Je werktijden en locatie instellen

Je kunt werktijden en beschikbaarheid gebruiken als je een account hebt via je werk of school. Als je geen optie voor werktijden of locatie ziet, heeft je beheerder die misschien uitgezet voor je organisatie. Wie is mijn beheerder?

Werktijden aanzetten

Als je mensen wilt laten weten dat je niet beschikbaar bent als ze een vergadering met je willen plannen, zet je werktijden aan. Je kunt werktijden alleen aanzetten vanaf een computer.
  1.  Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant onder Algemeen op Werktijden.
  4. Klik in het gedeelte Werktijden op Werktijden inschakelen.
  5. Selecteer de dagen waarop je werkt en dan de tijden waarop je werkt.
  6. Je kunt je werktijden opsplitsen op basis van wanneer je beschikbaar bent.
    • Als je meer dan één periode wilt toevoegen aan je werkdag, klik je naast een dag van de week op Toevoegen add .
    • Klik op Verwijderen Remove om een periode te verwijderen.

Tip: Als je werktijden toevoegt, moet de begintijd vóór de eindtijd liggen.

Agenda kan werktijden voorstellen op basis van je tijdzone, de werkpatronen in je land en je planning. Je kunt deze suggesties accepteren, weigeren of bewerken. Meer informatie over Agenda in verschillende tijdzones

Je werklocatie toevoegen of bewerken

Je standaard werklocatie instellen
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen  en dan Instellingen.
  3. Klik links, onder Algemeen, op Werktijden en locatie.
  4. Selecteer de dagen waarop je werkt. Werktijden zijn al geselecteerd als je agenda werktijden laat zien.
  5. Voer naast elke dag een bestaande werklocatie in of maak een nieuwe.

Tip: Als je je werklocatie wilt wijzigen, ga je naar een specifieke dag in je agenda en klik je op de locatiebalk. Je kunt instellen dat je locatie alleen voor die dag wordt gewijzigd of dit wekelijks laten herhalen.

Bekijk meer informatie over je werklocatie:

• Als je je agenda met iemand deelt, kan die persoon je werklocatie zien.
  • Je beheerder kan je vragen je werklocatie in te stellen, zodat je efficiënter kunt samenwerken met anderen op kantoor. Je ziet dit verzoek dan in een gele banner bovenaan je agenda.
  • Als je het recht 'Wijzigingen aanbrengen en delen beheren' voor een agenda hebt, kun je de standaard werklocatie bewerken. Bekijk meer informatie over instellingen voor rechten voor gedeelde agenda's.
Je werklocatie toevoegen
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Maak een afspraak die de hele dag duurt. Bekijk hoe je een afspraak maakt die de hele dag duurt.
  3. Selecteer Werklocatie in het afspraakvenster dat wordt geopend.
  4. Optioneel: Pas de datums aan waaraan je een werklocatie wilt toevoegen.
  5. Selecteer een locatie of maak een nieuwe.
  6. Klik op Opslaan.

Tip: Je kunt ook een werklocatie toevoegen als je de muisaanwijzer onder een datum in het agendaraster plaatst en dan klikt op de balk Locatie toevoegen.

Je werklocatie voor één dag bewerken

Belangrijk: Als je agenda wordt gedeeld met iemand voor wie je status voor beschikbaar/bezet zichtbaar is, kan die persoon je beschikbaarheid en werklocatie zien.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik onder een specifieke datum in het agendaraster op de locatiebalk.
    • Klik op de startlocatie en klik dan op Werklocatie bewerken Edit task.
    • Klik op de datums om de periode aan te passen.
    • Selecteer een locatie of maak een nieuwe.
  3. Klik op Opslaan.
  4. Kies een frequentie en klik op OK.
Je werklocatie voor een aantal dagen bewerken
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik onder een bepaalde periode in het agendaraster op de startlocatie.
  3. Klik rechtsboven op Werklocatie bewerken Edit task.
    • Klik op de datums om de periode aan te passen.
    • Selecteer een locatie of maak een nieuwe.
  4. Klik op Opslaan.
  5. Kies een frequentie en klik op OK.
Je werklocatie voor een deel van de dag toevoegen
  1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik op een lege ruimte in je agenda.
  3. Klik bovenaan de afspraak op Werklocatie.
  4. Kies de tijd en datum waaraan je een werklocatie wilt toevoegen.
  5. Optioneel: zorg dat je werklocatie wordt herhaald.
    1. Klik op de dag en tijd.
    2. Klik naast Niet herhaald op de pijl-omlaag Dropdown.
    3. Kies hoe vaak je de afspraak wilt herhalen en wanneer je deze wilt beëindigen.
  6. Kies een locatie of voeg een nieuwe toe.
  7. Klik op Opslaan.

Tip:

Weergeven als je out-of-office bent

Als je aangeeft dat je afwezig bent, weigert je agenda automatisch alle vergaderingen gedurende die tijd.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik bovenaan je agenda op de eerste datum dat je out-of-office bent.
  3. Klik op Out-of-office.
  4. Selecteer de datums waarop je afwezig bent. Je kunt ook een tijd opgeven.
  5. Optioneel: Als je afwezigheidsafspraken wilt plannen die worden herhaald, klik je onder de geselecteerde dag en tijd op het dropdownmenu naast Niet herhaald en dan kies een frequentie.
  6. Optioneel: Wijzig je instellingen voor weigeren en bewerk je weigeringsbericht.
  7. Klik op Opslaan.