Översikt för Google Cloud

Använd översikten när du vill se återförsäljningsmått och trender för Google Cloud som kundkostnader och mest använda projekt. Du hittar den senaste informationen för en eller alla dina kunder.

I översikten visas data från faktureringsunderkonton som du har tilldelat kunder eller skapat i Partner Sales Console (beställt för Google Cloud).

Kundkostnaderna visar data från dina återförsäljares Cloud-faktureringskonton med tilldelade faktureringsunderkonton. I översikten får du även varningar om beloppet på faktureringsunderkonton som inte är tilldelade till en kund.

GCP-utgiftsdiagram

Öppna alla   |   Stäng alla

Roller och tillstånd

GCP-återförsäljarroller

GCP-återförsäljare kan visa alla typer av data i översikten. Användarna behöver två roller:

1. Administratörsroll som GCP-återförsäljare eller rollen läsbehörig som GCP-återförsäljare. Läs mer
  2. Rollen läsbehörig för faktureringskonto eller administratör för faktureringskonto i de Cloud-faktureringskonton för återförsäljaren som de vill visa i diagrammen. Läs mer

Berättigade användarroller

Berättigade användare kan visa data för enskilda kunder och deras faktureringsunderkonton. De kan till exempel se kundernas månadsutgifter eller mest använda tjänster. Vissa uppgifter, till exempel nettokostnad och bruttovinst, visas inte i översikten.

Användarna måste ha rollen Administratör för faktureringskonto eller Läsbehörig för faktureringskonto för alla faktureringsunderkonton som de vill visa i diagrammen. Läs mer om berättigade roller.

Ange datumintervall och valuta
Översiktens datumintervall och datum anges i stillahavstid med hänsyn till sommartid

Datumintervall

Standarddatumintervallet är Aktuell månad (från den första dagen i den här månaden till i dag). Du kan söka efter data ett år bakåt i tiden från i dag.

1. Klicka på Datumintervall uppe till höger i översikten.

Rullgardinsmeny för att välja datum och valuta

1. Välj typ av datumintervall. Läs mer om datumintervall och trender.
  • Efter användningsdatum visar kundens användning och kostnader under datumintervallet. Välj ett förinställt eller anpassat datumintervall.

• Efter fakturadatum visar kundernas användning och kostnader under hela månader.

Valutainställning

Om du faktureras av Google i flera valutor måste du filtrera översiktsresultaten efter valuta. Obs! GCP-valutainställningen konverterar inte kostnader till andra valutor.

Klicka i rutan GCP-valuta och välj valuta. I översikten visas data enbart för de faktureringskonton som har konfigurerats i den valda valutan (motsvarar dina fakturor i den valda valutan). Läs mer om valutor för Cloud-faktureringskonton.

Kostnader, trender och data i översikten

Visa data och mätvärden för beställningar som har gjorts i Partner Sales Console och för faktureringsunderkonton som du har tilldelat kunder. Översikten visar också utgifterna för faktureringsunderkonton som inte är tilldelade.

Översiktsdata visas i realtid. Ett datumintervall som inkluderar dagens datum (exempelvis den nuvarande månaden eller ett anpassat datumintervall) visar den senaste tillgängliga användningen.

Kostnadstyper i översikten

• Kostnad till listpris: Kostnaden om Googles offentliga pris för en SKU eller tjänst tillämpas på användningen. Med andra ord, kostnaden före rabatter, tillgodohavanden och förhandlade priser.
  • Kundkostnad: Den förväntade kostnaden för debiteringar av en kund. Använder anpassad prisändring när den är tillgänglig. Denna summa inbegriper inte rabatten för Google Reseller Program eller offlinekrediter.
  • Nettokostnad (inte tillgängligt för användare med berättigade roller): De totala kostnaderna för återförsäljaravgifter. Omfattar rabatten för Googles återförsäljarprogram, avtalade besparingar, rabatter för bibehållen användning (SUD) och avtalad användning (CUD) och utgiftsbaserade rabatter. Nettokostnaden inbegriper inte offlinekrediter.
  • Bruttovinst (inte tillgängligt för användare med berättigade roller): Din totala vinst, visad som skillnaden mellan kundkostnad och nettokostnad. Om du inte har angett några anpassade konfigurationer för pris motsvarar det din rabatt för återförsäljarprogrammet och inbegriper inte offlinekrediter.
  • Utgifter för faktureringsunderkonton som inte är tilldelade. Den totala nettokostnaden för faktureringsunderkonton som inte har tilldelats några kundkonton. Anpassad prisändring gäller inte för dessa konton.

