Google Kalenterin käyttäminen näytönlukuohjelmalla

Jos käytät näytönlukuohjelmaa Google Kalenterissa, voit

• luoda ja seurata tapahtumia
  • lähettää muille kutsuja
  • hyväksyä tai hylätä kutsuja.

Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista:

Ennen aloittamista

Google Kalenterin käyttäminen verkkosovelluksena

Suosittelemme, että määrität näytönlukuohjelman käyttämään Google Kalenteria verkkosovelluksena verkkosivun sijaan.

Verkkosovelluksessa voit liikkua helpommin Google Kalenterin pikanäppäimillä. Voit esimerkiksi luoda tapahtuman painamalla c-näppäintä, aloittaa kalenterihaun painamalla vinoviivanäppäintä ja siirtyä kuluvaan päivään painamalla t-näppäintä. Muista pikanäppäimistä kerrotaan alla.

Suositellut selaimet ja näytönlukuohjelmat

Google Kalenteri suosittelee Chromen ja seuraavien käyttöä:

• NVDA tai JAWS (Windows)
  • ChromeVox (ChromeOS)
  • VoiceOver (MacOS)

Käytön aloittaminen

Näytönlukuohjelman määrittäminen Google Kalenteria varten

Aseta näytönlukuohjelma käyttämään Google Kalenteria verkkosovelluksena.

• JAWS: Poista virtuaalinen kohdistin käytöstä painamalla JAWS + z.
  • NVDA: Siirry kohdistustilaan painamalla NVDA + välilyönti.
  • ChromeVox: Varmista, että kiinnitetty tila on poissa päältä. Saat kiinnitetyn tilan pois päältä painamalla hakunäppäintä kahdesti.
  • VoiceOver: Varmista, että QuickNav on poissa päältä. Paina vasenta ja oikeaa nuolinäppäintä, kunnes VoiceOver sanoo "QuickNav Off" (QuickNav poissa päältä).

Google Kalenterin avaaminen

1. Siirry osoitteeseen calendar.google.com.
  2. Valitse tilisi tai kirjaudu sille pyydettäessä.
  3. Avaa kalenteri Siirry pääsisältöön ‑painikkeella.
  4. Voit käydä pikanäppäimet läpi Pikanäppäimet-painikkeella.

Lue lisää Google Kalenterin käyttöliittymästä

Google Kalenterissa on neljä pääaluetta:

• Bannerialue: Tällä alueella ovat seuraavat painikkeet ja linkit:
    • Päävetopaneelin näkyvyys päälle/pois
    • Tapahtumanäkymän alueen säätimet
    • Haun suorittaminen
      • Käytä vinoviivapikanäppäintä. Palaa bannerialueelle painamalla Esc-näppäintä.
    • Tuen hakeminen
    • Asetusvalikon avaaminen
    • Näkymän vaihtovalikon avaaminen
    • Muiden sovellusten avaaminen
    • Aktiivisen tilin vaihtaminen.
  • Tapahtumien alue: Tämä on pääalue. Tapahtumat näkyvät täällä aikataulu-, päivä-, viikko-, kuukausi- tai vuosinäkymässä. Suosittelemme aikataulu- eli ohjelmanäkymän käyttöä näytönlukuohjelman kanssa
    • Käytä a-pikanäppäintä tai haluamasi näkymän pikanäppäintä.
  • Päävetopaneelin alue: Kun tämä alue on laajennettu, sen kautta voit
    • luoda tapahtuman, poissaoloviestin, tehtävän ja monia muita
    • nähdä pienen kalenterin tapahtumien pääalueen vasemmassa reunassa
    • hakea tavattavia ihmisiä
      • Käytä Plus-pikanäppäintä.
    • lisätä muita kalentereita tapahtumien pääalueelle.
  • Oikea sivupalkki: Kun tämä alue on laajennettu, pääset sen kautta nopeasti muihin Google-sovelluksiin, kuten Keepiin, Tasksiin ja Yhteystietoihin, jotka näkyvät sivupaneelissa.
    • Windows: Paina Ctrl + Alt + piste.
    • ChromeOS: Paina vaihto + Alt + piste.
    • macOS: Paina ⌘ + Optio + piste.

Google Kalenterin pikanäppäimet

Pikanäppäinten avulla voit liikkua kalenterissa ja käyttää toimintoja.

