Taken maken en bekijken in Agenda-apps

Je kunt taken maken, bekijken en aanpassen in Google Agenda. Dit kan zowel op de computer als in de mobiele app.

Een taak maken

1. Open Google Agenda.
  2. Klik aan de linkerkant onder Mijn agenda's op de optie Tasks.
  3. Kies een optie:
    • Klik in je agenda op een lege plek.
    • Klik linksboven op Toevoegen Afspraak maken.
  4. Klik op Taak.
  5. Geef een titel en beschrijving op.
  6. Als je de nieuwe taak aan een specifieke takenlijst wilt toevoegen, kies je een taak in het dropdownmenu.
  7. Klik op Opslaan.

Taken bekijken, bewerken of verwijderen

Je taken bekijken

Taken die je hebt gemaakt, staan in het zijvenster in Google Agenda op internet en in de mobiele Tasks-app.

Google Agenda

Je taken vinden in Google Agenda: Ga naar de datum en tijd waarop ze zijn gepland. Selecteer aan de linkerkant onder Mijn agenda's de optie Tasks.

Taken uit andere Google-producten

Als je taken in de Tasks-app maakt, zie je ze in de rechterzijbalk staan in deze producten:

• Gmail
  • Google Drive
  • Documenten
  • Spreadsheets
  • Presentaties

Taken die je in de mobiele app maakt, zijn ook zichtbaar in Google Agenda.

Tip: Als je taken wilt bekijken in Google Agenda, moet je een datum kiezen als je de taak maakt.

Alle taken verbergen

1. Open Google Agenda.
  2. Vink in het linkerdeelvenster onder Mijn agenda's het selectievakje naast Tasks uit.
Tip: Als je het linkervenster niet ziet, klik je linksboven op Hoofdmenu Menu.

Een taak bewerken

Belangrijk: Selecteer aan de linkerkant Taken om taken in Google Agenda te bekijken.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de taak die je wilt updaten.
  3. Klik op Taak bewerken Edit task.
  4. Update de gewenste taakgegevens.
  5. Klik op Opslaan.

Een taak als voltooid markeren

Als je een taak als voltooid markeert, blijft die in je agenda staan, maar dan doorgestreept.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de taak die je wilt updaten.
  3. Klik rechtsonder op Markeren als voltooid.

Een taak verwijderen

Als je een taak verwijdert, wordt die volledig uit je agenda verwijderd.

1. Open Google Agenda.
  2. Klik op de taak die je wilt updaten.
  3. Klik op Taak verwijderen Delete task.