Obs! Information om anpassad prisändring återspeglas på kundkostnad och bruttovinst från och med den 1 december 2022.

Trendalternativ

I kolumnen Trend visas förändringen av kundkostnaden under ett datumintervall.

diagram som visar den största utvecklingen

Trend och datumintervall

Under Datumintervall kan du visa trenden Per användningsdatum eller Per fakturadatum.

Välj Per användningsdatum om du vill se trenden för kundkostnad under samma antal dagar omedelbart före de valda datumen.

shows date range for chart date

Välj Per fakturadatum om du vill se trenden för kundkostnad under hela månader. Trenden visar förändringar i användning och debiteringar på fakturan för föregående månad eller anpassat månadsintervall.

Chart month comparison

Obs! Beroende på vilken typ av datum du väljer kan resultatet bli olika uppgifter för Trend. Du kan till exempel välja februari månad:

Per användningsdatum Per fakturadatum
Startdatum 1–28 februari 1–28 februari
Slutdatum 4 januari–31 januari 1 januari–31 januari

Trendinställningar

Som standard sorteras diagrammen enligt trenden Absolut, från hög till låg. Klicka på Mer följt av Trendinställningar för att välja format för trenden.

• Absolut: Ändring av kundkostnad, positiv eller negativ
  • Procent: Ändring av kundkostnad i procent
  • : Ändring av kundkostnad
Visa alla kunder i översikten

Visa kunder

Behörigheter: En GCP-återförsäljarroll på ett eller flera av dina Cloud-faktureringskonton. Användare som endast har roller i faktureringsunderkonton kan inte se alla kunder i översikten.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. Gå till följt av Dashboard icon Översikt.Översikten är inställd på Alla kunder. Listan visar kunddata baserat på dina behörigheter för Cloud-faktureringskonton.
  3. (Valfritt) Välj ett datumintervall och en valuta för översikten. Läs mer

Tips! Klicka på Kundlista uppe till höger för att växla till en lista över de kundkonton som visas i översikten. Listan innehåller kunder som inte har några faktureringsunderkonton.

Utgifter för kunder

Diagrammet Utgifter visar dina kunders utgifter per listpris, kundkostnad och nettokostnad. Utgifterna baseras på kundernas faktureringsunderkonton och otilldelade faktureringsunderkonton.

Peka på tidslinjen för att visa kostnadsinformation vid ett visst datum.

Utgifter för otilldelade faktureringsunderkonton

Om du har faktureringsunderkonton som inte är tilldelade till en kund visar översikten varningen Inkluderar $<amount> i otilldelade faktureringsunderkonton. Beloppet är den totala kundkostnaden för otilldelade faktureringsunderkonton. Läs mer om hur du tilldelar kunder faktureringsunderkonton

Antal faktureringsunderkonton som inte är tilldelade

Mest använda tjänster för alla kunder

Diagrammet Mest använda tjänster kan ge dig insikter i de tjänster som kunderna använder oftast. Diagrammet visar de fem Google Cloud-tjänsterna med högst avgifter. Om du säljer fler än fem tjänster visar diagrammet de fyra mest använda tjänsterna och grupperar de andra tjänsterna i kolumnen Övrigt.

Debiteringarna visas per kundkostnad.

diagram över de populäraste produkterna efter intäkt

Diagram över störst utveckling

Diagrammet Störst utveckling visar ändringar av kundkostnad över tid.

• Som standard sorteras diagrammet efter trenden Absolut, från högt till lågt. Klicka på Mer följt av Trendinställningar för att välja format för trenden. Läs mer om
  • Klicka på ett kolumnnamn för att sortera efter kolumnvärde.
  • Alla otilldelade faktureringsunderkonton grupperas under Ej tilldelade faktureringsunderkonton.

diagram som visar den största utvecklingen

Visa en kund i översikten

Visa information om en kunds utgifter, topprojekt och mest använda tjänster.