Voit avata pikanäppäinluettelon kahdella eri tavalla:

• Käytä pikanäppäimiä:
    • Paina Windowsissa tai ChromeOS:ssä Ctrl + vinoviiva.
    • Paina macOS:ssä ⌘ + vinoviiva.
  • Käytä sarkainnäppäintä ja painikkeita: Ohita sivun yläreunassa oleva Siirry pääsisältöön ‐painike sarkaimella, siirry Pikanäppäimet-painikkeeseen ja paina Enter.

Google Kalenterin yleiset pikanäppäimet

Toiminto Pikanäppäin
Luo uusi tapahtuma c
Tapahtuman muokkaaminen e
Vaihda tapahtumanäkymäksi tämä päivä t
Poista tapahtuma

Windows ja ChromeOS: Delete tai askelpalautin

macOS: Delete
Päivänäkymä 1 tai d
Viikkonäkymä 2 tai w
Kuukausinäkymä 3 tai m
Oma näkymä 4 tai x
Aikataulunäkymä 5 tai a
Vuosinäkymä 6 tai y
Tallenna tapahtuma

Windows ja ChromeOS: Ctrl + s tai Ctrl + Enter

macOS: ⌘ + s tai ⌘ + Enter

Google Kalenterin yleisten toimintojen käyttäminen näytönlukuohjelmalla

Tapahtumien alueella liikkuminen

Liikkuminen kalenterin aikataulunäkymässä

Suosittelemme, että käytät aikataulunäkymää. Aikataulunäkymässä:

Toiminto Pikanäppäin
Siirry päivien välillä

Vasen tai oikea nuolinäppäin

Päivän tapahtumien määrä vaikuttaa näkymään. Näkymä voi sisältää yhden tai usean päivän tapahtumia.

Siirry päivän tapahtumien välillä

Ylä- tai alanuolinäppäin

Päivän tapahtumien määrä vaikuttaa näkymään. Näkymä voi sisältää yhden tai usean päivän tapahtumia.

Vaihda näkymä seuraavaan päivään n
Vaihda näkymää edeltävään päivään p

Kalenterin päivänäkymässä liikkuminen

Tärkeää: Vaihdat päivänäkymään, kun painat Enter-näppäintä päivän kohdalla muissa näkymissä.

Toiminto Pikanäppäin
Päivänäkymässä tapahtumat jaetaan kahteen osioon: koko päivän kestäviin tapahtumiin ja tavallisiin tapahtumiin.

Voit siirtyä koko päivän kestävien tapahtumien tai tavallisten tapahtumien välillä ylä- ja alanuolinäppäimillä.

Tämä pikanäppäin ei toimi, kun kuluvana päivänä ei ole tapahtumia.

Siirry tapahtumien välillä koko päivän kestävien tapahtumien osiossa tai tavallisten tapahtumien osiossa

Sarkain

Tämä pikanäppäin ei toimi, kun kuluvana päivänä ei ole tapahtumia.

Seuraava päivä n
Edeltävä päivä p

Siirtyminen kalenterin viikkonäkymässä

Toiminto Pikanäppäin
Viikkonäkymässä tapahtumat jaetaan kahteen osioon: koko päivän kestäviin tapahtumiin ja tavallisiin tapahtumiin. Voit siirtyä koko päivän kestävien tapahtumien tai tavallisten tapahtumien välillä ylä- ja alanuolinäppäimillä.
Siirry viikonpäivästä toiseen Vasen tai oikea nuolinäppäin
Siirry tapahtumien välillä koko päivän kestävien tapahtumien osiossa tai tavallisten tapahtumien osiossa Sarkain
Vieritä näkymä seuraavaan viikkoon

n

Siirrä kohdistus uuden viikon alkuun painamalla w-näppäintä.

Vieritä näkymä edelliseen viikkoon

p

Siirrä kohdistus uuden viikon alkuun painamalla w-näppäintä.

Liikkuminen kalenterin kuukausinäkymässä

Toiminto Pikanäppäin
Siirry viikkojen välillä Ylä- tai alanuolinäppäin
Siirry päivien välillä Vasen tai oikea nuolinäppäin
Siirry kuukauden tapahtumien välillä

Sarkain

Näytöllä ei välttämättä näy useita tapahtumia. Jos haluat päästä kaikkiin tapahtumiin, siirry Lisää-painikkeeseen ja paina Enter- tai välilyöntinäppäintä.

Vieritä näkymä seuraavaan kuukauteen

n

Siirrä kohdistus uuden kuukauden alkuun painamalla m-näppäintä.

Vieritä näkymä edelliseen kuukauteen

p

Siirrä kohdistus uuden kuukauden alkuun painamalla m-näppäintä.

