Snabbstart för Google Workspace-återförsäljare

Partner Sales Console är utformad för återförsäljare av Google Cloud-produkter. Använd konsolen för att lägga till kunder, hantera konton, skapa beställningar och andra viktiga uppgifter vid återförsäljning.

Logga in på Partner Sales Console

1. Besök Partner Sales Console på channelservices.cloud.google.com.
    Tillgängligt i Chrome, Firefox, Safari och Microsoft Edge (Chromium-baserad)

2. Logga in med ditt användarnamn och lösenord.

Funktionskarta över konsolen

Console-meny

Kunder

• Sök efter, sortera och filtrera kunder
  • Lägga till och hantera kunder
  • Göra beställningar
  • Uppgradera och nedgradera prenumerationer
  • Godkänn förslag från Google

Fakturering

• Visa dina faktureringskonton
  • Ändra betalningsmetod

Inställningar

• Hitta ditt konto-id (återförsäljarens offentliga id)
  • Anpassa supportinformationen för kunderna
  • Godkänn användarvillkor och avtal

Skapa och hantera kunder

Skapa en kund

Du kan skapa ett kundkonto utan att göra en beställning direkt. Skapa till exempel ett kundkonto nu, och senare när kunden är redo, kan du beställa kundens kostnadsfria provperiod på Google Workspace.

Uppdatera information om kundkonton

När en kund uppdaterar kontoinformation på administratörskonsolen, till exempel ändrar sin primära domän, synkroniseras inte uppdateringarna med Partner Sales Console. Du måste uppdatera kundens kontouppgifter i Partner Sales Console. Om du vill hålla dig uppdaterad påminner du kunderna om att meddela dig när de ändrar domännamn, administratör eller kontaktuppgifter.

Kundöverföringar

Om du vill godkänna en överföring lägger du först till kunden i ditt konto och din token.

Så här godkänner du en överföring

Kundstatus och prenumerationer

Beställa och hantera prenumerationer

• Du kan beställa Google Workspace-prenumerationer, Google Workspace for Education Fundamentals-utgåvan, Google Workspace for Education Plus-utgåvan, Chrome Enterprise Upgrade, Cloud Identity Premium, Google Voice, Ytterligare lagringsutrymme i Workspace Arkiv, och Arkiverad användare.
  • Du kan godkänna Googles förslag. När en beställning som har skickats i Partner Sales Tool godkänns är den tillgänglig som ett väntande förslag.

Visa kunder

•  Filtrera: Klicka på Filter dropdown icon för att filtrera efter förnyelsedatum och prenumerationstyp eller status. Du kan också spara dina favoritfilter.
  • Sök per kund: Söker efter både namn och domän för kunder.
  • Sortera: Klicka på kolumnnamnet (till exempel Förnyelsedatum) för att sortera tabellen.

List of customers

• Förnyelsedatum: Visar prenumerationen med det tidigaste förnyelsedatumet. Datumet avser tidszonen UTC. (-7 PDT och -4 EDT).
  • Prenumerationer: Visar en kunds prenumerationer och status.
  • Ladda ned kunder: Endast tillgängligt för avancerade administratörer

Prenumerationsstatus

Listan Kunder  har nya beskrivningar av en prenumerations status.

Status Vad det innebär
Aktiv
Pausad
  • Avstängd tills användarvillkoren godkänns
  • Prenumerationens testperiod har löpt ut
  • Återförsäljaren har avslutat prenumerationen
Klar

Prenumerationen har upphört utan förnyelse

<tom> Kunden har inga prenumerationer

Om du vill se orsaken till en avstängning klickar du på kundens namn och sedan på den avstängda prenumerationen.

Uppdatera en prenumeration

Klicka på en prenumeration om du vill visa och ändra betalningsplaner, licenser, förnyelseställningar och status.

Priset som visas baseras på återförsäljarens pris för aktuell månad eller aktuellt år (för årskontrakt).