Hantera behörigheter för återförsäljarfakturering

För fakturering, kostnader, transaktioner och fakturor för Google Cloud går du till Google Cloud Console.

Användare som vill se och redigera betalningsuppgifter öppnar avsnittet Fakturering i Channel Services-konsolen. För detta behöver de följande behörigheter:

• Faktureringsbehörigheten under Hantera återförsäljarverktyg visar avsnittet Fakturering för användarna. En administratör konfigurerar in den på Googles administratörskonsol.
  • Behörigheten för att redigera betalningar eller behörigheten som administratör gör att användarna kan uppdatera information som betalningsmetod eller faktureringsadress. En administratör tillhandahåller detta från avsnittet Betalningar på Channel Services-konsolen.

Tilldela skrivskyddade behörigheter

administratörskonsolen kan du ge en skrivskyddad användaråtkomst till avsnittet Fakturering på Channel Services-konsolen på två olika sätt. Du kan tilldela användaren den systemdefinierade rollen Återförsäljaradministratör. (Om du vill ha anvisningar läser du Tilldela administratörsroller till en användare.) Eller skapa och tilldela en anpassad roll med behörigheten för hantering av återförsäljarverktyg:

1. Följ stegen och skapa en anpassad administratörsroll.
  2. Under rollen markerar du fliken Behörigheter.
  3. Markera rutan Hantera återförsäljarverktyg.

Lämna rutan Fakturering markerad.

4. Följ stegen och tilldela administratörsroller till en användare och tilldela den anpassade rollen till användarna.