Een videovergadering toevoegen aan of verwijderen uit een Agenda-afspraak

Je kunt een videovergadering toevoegen aan of verwijderen uit je afspraken in Google Agenda. Je kunt Google Meet of een andere add-on voor videovergaderingen gebruiken.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Maak een afspraak of open een bestaande afspraak waarvoor je bewerkingsrechten hebt.
    • Klik voor nieuwe afspraken op Meer opties.
    • Klik bij bestaande afspraken op Bewerken Bewerken.
  3. Zoek het veld voor de videovergadering in de afspraak.
    • Als je een bestaande videovergadering wilt verwijderen, klik je op Verwijderen Sluiten.
    • Als je een nieuwe vergadering wilt toevoegen, klik je op Google Meet-videovergadering toevoegen.
      Tip: Controleer wanneer de code van een vergadering verloopt om te zorgen dat u niet deelneemt aan een vergadering met een verlopen code en om een betere planning te maken voor de toekomstige vergaderingen die u maakt. Meer informatie over codes van Google Meet-vergaderingen
    • Als je een add-on voor videovergaderingen hebt geïnstalleerd vanuit de Google Workspace Marketplace, selecteer je devergaderingsprovider in het dropdownmenu Videovergadering toevoegen. Meer informatie over hoe je een add-on installeert vanuit de Marketplace
  4. Klik op Save (Opslaan).

Problemen oplossen

Ik wil een andere oplossing voor videovergaderingen gebruiken

Belangrijk: Als je een werk- of schoolaccount hebt, bepaalt je beheerder welke add-ons je kunt gebruiken of installeren in Agenda.

Je kunt een add-on voor videovergaderingen installeren om te gebruiken met Agenda. Na de installatie kun je handmatig videovergaderingen toevoegen aan afspraken. Meer informatie over hoe je een add-on voor Agenda vindt en installeert

Ik wil automatisch Google Meet-videovergaderingen toevoegen aan afspraken

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Doe het volgende aan de linkerkant, onder Afspraakinstellingen.
  4. Zet Automatisch videovergaderingen in Google Meet toevoegen aan afspraken die ik maak aan.

Ik wil niet dat er meerdere videovergaderingen worden toegevoegd aan één afspraak

• Een afspraak kan maar één videovergadering hebben. Je kunt Google Meet of een andere add-on voor videovergaderingen gebruiken.
  • Als je een andere add-on voor videovergaderingen wilt gebruiken, zoek je de add-on en installeer je deze via de Marketplace.
  • Als je een videovergadering toevoegt aan een afspraak, selecteer je de add-on in het dropdownmenu van het vergaderingsveld.
  • Als je gegevens voor een videovergadering rechtstreeks in het locatieveld of de afspraakbeschrijving invoert of als je een browserextensie gebruikt, kunnen meerdere videovergaderingen worden gekoppeld aan één afspraak.