Työajan ja työskentelypaikan määrittäminen

Voit käyttää työaika- ja tavoitettavuusominaisuuksia, jos olet saanut tilisi työpaikan tai oppilaitoksen kautta. Jos et näe työaika- tai sijaintiasetusta, järjestelmänvalvoja on saattanut ottaa sen pois päältä organisaatiossasi. Kuka on järjestelmänvalvojani?

Työajan laittaminen päälle

Laita työaikaominaisuus päälle, jotta tapaamista kanssasi suunnittelevat käyttäjät tietävät, milloin et ole tavoitettavissa. Voit laittaa työajan päälle vain tietokoneella.
  1.  Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yleiset-kohdasta Työaika.
  4. Valitse Työaika-osiosta Ota työaika käyttöön.
  5. Valitse työpäivät ja sitten työajat.
  6. Voit jakaa työaikasi sen perusteella, milloin olet tavoitettavissa.
    • Voit lisätä työpäivään useamman ajanjakson klikkaamalla viikonpäivän vierestä Lisää add .
    • Voit poistaa ajanjakson klikkaamalla Poista Remove.

Vinkki: Kun lisäät työajat, alkamisajan on oltava ennen päättymisaikaa.

Kalenteri saattaa ehdottaa työaikaa aikavyöhykkeesi, maasi yleisten työaikojen ja aikataulusi perusteella. Voit hyväksyä, hylätä tai muokata näitä ehdotuksia. Lue lisää Kalenterin toiminnasta eri aikavyöhykkeillä.

Työskentelypaikan lisääminen ja muuttaminen

Oletustyöskentelypaikan määrittäminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yleiset-kohdasta Työajat ja työskentelysijainti.
  4. Valitse päivät, jolloin olet töissä. Työaika on jo valittu, jos kalenterissa näkyy työaika.
  5. Lisää kunkin päivän viereen työskentelypaikka tai luo uusi.

Vinkki: Jos haluat muuttaa työskentelypaikkaa, klikkaa kalenterissa tietyn päivän sijaintipalkkia. Voit tehdä muutoksen vain tietylle päivälle tai asettaa sen toistumaan viikoittain.

Lue lisää työskentelypaikasta:

• Kun jaat kalenterisi muille, he näkevät työskentelypaikkasi.
  • Järjestelmänvalvoja voi pyytää sinua määrittämään työskentelypaikan, jotta toimistoaikojen jakaminen olisi helpompaa. Jos järjestelmänvalvojalta on tullut pyyntö, se näkyy kalenterin yläreunassa keltaisena bannerina.
  • Jos sinulla on "Tee muutoksia ja hallitse jakamista" ‐käyttöoikeus kalenteriin, voit muokata oletusarvoista työskentelypaikkaa. Lue lisää jaettujen kalentereiden käyttöoikeusasetuksista.
Työskentelypaikan lisääminen
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Luo koko päivän kestävä tapahtuma. Katso, miten voit luoda koko päivän kestävän tapahtuman.
  3. Valitse avautuvasta tapahtumaikkunasta Työskentelypaikka.
  4. Valinnainen: Muokkaa päivämääriä, joihin haluat lisätä työskentelypaikan.
  5. Valitse paikka tai luo uusi.
  6. Valitse Tallenna.

Vinkki: Voit lisätä työskentelypaikan myös osoittamalla kalenteriruudukossa päivämäärän alapuolta ja klikkaamalla näkyviin tulevaa "Lisää paikka" ‐palkkia.

Päiväkohtaisen työskentelypaikan muokkaaminen

Tärkeää: Kun kalenterin vapaa- tai varattu-tiedot on jaettu toiselle käyttäjälle, hän näkee tavoitettavuutesi ja työskentelypaikkasi.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa kalenteriruudukon tietyn päivämäärän alla olevaa paikkapalkkia.
    • Jos klikkaat alussa olevaa paikkaa, valitse Muuta työskentelypaikkaa Edit task.
    • Jos haluat muuttaa ajanjaksoa, klikkaa kutakin päivämäärää.
    • Valitse paikka tai luo uusi.
  3. Valitse Tallenna.
  4. Valitse toistuvuus ja klikkaa sitten OK.
Työskentelypaikan muuttaminen ajanjakson osalta
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa kalenteriruudukon tietyn ajanjakson alun alla olevaa paikkaa.
  3. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Muuta työskentelypaikkaa Edit task.
    • Jos haluat muuttaa ajanjaksoa, klikkaa kutakin päivämäärää.
    • Valitse paikka tai luo uusi.
  4. Valitse Tallenna.
  5. Valitse toistuvuus ja klikkaa sitten OK.
Työskentelypaikan lisääminen osalle päivää
  1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Klikkaa tyhjää kohtaa kalenterissa.
  3. Klikkaa tapahtuman yläosasta Työskentelypaikka.
  4. Valitse työskentelypaikan aika ja päivämäärä.
  5. Valinnainen: Voit myös tehdä työskentelypaikasta toistuvan.
    1. Klikkaa päivämäärää ja aikaa.
    2. Klikkaa "Ei toistu" ‑kohdan vierestä alanuolta Dropdown.
    3. Valitse, kuinka usein haluat tapahtuman toistuvan ja milloin haluat toistumisen päättyvän.
  6. Valitse paikka tai lisää uusi.
  7. Valitse Tallenna.

Vinkki:

Poissaolon näyttäminen

Kun olet asettanut tilaksesi Ei paikalla, kalenteri hylkää automaattisesti kaikki kyseiselle ajanjaksolle ajoittuvat kokoukset.

1. Avaa Google Kalenteri tietokoneella.
  2. Valitse kalenterin yläreunasta ensimmäinen päivä, jolloin et ole paikalla.
  3. Valitse Ei paikalla.
  4. Valitse päivät, jolloin et ole paikalla. Voit myös määrittää ajan tarkemmin.
  5. Valinnainen: Jos haluat ajastaa toistuvia ei paikalla ‑tapahtumia, klikkaa valitsemasi päivän ja ajankohdan alta Ei toistu ‑kohdan vieressä olevaa avattavaa valikkoa ja sitten valitse haluamasi toistuvuusasetus.
  6. Valinnainen: Muuta hylkäysasetuksia ja muokkaa hylkäysviestiä.
  7. Valitse Tallenna.