cloud Platform.

3. I Information om organisationen anger du kundens namn, domän och adress. Tips! Kontrollera att domännamnet angetts korrekt. Domännamnet är det unika id:t för ett kundkonto.

Viktigt! Påminn kunderna om att meddela dig när de ändrar organisationens namn, domän eller administratörsadress. Om en kund ändrar sina kontouppgifter på Googles administratörskonsol synkroniseras inte ändringarna med Partner Sales Console.

1. (Valfritt) Kontaktuppgifter. Krävs inte för kunder som köper endast Google Cloud. Kontaktuppgifterna används för att skapa administratörskontot för Google Workspace och andra prenumerationer.
  2. Klicka på Skapa om du vill lägga till kundens konto.
  3. Klicka på Köp om du vill göra en beställning. Eller klicka på Kundlista för att gå till sidan Kunder. Den nya kundens prenumerationsstatus är tom tills du gör en beställning.

Beställa Google Cloud Platform åt en ny eller befintlig kund

Vi har gjort det ännu enklare att köpa Google Cloud-tjänster för dina kunder. Läs mer om hur det nya beställningsflödet i Partner Sales Console fungerar.
  1. Klicka på kundens namn för att öppna kontosidan.
  2. I Prenumerationer klickar du på Ny tjänst.
  3. Välj Google Cloud.

4. Välj faktureringskonto och klicka på Välj prenumeration.
    Selecting a billing account
  1. Verifiera beställningsuppgifterna och klicka sedan på Bekräfta beställning.

Nästa steg: Tilldela roller till faktureringsunderkontot