Liikkuminen kalenterin vuosinäkymässä

Toiminto Pikanäppäin
Siirry samasta päivästä toiseen edellisellä tai seuraavalla viikolla Ylä- tai alanuolinäppäin
Siirry päivien välillä Vasen tai oikea nuolinäppäin
Avaa valintaikkuna, jossa on sarkaimella avattava päivän tapahtumien luettelo Enter-näppäin
Siirry kuukausinäkymään Välilyöntinäppäin
Vieritä näkymä seuraavaan vuoteen

n

Siirrä kohdistus uuden vuoden alkuun painamalla y-näppäintä.

Vieritä näkymä edelliseen vuoteen

p

Siirrä kohdistus uuden vuoden alkuun painamalla y-näppäintä.

Tiettyyn päivään siirtyminen

Voit vaihtaa näkymään haluamasi päivän Valitse päivä ‑pikanäppäimellä:

1. Avaa Valitse päivä ‐valintaikkuna painamalla g-näppäintä.
  2. Kirjoita haluamasi päivämäärä. Esimerkki: 5.6.2021.
  3. Paina Enter.

Vinkkejä:

• Kun käytät tämän päivän päivämäärää, Valitse päivä ‑toiminnon g-pikanäppäin toimii samalla tavalla kuin Siirry tähän päivään ‑toiminto.
  • Viikko-, kuukausi- ja vuosinäkymissä uuden päivämäärän sisältävän ajanjakson alku vieritetään näkymään, mutta kohdistus ei siirry. Jos haluat siirtää kohdistuksen täsmälleen uuteen päivämäärään, paina a-näppäintä aikataulunäkymän tai d-näppäintä päivänäkymän nähdäksesi.

Pienen kalenterinäkymän käyttäminen

Päävetopaneelin alueella on pieni kalenteri. Pientä kalenteria käyttämällä voit muuttaa nykyisen näkymän päivämääriä tai käydä läpi kuukauden kaikki päivät.

Pienen kalenterin paikantaminen
  • Avaa Henkilöhaku painamalla plus-näppäintä päävetopaneelin alueella.
  • Siirrä kohdistus kuukausitaulukkoon painamalla vaihto + sarkain.

Tärkeää: Jos pientä kalenteria ei löydy, päävetopaneelin alue on ehkä tiivistetty. Voit laajentaa päävetopaneelin painikkeen, kun siirryt bannerialueen alkuun ja painat Enter.

Liikkuminen pienessä kalenterissa
  • Etsi haluamasi päivämäärä nuolinäppäimillä. Kun löydät haluamasi päivämäärän, paina Enter. Kalenterin päänäkymä päivittyy niin, että se sisältää valitsemasi päivämäärän.
  • Kun haluat siirtyä takaisin pääkalenterialueelle, paina a-näppäintä, jolloin palaat tapahtumanäkymään ja kohdistus on uudessa päivämäärässä.

Tapahtumien luominen ja hallinnoiminen

Tapahtuman luominen

1. Voit luoda tapahtuman kolmella eri tavalla:
    • Paina c-näppäintä. Avautuu sivu, jolle voit luoda tavallisen tapahtuman.
    • Paina vaihto + c. Avautuu valintaikkuna. Valitse tapahtuman tyyppi. Voit luoda tavallisen tai "ei paikalla" ‐tapahtuman, tehtävän tai muistutuksen.
    • Käytä päävetopaneelin alueella olevaa Luo-valikkopainiketta. Valittavissa olevat vaihtoehdot ovat Tapahtuma, Keskittymisaika, Ei paikalla, Tehtävä tai Varauskalenteri.
  2. Kohdistus on ensin tapahtuman otsikon kirjoituskentässä.
  3. Paina sarkainta, kunnes olet päivämäärä- ja aikakenttien kohdassa ja kirjoita sitten päivämäärä- ja kellonaikatiedot.
  4. Valinnainen: Jos haluat kutsua osallistujia tapahtumaan, paina sarkainta, kunnes olet Osallistujat-muokkauskentässä, ja lisää sitten osallistujien sähköpostiosoitteet.
    • Saat kirjoittaessasi nimi- tai sähköpostiosoite-ehdotuksia. Jos haluat kutsua ehdotetun henkilön, paina Enter.
    • Muokkauskentän alla näkyy lisää ehdotuksia. Jos haluat kuunnella nimet, paina alanuolinäppäintä. Kun haluamasi henkilö löytyy, paina Enter.
    • Jos henkilöä ei ehdoteta, kirjoita hänen nimensä uudelleen, niin ehdotukset päivittyvät.
  5. Valinnainen: Täytä esimerkiksi seuraavat kentät:
    • Huoneet tai kokouksen tiedot
    • Ilmoitukset
    • Liitteet
    • Kokouksen kuvaus
  6. Voit tallentaa tapahtuman eri tavoilla:
    • ChromeOS tai Windows: Paina Ctrl + s tai Ctrl + Enter.
    • macOS: Paina ⌘ + s tai ⌘ + Enter.
    • Paina missä tahansa käyttöjärjestelmässä sarkainta, kunnes olet Tallenna-painikkeessa. Paina sitten Enter.
  7. Jos haluat hylätä tapahtuman, paina Esc.

