Voorkeuren voor videovergaderingen aanpassen

Je kunt naar wens Google Meet kiezen als standaard-app voor videovergaderingen of Meet uitschakelen.

Voeg automatisch een Google Meet-videovergadering toe aan je Agenda-afspraken.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Doe het volgende aan de linkerkant, onder 'Afspraakinstellingen'.
  4. Schakel Automatisch videovergaderingen in Google Meet toevoegen aan afspraken die ik maak in of uit.

Problemen oplossen

Ik zie het vakje 'Automatisch videovergaderingen in Google Meet toevoegen...' niet

Als je het vakje niet ziet, wordt je account beheerd door een werk- of schoolbeheerder die deze mogelijkheid instelt voor je account.

Ik wil een andere oplossing voor videovergaderingen gebruiken

Je kunt andere oplossingen voor videovergaderingen installeren om te gebruiken met Google Agenda. Nadat je deze oplossingen hebt geïnstalleerd, worden ze weergegeven als opties als je handmatig een vergadering toevoegt aan een Google Agenda-afspraak. Er wordt niet automatisch een vergadering in een van deze oplossingen toegevoegd aan een Google Agenda-afspraak.

Ik wil niet dat er meerdere videovergaderingen worden toegevoegd aan één afspraak

Er kan slechts één vergadering worden toegevoegd in het vergaderingsveld van een Google Agenda-afspraak. Dit kan een Google Meet-vergadering zijn of een vergadering van een geïnstalleerde add-on voor vergaderingen.

Je kunt ondersteunde add-ons voor vergaderingen installeren via de Google Workspace Marketplace om te gebruiken met Google Agenda.Nadat je deze oplossingen hebt geïnstalleerd, worden ze weergegeven als opties in het dropdownmenu van het vergaderingsveld als je handmatig een videovergadering toevoegt aan een Google Agenda-afspraak.

Als je vergadergegevens op een andere manier toevoegt aan Google Agenda-afspraken (bijvoorbeeld rechtstreeks in het locatieveld, de afspraakbeschrijving of via een browserextensie), kan dit ertoe leiden dat meerdere vergaderingen worden toegevoegd aan één afspraak.