Uppgradera eller nedgradera Google Workspace-utgåvor

Om dina kunder behöver olika funktioner för sina användare kan du byta deras Google Workspace-utgåva.

Om du har kunder med G Suite Basic eller G Suite Business ...

Det är dags att flytta över dina kunders G Suite-prenumerationer till Google Workspace-prenumerationer. Läs mer

Innan du börjar

Läs igenom följande information:

• Prenumerationer på Business-utgåvan får ha maximalt 300 licenser. Om kunden har
    • En prenumeration på Business-utgåvan med över 300 licenser med årsavgift/fast längd uppgraderas till en Enterprise-utgåva vid nästa avtalsförnyelse, om de inte minskar antalet licenser till 300 eller färre vid förnyelsen. Uppgraderade kunder får ett e-postmeddelande med en beskrivning av den nya utgåvan, priser, funktioner och faktureringsplan.
    • En Enterprise-prenumeration med över 300 licenser. De kan inte byta till en prenumeration på Business-utgåvan om de inte minskar antalet licenser.
  • Verifiering krävs för uppgraderingar från Enterprise Essentials till Enterprise Standard eller Enterprise Plus.

Ändra Google Workspace-utgåva

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Klicka på kunden som byter utgåva.
  3. Klicka på den nuvarande Google Workspace-prenumerationen följt av klicka på Uppgradera eller Nedgradera.
  4. För Tillgängliga SKU:er väljer du en utgåva och klickar på Välj.
  5. Följ anvisningarna för att välja en betalningsplan och bekräfta bytet av utgåva.

Om du uppgraderar en kunds prenumeration med årsavgift/fast längd med årsprenumerationer kan du bara göra om kunden till årsavgift/fast längd med månadsbetalningar. När du har gjort bytet får du ett tillgodohavande för eventuellt återstående saldo för årsprenumerationen.