Hantera en kunds kostnadsfria testperiod

När du lägger till en ny prenumeration för en betaltjänst som Google Workspace, kan du erbjuda en kostnadsfri provperiod på 30 dagar:

• En provperiod erbjuds per kund.
  • Om kunden inte är kvalificerad är provalternativet inte tillgängligt i konsolen.

Kvalifikationer för en kostnadsfri provperiod

Kvalificerade konton

• Nya kunder
  • Kunder som för närvarande befinner sig i en kostnadsfri provperiod när de överförs till ditt återförsäljarkonto.

Konton som inte uppfyller kraven

• Befintliga kunder som har avslutat en kostnadsfri provperiod (med en återförsäljare eller direkt via Googles säljavdelning)
  • Kunder som enligt avtal använder orderläggning offline

Ändra betalningsplanen under en provperiod

Under den kostnadsfria provperioden kan du byta betalningsplan innan den avgiftsbelagda prenumerationen startar.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Välj kundens prenumeration.
  4. Klicka på betalningsplanen bredvid Betalning.

1. Välj faktureringskontot.

Du behöver bara välja faktureringskontot om du har konfigurerat flera faktureringskonton i Partner Sales Console. I annat fall fortsätter du till nästa steg.

• Alla beställningar för en kund måste använda samma valuta, men du kan använda olika faktureringskonton med samma valuta.
    • Alla Google Workspace-prenumerationer måste använda samma faktureringskonto.
  2. Klicka på Välj prenumeration med önskad betalningsplan.
  3. Ange antalet licenser som krävsföljt avklicka på Spara.
  4. Ange inköpsordernumret (valfritt)följt avklicka på Bekräfta beställningföljt avStäng.

Konvertera en provperiod till en betalprenumeration

Under den kostnadsfria provperioden kan du gå över till en betalprenumeration. Om du inte anger en betalningsmetod och väljer betalningsplan inom 30 dagar stängs kontot av tills du har angett en betalningsmetod.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kundens namn på sidan Kunder.
  3. Välj kundens prenumeration.
  4. Välj ett av följande alternativ:
    • Klicka på Provprenumeration bredvid Betalning.
    • Klicka på Konfigurera fakturering.

Shows option to set up billing

1. Välj faktureringskontot.

Du behöver bara välja faktureringskontot om du har konfigurerat flera faktureringskonton i Partner Sales Console. I annat fall fortsätter du till nästa steg.

• Alla beställningar för en kund måste använda samma valuta, men du kan använda olika faktureringskonton med samma valuta.
    • Alla Google Workspace-prenumerationer måste använda samma faktureringskonto.
  2. Klicka på Välj prenumeration med önskad betalningsplan.
  3. Ange antalet licenser som krävsföljt avklicka på Spara.
  4. Ange inköpsordernumret (valfritt)följt avklicka på Bekräfta beställningföljt avStäng.

Överför en testkund till Google

Om kunden inte vill konvertera till ett betalkonto kan du överföra kontot till Google. Kunden kan då starta en ny provperiod på 30 dagar.