Je werktijden en beschikbaarheid instellen

Je kunt werktijden en beschikbaarheid gebruiken als je een account hebt via je werk of school. Als je geen optie voor werktijden ziet, heeft je beheerder die misschien uitgeschakeld voor je organisatie.

Werktijden inschakelen

Als je mensen automatisch wilt waarschuwen als ze een vergadering proberen te plannen op een tijdstip waarop je niet werkt, kun je werktijden inschakelen. Je kunt werktijden alleen inschakelen vanaf een computer en niet vanuit de Google Agenda-app.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingenen dan Instellingen.
  3. Klik aan de linkerkant onder Algemeen op Werktijden.
  4. Klik in het gedeelte Werktijden op Werktijden inschakelen.
  5. Selecteer de dagen waarop je werkt en stel de tijden in waarop je beschikbaar bent.

Agenda kan werktijden voorstellen op basis van je tijdzone, werkpatronen in je land en je planning. Je kunt deze suggesties accepteren, weigeren of bewerken.

Tip: Als je werktijden toevoegt, moet de begintijd vóór de eindtijd liggen.

Weergeven als je out-of-office bent

Als je aangeeft dat je out-of-office bent, weigert je agenda automatisch alle vergaderingen gedurende die tijd.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik bovenaan je agenda op de eerste datum dat je out-of-office bent.
  3. Klik op Out-of-office.
  4. Selecteer de datums waarop je out-of-office bent.
  5. Optioneel: Update de periode en bewerk je weigeringsbericht.
  6. Klik op Opslaan.