Toistuvan tapahtuman luominen

1. Etsi tapahtuma tai luo uusi:
    • Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä. Jos haluat avata tapahtuman tiedot, paina e-näppäintä.
    • Jos haluat luoda uuden tapahtuman, paina c-näppäintä.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet avattavassa "Ei toistu" ‐valikossa, ja paina sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä. Avattava valikko avautuu.
  3. Valitse sopiva vaihtoehto:
    • Jos haluat valita esiasetetun tapahtumatiheyden, selaa vaihtoehtoja nuolinäppäimillä. Kun kuulet haluamasi toistumistiheyden, paina Enter- tai välilyöntinäppäintä.
    • Näin voit valita tapahtumien tiheyden itse:
      1. Siirry nuolinäppäimillä Muokattu-painikkeeseen ja paina sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä. Valitse tapahtuman toistokertojen määrä.
      2. Siirry Toista joka ‐painikkeeseen painamalla sarkainta. Voit siirtyä viikonpäivästä toiseen painamalla sarkainta. Valitse päivä painamalla välilyöntiä.
      3. Valinnainen: Voit valita alkamis- ja päättymispäivän. Selaa luetteloa ja tee valinta painamalla sarkainta.
      4. Voit tallentaa toistuvan tapahtuman määrityksen, kun siirryt Valmis-painikkeeseen painamalla sarkainta ja painat sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä.

Tapahtuman tarkastaminen

1. Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä.
  2. Paina Enter.
  3. Näin voit tarkastaa tapahtuman kentät kohdistusta vaihtamatta:
    • Windows: Paina Alt + {numero}
    • ChromeOS: Paina Alt + vaihto + {numero}
    • macOS: Paina Optio + {numero}
    • {Numero} valitsee tapahtuman kentän:
      • 1 Otsikko
      • 2 Päivämäärä ja aika
      • 3 Osallistujat
      • 4 Huoneet ja sijainti
      • 5 Kuvaus
      • 6 Liitteet
      • 7 Ilmoitukset
  4. Siirry muutettaviin kenttiin sarkaimella.
    • Vinkki: Et pääse kaikkiin tietoihin sarkainnäppäimellä. Sinun on ehkä käytettävä näytönlukuohjelman komentoja, jotta kuulet jotkin tiedot. Näin käytät näytönlukuohjelman komentoja näytönlukuohjelmassa:
      • JAWS: Laita virtuaalinen kohdistin päälle.
      • NVDA: Laita selaustila päälle.
      • ChromeVox: Laita kiinnitetty tila päälle.
      • VoiceOver: Laita QuickNav päälle.
  5. Kun olet tarkastanut tapahtuman, paina Esc.

