Skydda administratörerna med tvåstegsverifiering

Viktigt! Google kräver snart att alla administratörskonton som är kopplade till en återförsäljardomän har tvåstegsverifiering (2SV) aktiverat.

Med 2SV får du ett extra skydd mellan administratörer och de skadliga aktörer som försöker få obehörig åtkomst till Google-konton. Att aktivera 2SV på administratörskonton är den viktigaste åtgärd som du kan vidta för att skydda ditt företag och våra gemensamma kunders data.

Hur tillämpas det här kravet?

Google skapar en säkerhetsgrupp som används för att tillämpa kravet på 2SV. Den nya gruppen omfattar alla användare som har administratörsbehörighet. När du ger nya administratörer behörighet måste du lägga till dem i den här gruppen.

Den här tvingande tillämpningen lanseras för återförsäljare under flera dagar. När du loggar in på administratörskontot påminner vi dig om att aktivera 2SV. Meddelandet innehåller datumet då 2SV blir obligatoriskt för administratörer på domänen.

Vanliga frågor

Var kan jag läsa mer om 2SV?

Vi har en översikt som beskriver hur 2SV fungerar.

Vad händer om en ny administratör går med i vårt team?

Lägg till hen i den nya säkerhetsgruppen.

Vad händer om en administratör inte kan använda 2SV?

Du kan ta bort administratörens konto från gruppen, men vi rekommenderar starkt att du tar bort administratörsbehörigheterna från kontot tills användarens 2SV-problem har lösts.

Vad händer om jag raderar den nya säkerhetsgruppen eller byter namn på den?

Google kan återskapa gruppen automatiskt om vi identifierar att det finns administratörskonton som inte har 2SV aktiverat.