Een schermlezer gebruiken met Google Agenda

Je kunt afspraken maken, uitnodigingen naar anderen versturen, uitnodigingen accepteren of weigeren en meer acties uitvoeren in Google Agenda met een schermlezer.

iPhone- of iPad-toegankelijkheidsfuncties inschakelen

Als je VoiceOver nog niet gebruikt, ga je naar de Apple Support-website voor meer informatie over het gebruik van toegankelijkheidsfuncties op je iPhone, iPad en iPod touch.

Navigeren in Google Agenda

Boven aan je scherm vind je de volgende bedieningselementen voor navigatie:

• Naam van de maand: Als je je in de planningsweergave, dagweergave of weekweergave bevindt, dubbeltik je op de naam van de maand om een datumkiezer weer te geven of te verbergen.
  • Naar vandaag gaan: Dubbeltik om je focus naar vandaag te verplaatsen.
  • Weergaven, agenda's en instellingen: Dubbeltik om dit gedeelte te openen en bekijken, waarin je het volgende kunt vinden:
    • Agendaweergaven: planning, dag, drie dagen (alleen op iPhone), ween en maand.
    • Zoeken
    • Een lijst met je agenda's
    • Instellingen
    • Help en feedback

Een afspraak, herinnering of doel maken

1. Veeg om Maken te selecteren en dubbeltik.
  2. Veeg naar links of rechts om Afspraak, Herinnering of Doel te selecteren.
  3. Dubbeltik op het scherm.
  4. Vul de afspraakgegevens in.

Navigatiesnelkoppelingen gebruiken in de verschillende agendaweergaven

Selecteer hieronder een agendaweergave voor meer informatie over het navigeren.

Tijdens het bekijken van je planning met afspraken, herinneringen en doelen

Wanneer je je agenda opent, kom je standaard in de planningsweergave.

• Tussen afspraken, herinneringen en doelen schakelen: Veeg naar links of rechts.
  • Naar de vorige of volgende dag gaan: Veeg met drie vingers omhoog of omlaag.

Tijdens het bekijken van één dag

• Je afspraak, herinnering of doel bewerken waarop de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.
  • Naar de vorige of volgende dag gaan: Veeg met drie vingers omhoog of omlaag.
  • Naar je volgende of vorige afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts of naar links in de uurverdeling.

Tijdens het bekijken van de komende drie dagen

Opmerking: Deze weergave is alleen beschikbaar op iPhone.

• Naar de vorige of volgende dag gaan: Veeg met drie vingers omhoog of omlaag.
  • De focus naar je eerste afspraak, herinnering of doel van de dag verplaatsen: Veeg omlaag.
  • Naar je vorige of volgende afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts of naar links in de uurverdeling.
  • Je afspraak, herinnering of doel bewerken waarop de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.

Tijdens het bekijken van de hele week

• Naar de vorige of volgende week gaan: Veeg met drie vingers naar links of naar rechts.
  • De focus naar je eerste afspraak, herinnering of doel van de dag verplaatsen: Veeg naar rechts.
  • Naar je volgende of vorige afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts of naar links in de uurverdeling.
  • Je afspraak, herinnering of doel bewerken waarop de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.

Tijdens het bekijken van een gebeurtenis, herinnering, of doel

• Naar het vorige of volgende gedeelte van je afspraak, herinnering of doel gaan: Veeg naar rechts of naar links.
  • Een afspraak, herinnering of doel sluiten: Maak met twee vingers een z-beweging.

Tijdens het maken of bewerken van een afspraak

• Naar het vorige of volgende veld gaan: Veeg naar links of naar rechts.
  • De weergave voor bewerken en maken sluiten: Maak met twee vingers een z-beweging.

Tijdens het kiezen van een datum in de datumkiezer

Dubbeltik in de planningsweergave, dagweergave of weekweergave op de naam van de maand in de kopregel om dagen in de maand te kiezen.

Navigatietips

• Focus met één dag tegelijk verplaatsen: Veeg naar links of naar rechts, of sleep met je vinger over de maand.
  • Naar de volgende of vorige maand gaan: Veeg met drie vingers omhoog of omlaag.
  • De dag openen waarop momenteel de focus is geplaatst: Dubbeltik op het scherm.
  • De datumkiezer sluiten: Maak met twee vingers een z-beweging.