Osallistujien lisääminen tapahtumaan ja poistaminen tapahtumasta

1. Etsi tapahtuma tai luo uusi:
    • Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä. Jos haluat muokata tapahtuman tietoja, paina e-näppäintä.
    • Jos haluat luoda uuden tapahtuman, paina c-näppäintä.
  2. Jos haluat kutsua osallistujia tapahtumaan, paina sarkainta, kunnes olet Osallistujat-muokkauskentässä, ja lisää sitten osallistujien sähköpostiosoitteet.
    • Saat kirjoittaessasi nimi- tai sähköpostiosoite-ehdotuksia. Jos haluat kutsua ehdotetun henkilön, paina Enter.
    • Muokkauskentän alla näkyy lisää ehdotuksia. Jos haluat kuunnella nimet, paina alanuolinäppäintä. Kun haluamasi henkilö löytyy, paina Enter.
    • Jos henkilöä ei ehdoteta, kirjoita hänen nimensä uudelleen, niin ehdotukset päivittyvät.
  3. Valinnainen: Voit merkitä henkilön osallistumisen valinnaiseksi.
    1. Jos haluat merkitä henkilön osallistumisen valinnaiseksi, paina sarkainta, kunnes olet kutsuttujen luettelossa.
    2. Siirry nuolinäppäimillä sen osallistujan kohdalle, jonka osallistumisen haluat merkitä valinnaiseksi.
    3. Siirry Merkitse valinnaiseksi ‐painikkeeseen painamalla sarkainta ja paina sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä.
  4. Valinnainen: Voit halutessasi poistaa osallistujan.
    1. Jos haluat poistaa osallistujan, siirry kutsuttujen luetteloon painamalla sarkainta.
    2. Siirry nuolinäppäimillä poistettavan osallistujan kohdalle.
    3. Paina sarkainta, kunnes olet Poista-painikkeessa, ja paina sitten Enter.
  5. Tallenna tapahtuma.

Huoneiden lisääminen tapahtumaan ja poistaminen tapahtumasta

Voit lisätä ja poistaa huoneita, jos olet saanut Google-tilisi työpaikan tai oppilaitoksen kautta.

1. Etsi tapahtuma tai luo uusi:
    • Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä. Jos haluat muokata tapahtuman tietoja, paina e-näppäintä.
    • Jos haluat luoda uuden tapahtuman, paina c-näppäintä.
  2. Paina sarkainta, kunnes pääset Osallistujat-välilehdelle. Voit siirtyä Huoneet-välilehden kenttään oikealla nuolinäppäimellä.
  3. Paina sarkainta, kunnes olet Huoneet-luettelossa.
  4. Siirry huoneluetteloon painamalla alanuolinäppäintä.
  5. Vaihda huonevalintaa painamalla Enter.
  6. Tallenna tapahtuma.

Ehdotettujen aikojen käyttäminen

Kun olet lisännyt osallistujia, Google Kalenteri ehdottaa aikoja, jolloin kaikki ovat tavoitettavissa Tarkista ajat ja valitse:

1. Etsi tapahtuma tai luo uusi:
    • Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä. Jos haluat muokata tapahtuman tietoja, paina e-näppäintä.
    • Jos haluat luoda uuden tapahtuman, paina c-näppäintä.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet Osallistujat-muokkauskentässä, ja paina sitten Enter. Lisää haluamasi osallistujat tapahtumaan.
  3. Siirry Ehdotetut ajat ‐valikkoon painamalla sarkainta.
  4. Avaa valikko painamalla Enter- tai alanuolinäppäintä.
  5. Käy aikavaihtoehdot läpi nuolinäppäimillä.
  6. Kun löydät haluamasi ajan, paina Enter. Kokouksen päivämäärä ja kellonajat päivittyvät ehdotetun ajan mukaisiksi.
  7. Tallenna tapahtuma.

Etsi ajankohta ‑toiminto

1. Etsi tapahtuma tai luo uusi:
    • Siirry tapahtumaan kalenterinäkymässä. Jos haluat avata tapahtuman tiedot, paina e-näppäintä.
    • Jos haluat luoda uuden tapahtuman, paina c-näppäintä.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet Osallistujat-muokkauskentässä, ja paina sitten Enter. Lisää osallistuja tapahtumaan.
  3. Siirry Tapahtuman tiedot ‐välilehdelle painamalla sarkainta. Siirry Etsi ajankohta ‐välilehdelle oikealla nuolinäppäimellä.
  4. Siirry kalenteripaneeliin sarkaimella.
  5. Käy aikavaihtoehdot läpi nuolinäppäimillä.
  6. Kun löydät haluamasi ajan, paina Enter. Kokouksen päivämäärä ja kellonajat päivittyvät ehdotetun ajan mukaisiksi.
  7. Tallenna tapahtuma.

Toisen henkilön kalenterin noutaminen

Voit lisätä toisen henkilön kalenterin tilapäisesti kalenterinäkymääsi.

1. Paina plus-näppäintä.
  2. Kirjoita lisättävän henkilön sähköpostiosoite.
  3. Paina Enter.
  4. Toisen henkilön kalenteri lisätään kalenterinäkymääsi.

Vinkkejä:

• Jos haluat poistaa kyseisen henkilön kalenterin pääkalenterialueelta, päivitä sivu.
  • Jos luot tapahtuman, Google Kalenteri poistaa toisen henkilön kalenterin automaattisesti pääkalenterialueeltasi.

