Ange din arbetstid och din arbetsplats

Du kan använda arbetstid och tillgänglighet om ditt konto är genom ditt arbete eller din skola. Om du inte ser alternativet arbetstid eller plats kan din administratör ha stängt av det för din organisation. Vem är administratör?

Aktivera arbetstid

Aktivera arbetstid om du vill låta andra veta att du inte är tillgänglig när de försöker schemalägga ett möte med dig. Du kan bara aktivera arbetstid från en dator och inte från Google Kalender-appen.
  1.  Öppna Google Kalender på din dator.
  2. Klicka på Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Arbetstider till vänster under Allmänt.
  4. Klicka på Aktivera arbetstider i avsnittet Arbetstider.
  5. Välj de dagar du jobbar följt av de tider du arbetar.
  6. Du kan dela upp de tider du jobbar på när du är tillgänglig.
    • Klicka på Lägg till add vid en dag i veckan om du vill lägga till fler än en tidsperiod.
    • Klicka på Ta bort Remove om du vill ta bort en tidsperiod.

Tips! När du lägger till arbetstid måste starttiden infalla före sluttiden.

Kalender kan föreslå arbetstid baserat på din tidszon och arbetstiderna i landet där du befinner dig och ditt schema. Det går att godkänna, avvisa eller redigera de här förslagen. Läs mer om Kalender i olika tidszoner.

Lägga till eller redigera arbetsplatsen

Ange din standardarbetsplats
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar  följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Klicka på Arbetstid och arbetsplats till vänster under Allmänt.
  4. Välj de dagar du jobbar. Arbetstid har redan valts om din kalender visar arbetstid.
  5. Ange din arbetsplats intill varje dag.

Tips! Om du vill ändra din arbetsplats kan du även klicka på platsfältet för en viss dag i kalendern. Det går att använda ändringen på den aktuella dagen eller ställa in att den upprepas varje vecka.

Läs mer om din arbetsplats:

• När du delar kalendern med någon ser den personen din arbetsplats.
  • Administratören kan be dig ställa in din arbetsplats för att samordna kontorstiden med andra. Om så är fallet visas en gul banner högst upp i kalendern.
  • Om du har åtkomst till Göra ändringar och hantera delning i en kalender får du redigera standardarbetsplatsen. Läs mer om behörighetsinställningar för delade kalendrar.
Lägg till din arbetsplats
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Skapa en heldagshändelse. Läs mer om att skapa en heldagshändelse.
  3. Välj Arbetsplats i händelsefönstret som öppnas.
  4. Valfritt: Ändra datumen då du vill lägga till en arbetsplats.
  5. Välj en plats eller lägg till en ny.
  6. Klicka på Spara.

Tips! Det går även att lägga till en arbetsplats när du pekar under ett datum i kalenderrutnätet och klickar på fältet Lägg till plats som visas.

Redigera din arbetsplats för en enda dag

Viktigt! När din kalender delas med någon med synligheten Ledig eller Upptagen, ser de din tillgänglighet och arbetsplats.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på platsfältet under ett visst datum i kalenderrutnätet.
    1. Klicka på Redigera arbetsplats Edit task om du klickar på startplatsen.
    2. Klicka på varje datum om du vill ändra datumintervallet.
  3. Välj en arbetsplats:
    • Hemma
    • Kontoret
    • Lägg till annan plats
  4. Klicka på Spara.
  5. Välj frekvens och klicka på OK.
Redigera din arbetsplats för ett antal dagar
  1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på startplatsen under ett visst datumintervall i kalenderrutnätet.
  3. Klicka på Redigera arbetsplats Edit task uppe till höger.
    •  Klicka på varje datum om du vill ändra datumintervallet.
  4. Välj en arbetsplats:
    • Hemma
    • Kontoret
    • Lägg till annan plats
  5. Klicka på Spara.
  6. Välj frekvens och klicka på OK.

Visa när du inte är på kontoret

När du anger att du inte är på kontoret, avvisar din kalender automatiskt alla möten under tiden.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på det första datumet du kommer att vara frånvarande längst upp i din kalender.
  3. Klicka på Frånvarande.
  4. Välj de datum du är frånvarande. Du kan även ange en tid.
  5. Valfritt: Så här schemalägger du frånvarohändelser, under den dag och tid du väljer, klickar du på rullgardinsmenyn bredvid Upprepas inteföljt av välj en frekvens.
  6. Valfritt: Ändra dina avvisningsinställningar och redigera ditt avvisningsmeddelande.
  7. Klicka på Spara.