Kom igång: Aktuella Google Cloud-återförsäljare

Är du en ny återförsäljare av Google Cloud? Ta en titt på guiden Komma igång för nya återförsäljare

Partner Sales Console är utformad för återförsäljare av Google Cloud och Google Workspace-tjänster. Exempel på funktioner för Google Cloud:

• visa och hantera Google Cloud-kunder efter namn och domän
  • skapa och koppla faktureringsunderkonton till kunderna
  • tilldela roller och behörigheter till faktureringsunderkonton
  • hantera kundernas konton och faktureringsuppgifter
  • stänga oanvända faktureringsunderkonton

Du använder Cloud Console för att skapa anpassade roller och för att hantera kunders Google Cloud-projekt även i fortsättningen.

Partner Sales Console-översikt

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Kunder
  1. I Partner Sales Console kan du skapa kundens konto. Kontot innehåller kundens namn, domän och kontaktuppgifter.
  2. Beställa en Google Cloud-prenumeration. En prenumeration är ett faktureringsunderkonto som tilldelas kunden.

3. Välj det primära faktureringskontot för att skapa prenumerationen (faktureringsunderkontot) för kunden. Du kan visa och hantera faktureringsunderkonton efter namn eller id.

Selecting a billing account

4. Tilldela sedan faktureringsroller eller anpassade roller för Google Cloud AIM till faktureringsunderkontot. Du kan även tilldela roller i Google Cloud Console.

1. Skapa ett projekt som faktureras till underkontot. Lägg till uppgifterna för kundens projekt i Google Cloud Console > Projects Under Billing Account väljer du det faktureringsunderkonto som du skapade i Partner Sales Console.
Så här använder du Partner Sales Console och Google Cloud Console tillsammans

I Partner Sales Console hanterar du kunder, beställer Google Cloud (skapar ett faktureringsunderkonto och tilldelar underkonton behörigheter). Använd Google Cloud Console för att tilldela projekt till faktureringsunderkonton och hantera resurser.

Funktion
Partner Sales Console Google Cloud Console
Skapa kundkonton
Visa och redigera kunduppgifter
Bevilja Google Cloud-återförsäljare rollen som administratör
Tilldela kunder faktureringsunderkonton
Skapa faktureringsunderkonton
stänga oanvända faktureringsunderkonton
Tilldela faktureringsunderkonton faktureringsroller
Skapa anpassade faktureringsroller
Visa överordnade faktureringskonton
Tilldela behörighet som faktureringsadministratör till överordnade faktureringskonton

Konfigurera ditt team

För att konfigurera teamet i Partner Sales Console måste du vara avancerad administratör för organisationens Cloud Identity- eller Google Workspace-konto.

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Steg 1: Kontrollera faktureringskonton för Google Cloud i Partner Sales Console
  1. Öppna Partner Sales Console på channelservices.cloud.google.com.

Finns i Chrome, Firefox, Safari och Microsoft Edge.

2. Logga in med ditt konto som avancerad administratör.
  3. Öppna sidan Fakturering.
  4. Bekräfta att dina Google Cloud-faktureringskonton visas på konsolen. Kontakta support om du behöver hjälp.
Steg 2: Tilldela teamet administratörsroller och behörigheter

För att använda Partner Sales Console behöver teammedlemmarna två roller:

1. Rollen som administratör för faktureringskontot eller en anpassad roll med både behörigheterna billing.accounts.getoch billing.accounts.update i återförsäljarens Google Cloud-faktureringskonton. Administratörsrollen för faktureringskontot och behörigheterna måste vara tilldelade på organisationsnivå. Om en användare inte kan logga in på Partner Sales Console kan rollen eller behörigheterna vara ärvda via ett projekt eller en resurs.
  2. Rollen som Google Cloud-återförsäljaradminstratör i Partner Sales Console. Google Cloud-återförsäljaradministratörer kan hantera kundkonton/information, beställa Google Cloud (skapa faktureringsunderkonto), tilldela roller till faktureringsunderkonton och länka projekt till faktureringsunderkonton.

För återförsäljare av både Google Cloud och Google Workspace : Endast de användare som hade administratörsroller för både Google Cloud och Google Workspace beviljades automatiskt rollen som Google Cloud-återförsäljaradministratör.

Visa och tilldela rollen Google Cloud Reseller Admin

Steg 3: Tilldela kunder befintliga faktureringsunderkonton

Alla befintliga faktureringsunderkonton är nu tillgängliga i både Partner Sales Console och Google Cloud Console.

Du tilldelar kunderna faktureringsunderkonton i Partner Sales Console Tilldelningen påverkar inte roller för faktureringsunderkonton, projekt eller fakturering.

Tilldela kunder faktureringsunderkonton

Steg 4: Visa kundkonton

Du kan identifiera, söka efter och hantera dina kunder efter namn eller domännamn.

1. Klicka på Inställningar Kunder på startsidan.

Google Cloud-prenumerationer har 1) inget förnyelsedatum och 2) statusen Aktiv (även om du tar bort en kunds roller från faktureringsunderkontot).

2. Välj en kund som har en Google Cloud-prenumeration.

På en kunds sida hanterar du roller och faktureringskonton och har enkel åtkomst till kundens konto på Google Cloud Console.

(1) Google Cloud Console: Öppnar översikten över faktureringsunderkontot på Google Cloud Console.

(2) Konfigurera faktureringsunderkonton: Hantera kundens roller för faktureringsunderkontot. Läs mer.

(3) Prenumerationer: För beställningar som görs via Partner Sales Console visas namnet på faktureringsunderkontot (om du redan tilldelat en roll till underkontot) i stället för ett id.