Poista tapahtuma

Tärkeää: Kun poistat tapahtuman, se peruuntuu kaikilta osallistujilta. Kun poistat tapahtuman vain omasta kalenteristasi, sitä ei peruta muilta osallistujilta. Tapahtuman poistaminen:

1. Siirry tapahtumaan.
  2. Voit poistaa tapahtuman useilla eri tavoilla.
    • Paina askelpalautinta.
    • Paina Delete.
    • Avaa tapahtuman valintaikkuna painamalla Enter. Siirry Poista-painikkeeseen nuolinäppäimillä ja paina sitten Enter.
    • Poista tapahtuman muokkaussivulta:
      1. Paina e-näppäintä muokataksesi tapahtumaa.
      2. Paina sarkainta, kunnes olet Lisää toimintoja ‐painikkeessa, ja paina sitten Enter.
      3. Siirry Poista-painikkeeseen alanuolinäppäimellä ja paina sitten Enter.
  3. Valinnainen: Jos tapahtuma toistuu, seuraa tapahtuman yhden tai kaikkien esiintymien poistamisen ohjeita.

Tapahtuman yhden tai kaikkien esiintymien poistaminen

Jos tapahtuma on osa sarjaa, valintaikkunassa kysytään, poistetaanko vain yksi esiintymä vai kaikki. Näin voit poistaa yhden tai kaikki tapahtuman toistokerrat:

1. Käytä ylä- tai alanuolinäppäintä ja valitse, poistetaanko
    • Tämä tapahtumakerta
    • Tämä ja seuraavat tapahtumat
    • Kaikki tapahtumat
  2. Valinnainen: Jos kokoukseen on kutsuttu muita osallistujia, voit kirjoittaa perumiseen liittyvän viestin. Kun olet kirjoittanut viestin, paina sarkainta.
  3. Paina sarkainta, kunnes olet OK-painikkeessa ja paina sitten Enter.

Tapahtuman palauttaminen

Jos poistat tapahtuman vahingossa, voit katsoa sitä tai palauttaa sen 30 päivän ajan. Näin voit palauttaa tapahtuman:

1. Siirry bannerialueelle vivoviivapikanäppäimellä.
  2. Paina Esc.
  3. Paina sarkainta kaksi kertaa, kunnes olet Asetukset-valikkopainikkeessa.
  4. Avaa Asetukset-valikko painamalla Enter- tai alanuolinäppäintä.
  5. Paina alanuolinäppäintä, kunnes olet Roskakori-painikkeessa.
  6. Paina Enter.
  7. Paina sarkainta, kunnes olet Palauta {tapahtuman nimi} ‐painikkeessa, jonka {tapahtuman nimi} vastaa palautettavaa tapahtumaa.
  8. Paina välilyönti- tai Enter-näppäintä.
  9. Palaa kalenteriin painamalla selaimen Takaisin-pikanäppäintä.

Tapahtuman hakeminen

Yksinkertaisen haun käyttäminen

1. Paina vinoviivanäppäintä.
  2. Kirjoita hakutermi.
    • Jos kirjoitat kontaktin nimen, siirry vastaavan kontaktin kohdalle alanuolinäppäimellä.
  3. Paina Enter.
    • Jos haet useita termejä ja henkilöitä, löydät kaikkia hakutermejä vastaavia tapahtumia.

Jos hakuasi vastaavia tapahtumia löytyy, avautuu aikataulunäkymä, jossa kohdistus on lähimpänä tämän päivän päivämäärää olevassa vastaavuudessa. Kun vastaavuuksia on useita, voit siirtyä niihin samaan tapaan kuin aikataulunäkymässä:

• Jos haluat siirtyä menneeseen päivämäärään, jossa on hakua vastaava tapahtuma, paina vasenta nuolta.
  • Jos haluat siirtyä tulevaan päivämäärään, jossa on hakua vastaava tapahtuma, paina oikeaa nuolta.
  • Jos haluat siirtyä menneisiin hakua vastaaviin tapahtumiin, paina ylänuolta.
  • Jos haluat siirtyä tuleviin hakua vastaaviin tapahtumiin, paina alanuolta.
  • Jos haluat tarkastaa tapahtuman, paina Enter tapahtumassa. Voit palata tulosnäkymään painamalla Esc.
  • Voit palata edelliseen kalenterinäkymään painamalla Esc.

