Automatisk överföring av avstängda kunder

Om alla en kunds Google Workspace-prenumerationer har varit avstängda i mer än 60 dagar överför Google automatiskt kunden från ditt konto. Dessa kunder går in i en respitperiod och kan återaktivera sina prenumerationer eller spara sin data innan Google avslutar deras konto.

För avstängda prenumerationer med årsavgift/fast längd inleds 60-dagarsperioden först när prenumerationsperioden har löpt ut och om prenumerationen inte förnyades.

Kunder som inte överförs

Kundens konto överförs inte till Google om kunden har något av följande:

• minst en aktiv prenumeration
  • en Arkiv-prenumeration
  • en prenumeration som har stängts av på grund av att kunden inte har godkänt användarvillkoren
  • en prenumeration som har stängts av av Google
  • endast en Chrome-prenumeration

Kundkonton som har varit avstängda i mer än ett år avslutas i stället för att överföras till Google.

Frågor om automatisk överföring

Varför görs den här ändringen?

Vi vill undvika att lagra data för inaktuella kunder längre än vad vår standardlagringspolicy anger.

Får jag ett meddelande om ni överför en kund till Google?

Ja. När du stänger av ett konto får du ett meddelande om att kunden kan komma att överföras till Google om prenumerationen stängs av i mer än 60 dagar. Du får även tre e-postpåminnelser om att Google har möjlighet att överföra kunden från dig för att följa sin standardpolicy för lagring.

Vi har redan skickat ett huvudtjänstavtal till återförsäljare för att informera om att vi börjar rensa kundkonton efter den 1 september 2022. Du får ingen separat avisering från Google för prenumerationer som har varit avstängda i mer än ett år och som sägs upp i stället för att överföras till Google.

Vad kan jag göra för att förhindra att en kund överförs till Google?

Du kan aktivera en avstängd prenumeration så att kunden inte överförs till Google. Du faktureras för prenumerationen när den har aktiverats.

Vad händer när en kund överförs till Google?

Kunden meddelas om att hen har överförts till Google eftersom alla kundens prenumerationer har varit avstängda i mer än 60 dagar. Kunden uppmanas att konfigurera fakturering om hen vill aktivera prenumerationen. Om kunden inte vill återaktivera prenumerationen kan hen spara sin data. Efter 60 dagars inaktivitet raderas kundens data.

Informeras kunderna om de här ändringarna?

Nej, kunderna informeras inte om de här ändringarna. Kunder via återförsäljare som förs över till Google får ett e-postmeddelande som förklarar varför deras prenumeration har överförts till Google.