Öppna översikten för en kund

Behörigheter: En användarroll för berättigande till kundens faktureringsunderkonton eller en GCP-återförsäljarroll i återförsäljarens Cloud-faktureringskonto för kundens faktureringsunderkonton.

1. Logga in på Partner Sales Console.
  2. På sidan Kunder klickar du på kundens namn.
  3. Klicka på Visa översikt högst upp till höger på kundens kontosida.
  4. (Valfritt) Välj ett datumintervall och en valuta för översikten. Läs mer

Obs! Alternativet Visa översikt visas på alla kundkontosidor, oavsett om kunden har några Google Cloud-prenumerationer eller inte.

Utgifter för en kund

Visa en kunds utgifter under en viss tidsperiod. Utgifterna visas till listpris och kundkostnad och baseras på underkonton som är tilldelade kundens konto.

• Peka på tidslinjen för att visa kostnadsinformation vid ett visst datum.
  • Klicka på kostnadstypen uppe till höger, till exempel Nettokostnad, för att visa eller dölja ett diagram.

Obs! Ansvariga och läsbehöriga med berättigande har inte åtkomst till diagrammet Nettokostnad.

En kunds topprojekt

Visa och sortera en kunds projekt efter namn, kostnader och trend. I kolumnen Företagsenhet visas Cloud Platform eller Maps, beroende på var tjänsten erbjuds från.

• Klicka på ett kolumnnamn för att sortera efter kolum. Som standard sorteras diagrammet efter Kundkostnad, från högt till lågt.
  • Klicka på Öppna Öppna projektet i Google Cloud.

Om ett projekt har tagits bort eller flyttats till ett annat Cloudfakturerings-konto för återförsäljare är värdet tomt och projektet identifieras med hjälp av projektnumret.

Obs! Ansvariga och läsbehöriga med berättigande har inte åtkomst till kolumnerna Nettokostnad och Bruttovinst.

Top projects fields

Mest använda tjänster för en kund

Diagrammet Mest använda tjänster visar kundens tjänster med högst avgifter (baserat på kundkostnad). Om kunden använder fler än fem tjänster visar diagrammet de fyra mest använda tjänsterna och grupperar de andra tjänsterna i kolumnen Övrigt.

Peka på en tjänst om du vill se debiteringarna.

Felsökning
  • Diagrammen visar inte data för vissa faktureringskonton eller underkonton.

• Du saknar kanske rollen för att visa faktureringskonto eller rollen som administratör av faktureringskonto för ett av dina återförsäljarkonton. Kontakta en annan administratör av faktureringskontot eller en avancerad administratör i organisationen.
  • Om du är ansvarig med berättigande saknar du kanske rollen Läsbehörig för faktureringskonto eller Administratör för faktureringskonto för faktureringsunderkontona.
  • Data för offlinebeställningar av Google Cloud är inte tillgänglig i diagrammen i översikten.
  • Diagrammet saknar information för vissa underkonton

Otilldelade faktureringsunderkonton visas i diagrammen som Ej tilldelade utgifter ... Du måste tilldela ett faktureringsunderkonto till en kund i Partner Sales Console för att de ska visas i diagrammet med rätt namn. Så här visar du otilldelade kundkonton:

1. Klicka på Fakturering > Ej tilldelade underkonton på startsidan.

På sidan Ej tilldelade faktureringsunderkonton visas faktureringsunderkonton som inte är tilldelade till ett kundkonto.

2. Följ stegen för att tilldela en kund underkonton.

• Varningsmeddelande: Tilldela Google Cloud Platform-kunder underkonton ...

När du klickar på Visa översikt på en kunds sida visas varningen Tilldela Google Cloud Platform-kunder underkonton om du vill se samlade utgifter, störst utveckling med mera. Knappen Visa översikt visas på alla kundkonton, oavsett om en kund har ett faktureringsunderkonto (prenumeration) eller inte.