Tarkennetun haun käyttäminen

1. Paina vinoviivanäppäintä.
  2. Siirry sarkaimella hakuasetusten painikkeeseen.
  3. Avaa hakuasetukset sisältävä lomake painamalla Enter.
  4. Jos haluat valita asetuksen, paina sarkainta, kunnes olet haluamassasi asetuksessa:
    • Mitä kalentereita haetaan?
      • Oletus on "kaikki aktiiviset". Selaa muita vaihtoehtoja painamalla alanuolta.
    • Mitä avainsanoja tapahtumaan on kuuluttava?
    • Kuka osallistuu?
    • Missä tapahtuma on?
    • Mitä avainsanoja tapahtumaan ei saa kuulua?
    • Mikä on aikaväli?
  5. Tee haku painamalla Enter.
  6. Liiku tuloksissa käyttämällä nuolinäppäimiä edellä kohdassa Yksinkertaisen haun käyttäminen kuvattuun tapaan.

Tapahtumakutsuihin vastaaminen

Tapahtumat-näkymästä

1. Siirry tapahtumaan.
  2. Avaa kontekstivalikko.
    • ChromeOS: Paina vaihto + F10, tai kun ChromeVox on aktiivinen, paina Haku + m.
    • Windows: Paina vaihto + F10 tai paina sovellusnäppäintä.
    • macOS, jossa VoiceOver: Paina VO + vaihto + m.
  3. Valitse haluamasi vastausvaihtoehto painamalla alla olevaa pikanäppäintä tai siirtymällä oikeaan kohtaan nuolinäppäimellä ja paina sitten Enter.
Vastaus Pikanäppäin
Kyllä y
Kyllä, kokoushuoneessa r
Kyllä, osallistun virtuaalisesti v
Ei n
Ehkä m

Tapahtuman valintaikkunasta

1. Voit siirtyä aiemmin luotuun tapahtumaan nuolinäppäimillä tai sarkaimella. Kun olet haluamasi tapahtuman kohdalla, paina Enter.
  2. Siirry "Osallistutko?"-kohtaan.
  3. Siirry Kyllä-, Ei- tai Ehkä-painikkeeseen painamalla sarkainta. Valitse haluamasi vastausvaihtoehto painamalla Enter.
  4. Valinnainen: Jos tapahtuma toistuu, valitse vastauksesi ja paina sitten Enter:
    • Tämä tapahtumakerta
    • Tämä ja seuraavat tapahtumat
    • Kaikki tapahtumat

Tapahtuman sivulta

1. Voit siirtyä aiemmin luotuun tapahtumaan nuolinäppäimillä tai sarkaimella.
  2. Kun olet tapahtuman kohdalla, paina e-näppäintä.
  3. Paina sarkainta, kunnes olet "Osallistutko?"-valikossa, ja siirry sitten Kyllä-, Ei- tai Ehkä-painikkeeseen ylä- tai alanuolinäppäimillä.
  4. Valitse haluamasi vastausvaihtoehto painamalla Enter.
  5. Tallenna tapahtuma.

Sähköpostista

1. Avaa sähköpostikutsu sähköpostistasi.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet "Osallistutko?"-kohdassa, ja siirry sitten Kyllä-, Ei- tai Ehkä-painikkeeseen nuolinäppäimillä tai sarkaimella.
  3. Valitse haluamasi vastausvaihtoehto painamalla Enter.

Videokokoukseen liittyminen kalenteritapahtumasta

1. Siirry tapahtumaan.
  2. Voit liittyä kokoukseen kahdella tavalla:
    • Vaihtoehto 1: Käytä kontekstivalikkoa
      1. Kontekstivalikon avaaminen:
        • ChromeOS: Paina vaihto + F10, tai kun ChromeVox on aktiivinen, paina Haku + m.
        • Windows: Paina vaihto + F10 tai paina sovellusnäppäintä.
        • macOS, jossa VoiceOver: Paina VO + vaihto + m.
      2. Paina j- tai alanuolinäppäintä, kunnes olet Liity kokoukseen ‑painikkeessa, ja paina sitten Enter.
    • Vaihtoehto 2: Käytä tapahtuman valintaikkunaa
      1. Avaa tapahtuman valintaikkuna painamalla Enter.
      2. Paina sarkainta, kunnes olet Liity nyt ‐painikkeen kohdalla, ja paina sitten Enter.

Tavoitettavuus- ja poissaolo-statuksen määrittäminen

Kun olet ilmaissut, että et ole paikalla, kalenteri luo tapahtumia, jotka hylkäävät automaattisesti kaikki kyseiselle ajanjaksolle ajoittuvat kokoukset.

