Tehtävien luominen ja ylläpito Google Kalenterissa

Voit luoda, katsoa ja muokata tehtäviä Google Kalenterissa tietokoneella tai mobiililaitteella.

Tärkeää: Vain sinä voit nähdä tehtävät Google Kalenterissa. Ne eivät näy muille käyttäjille, joilla on pääsy kalenteriisi.

Tehtävän luominen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse vasemmalta Omat kalenterit ‑kohdasta Tasks.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Klikkaa kalenterista haluamaasi vapaata ajankohtaa.
    • Valitse vasemmasta yläkulmasta Luo.
  4. Valitse Tehtävä.
  5. Lisää otsikko ja kuvaus.
  6. Jos haluat lisätä uuden tehtävän tiettyyn listaan, valitse haluamasi lista avattavasta valikosta.
  7. Valitse Tallenna.

Tehtävien katsominen, muokkaaminen ja poistaminen

Tehtävien katsominen

Google Kalenteri

Tehtävällä on oltava päivämäärä, jotta se näkyy Google Kalenterissa. Voit laittaa Tasksin päälle näin:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Siirry vasemman paneelin Omat kalenterit ‑kohtaan. Jotta näet sen, sinun on ehkä valittava Valikko Valikko.
  3. Varmista, että Tasks-ruutu on valittuna.
  4. Kaikki tehtävät, joissa on päivämäärä, näkyvät nyt kalenterissasi.

Vinkki: Google Kalenterissa näkyvät myös keskeneräiset tehtävät. Näet kuluvan päivän kohdalla listan kaikista odottavista tehtävistä viimeisten 30 päivän ajalta.

Tehtävät muissa Googlen tuotteissa

Tasks-sovelluksessa luomasi tehtävät näkyvät seuraavien palvelujen oikeassa sivupalkissa Tasks:

• Kalenteri
  • Docs
  • Drive
  • Gmail
  • Sheets
  • Slides
Kaikkien tehtävien piilottaminen
  1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Poista valinta vasemman paneelin Omat kalenterit ‐kohdassa olevasta Tasks-valintaruudusta.

Vinkki: Löydät Omat kalenterit ‐kohdan klikkaamalla Valikko Valikko. Valitse sitten Omat kalenterit ‐kohdasta Tasks.

Tehtävän muokkaaminen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa muokattavaa tehtävää ja sitten Muokkaa tehtävää Edit task.
  3. Päivitä tehtävän tiedot.
  4. Valitse Tallenna.

Tärkeää: Jotta tehtävät näkyvät Google Kalenterissa, klikkaa Valikko Valikko. Valitse sitten Omat kalenterit ‐kohdasta Tasks.

Tehtävän merkitseminen valmiiksi

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa päivitettävää tehtävää.
  3. Valitse oikeasta alakulmasta Merkitse valmiiksi.

Valmiiksi merkitty tehtävä näkyy kalenterissa yliviivattuna.

Tehtävän poistaminen

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Klikkaa päivitettävää tehtävää ja sitten Poista Poista muistutus.
Odottavien tehtävien etsiminen ja muokkaaminen

Näet kaikki keskeneräiset tehtävät viimeisten 30 päivän ajalta seuraavasti:

1. Avaa Google Kalenteri.
  2. Valitse päivän aikataulunäkymästä Odottavat tehtävät.
  3. Valitse ponnahduslistasta, miten haluamasi tehtävät päivitetään:
    • Jos haluat muokata tehtävää, vie hiiri sen oikealle puolelle. Valitse Muokkaa Edit task, tee muutokset ja valitse Tallenna.
    • Jos haluat poistaa tehtävän, vie hiiri sen oikealle puolelle. Klikkaa Muokkaa Edit task ja sitten Poista Poista muistutus.
    • Jos haluat merkitä tehtävän valmiiksi, vie hiiri aivan tehtävän oikeaan laitaan. Valitse Merkitse valmiiksi.

Vinkki: Voit poistaa odottavien tehtävien luettelon käytöstä, kun piilotat tehtäväsi Google Kalenterista. Katso, miten voit piilottaa kaikki tehtävät.