Definir l'horari laboral i la ubicació

Si tens un compte de la feina o de centre educatiu, pots utilitzar l'horari laboral i la disponibilitat. Si no veus l'opció d'horari laboral ni ubicació, és possible que l'administrador l'hagi desactivat per a la teva organització. Qui és el meu administrador?

Activar l'horari laboral

Perquè altres persones sàpiguen que no estàs disponible mentre intenten programar una reunió amb tu, activa l'horari laboral. Només pots activar l'horari laboral des d'un ordinador.
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Configuració i després Configuració.
  3. A l'esquerra, a "General", fes clic a Horari laboral.
  4. A la secció "Horari laboral", fes clic a Activa l'horari laboral.
  5. Selecciona els dies que treballes i, a continuació, en quin horari treballes.
  6. El pots dividir en funció de quan estàs disponible.
    • Per afegir més d'un període de temps al dia laborable, fes clic a Afegeix add al costat d'un dia de la setmana.
    • Per suprimir un període de temps, fes clic a Suprimeix Remove.

Consell: quan afegeixis l'horari laboral, l'hora d'inici ha de ser anterior a la de finalització.

És possible que Calendar suggereixi l'horari laboral basant-se en la teva zona horària, en els patrons laborals habituals del teu país i en la teva agenda. Pots acceptar, rebutjar o editar aquests suggeriments. Obtén més informació sobre com pots fer servir Calendar en zones horàries diferents.

Afegir o editar un lloc de treball

Definir el lloc de treball predeterminat
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A la part superior dreta, fes clic a Configuració i, a continuació, Configuració.
  3. A l'esquerra, a "General", fes clic a Horari laboral i lloc.
  4. Selecciona els dies que treballes. L'horari laboral ja estarà seleccionat si el teu calendari el mostra.
  5. Al costat de cada dia, introdueix un lloc de treball o crea'n un.

Consell: per canviar el lloc de treball, ves a un dia concret al calendari i fes clic a la barra de llocs. Pots aplicar el canvi a aquest dia concret o definir que es repeteixi cada setmana.

Obtén més informació sobre el lloc de treball:

• Quan comparteixes el calendari amb algú, l'altra persona pot veure el teu lloc de treball.
  • Per ajudar a coordinar el temps a l'oficina amb altres persones, és possible que l'administrador et demani que defineixis el teu lloc de treball. En aquest cas, es mostrarà una sol·licitud en un bàner groc a la part superior del calendari.
  • Si tens el permís d'accés "Fer canvis i gestionar la compartició" en un calendari, pots editar el lloc de treball predeterminat. Obtén més informació sobre la configuració de permisos per a calendaris compartits.
Afegir un lloc de treball
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Crea un esdeveniment que duri tot el dia. Obtén informació sobre com pots crear un esdeveniment que duri tot el dia.
  3. A la finestra d'esdeveniment que apareix, selecciona Lloc de treball.
  4. Opcional: ajusta les dates en què vols afegir un lloc de treball.
  5. Selecciona una ubicació o crea'n una.
  6. Fes clic a Desa.

Consell: també pots afegir un lloc de treball si col·loques el cursor a sota d'una data a la quadrícula del calendari i fas clic a la barra "Afegeix una ubicació" que apareix.

Editar un lloc de treball durant un dia

Important: quan el teu calendari es comparteixi amb algú que tingui la visibilitat de lliure o ocupat, aquesta persona podrà veure la teva disponibilitat i el teu lloc de treball.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A sota d'una data concreta de la quadrícula del calendari, fes clic a la barra de llocs.
    • Si fas clic al lloc d'inici, fes clic a Edita el lloc de treball Edit task.
    • Per ajustar l'interval de dates, fes clic en cada data.
    • Selecciona una ubicació o crea'n una.
  3. Fes clic a Desa.
  4. Tria una freqüència i, a continuació, fes clic a D'acord.
Editar un lloc de treball durant un interval de dies
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A sota d'un interval de dates concret a la quadrícula del calendari, fes clic al lloc d'inici.
  3. A la part superior dreta, fes clic a Edita el lloc de treball Edit task.
    • Per ajustar l'interval de dates, fes clic en cada data.
    • Selecciona una ubicació o crea'n una.
  4. Fes clic a Desa.
  5. Tria una freqüència i, a continuació, fes clic a D'acord.
Afegir un lloc de treball durant una part del dia
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Fes clic en un espai buit del calendari.
  3. A la part superior de l'esdeveniment, fes clic a Lloc de treball.
  4. Tria a quina hora i a quina data vols afegir un lloc de treball.
  5. Opcional: fes que el teu lloc de treball es repeteixi.
    1. Fes clic al dia i a l'hora.
    2. Al costat de l'opció "No es repeteix", fes clic a la fletxa avall Dropdown.
    3. Tria la freqüència amb què vols que es repeteixi l'esdeveniment i la data de finalització.
  6. Tria un lloc o afegeix-ne un de nou.
  7. Fes clic a Desa.

Consell:

Mostrar quan ets fora de l'oficina

Si indiques que ets fora de l'oficina, el teu calendari rebutjarà automàticament totes les reunions durant aquest temps.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A la part superior del calendari, fes clic a la primera data en què seràs fora de l'oficina.
  3. Fes clic a Fora de l'oficina.
  4. Selecciona les dates en què seràs fora de l'oficina. També pots especificar l'hora.
  5. Opcional: per programar esdeveniments "Fora de l'oficina" que es repeteixen, mira a sota del dia i de l'hora que hagis seleccionat i fes clic al menú desplegable que hi ha al costat de "No es repeteix" i després tria una freqüència.
  6. Opcional: canvia la configuració de rebuig i edita el missatge que s'envia en rebutjar invitacions.
  7. Fes clic a Desa.