1. Jos haluat luoda uuden ei paikalla ‐tapahtuman, paina vaihto + c.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet Tapahtumat-välilehdellä. Siirry ei paikalla ‐välilehdelle nuolinäppäimillä.
  3. Paina sarkainta, kunnes olet päivämääräparametreissa. Aseta kellonaika tai päivämäärät, jolloin et ole paikalla.
  4. Tallenna tapahtuma.

Kalenteriasetusten avaaminen

Siirry asetuksiin painamalla s-näppäintä.

Voit myös siirtyä asetuksiin:

1. Siirry bannerialueelle vivoviivanäppäimellä.
  2. Paina Esc.
  3. Siirry asetusvalikkoon painamalla sarkainta kaksi kertaa.
  4. Avaa asetusvalikko painamalla Enter.
  5. Avaa asetukset painamalla Enter uudelleen.

Kalenterin jakaminen

1. Avaa asetukset painamalla s-näppäintä.
  2. Paina vaihto + sarkain, kunnes olet Omien kalenterien asetukset ‑kohdassa.
  3. Etsi alanuolinäppäimellä kalenteri, jonka haluat jakaa, ja paina Enter.
  4. Paina sarkainta, kunnes olet Lisää ihmisiä ‐painikkeessa, ja paina sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä.
  5. Voit jakaa kalenterisi jollekulle kirjoittamalla hänen sähköpostiosoitteensa.
  6. Paina sarkainta, kunnes olet Lähetä-painikkeessa, ja paina sitten Enter- tai välilyöntinäppäintä.

Eri kalenterien hallinnointi

Kalentereiden lisääminen

1. Avaa asetukset painamalla s-näppäintä.
  2. Paina vaihto + sarkain, kunnes olet Yleiset-kohdassa.
  3. Tiivistä vasemmalla nuolinäppäimellä, avaa Lisää kalenteri ‑kohta alanuolinäppäimellä ja paina Enter.
  4. Valitse vaihtoehto ja paina Enter:
    • Tilaa kalenteri: Voit tilata muita kalentereita ja katsoa niitä.
    • Luo uusi kalenteri: Voit luoda uusia kalentereita.
    • Selaa resursseja: Tämä on luettelo resursseista, jotka voidaan ajoittaa. Jokainen resurssi on sarkaimella avattavassa sijainnissa.
    • Selaa kiinnostavia kalentereita: Tämä on luettelo kiinnostuksen kohteisiin perustuvista kalentereista, kuten urheiluun liittyvistä kalentereista ja juhlapäiväkalentereista.
    • URL-osoitteesta: Voit lisätä uuden kalenterin linkin kautta.

Kalentereiden näyttäminen ja piilottaminen

1. Siirry päävetopaneelin alueelle plus-näppäimellä.
    • Jos päävetopaneelin alue ei ole käytettävissä, siirry bannerialueen alkuun ja laajenna päävetopaneelin painike painamalla Enter.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet Omat kalenterit ‐painikkeessa.
    • Jos Omat kalenterit ‐painike on tiivistetty, paina Enter.
  3. Siirry ensimmäiseen kalenteriin sarkaimella.
  4. Etsi haluamasi kalenteri alanuolinäppäimellä.
  5. Voit näyttää tai piilottaa kalenterin painamalla välilyöntiä.
  6. Avaa lisävaihtoehdot sarkaimella.

Muiden kalentereiden katsominen

Voit lisätä omaan kalenteriisi muita kalentereita.

1. Siirry päävetopaneelin alueelle plus-näppäimellä.
    • Jos päävetopaneelin alue ei ole käytettävissä, siirry bannerialueen alkuun ja laajenna päävetopaneelin painike painamalla Enter.
  2. Paina sarkainta, kunnes olet Muut kalenterit ‐painikkeessa.
    • Jos Muut kalenterit ‐painike on tiivistetty, paina Enter.
  3. Siirry sarkaimella Lisää muita kalentereita ‑painikkeeseen ja paina Enter.
  4. Valitse valikkovaihtoehto ylä- tai alanuolinäppäimellä:
    • Tilaa
    • Selaa
    • Luo
  5. Paina Enter lisätäksesi kalenterin.
  6. Siirry ensimmäiseen kalenteriin sarkaimella.
  7. Etsi haluamasi kalenteri alanuolinäppäimellä.
  8. Voit näyttää tai piilottaa kalenterin painamalla välilyöntiä.
  9. Avaa lisävaihtoehdot sarkaimella.