Kalenterin asetusten muuttaminen

Voit muokata kalenterin näkymän, ilmoitusten ja tapahtumien asetuksia.

Kalenterin asetusten valitseminen

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset .
  3. Voit muuttaa viikon alkamispäivää, laitteen aikavyöhykettä, tapahtuman oletuskestoa ja muita asetuksia valitsemalla Yleiset.

Tumman teeman laittaminen päälle tai pois päältä

Tärkeää: Tämä muutos koskee vain Google Kalenteri ‑sovellusta. Jos haluat muuttaa Kalenteri-widgetin ja ilmoitusten teemaa, muuta Androidin näyttöasetuksia.

Tumma teema on saatavilla Google Kalenteri ‑sovelluksen Android 7.0 ‑versiossa ja sitä uudemmissa.

1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse Valikko Valikko ja sitten Asetukset ja sitten Yleiset ja sitten Teema.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto.

Huomioitavaa

• Android 10:ssä ja uudemmissa versioissa widgetit ja Kalenteri näkyvät tummassa tilassa, jos Virransäästö tai Tumma teema on laitettu päälle järjestelmän asetuksista.
  • Android 9:ssä ja sitä vanhemmissa versioissa widgetit ovat aina vaaleassa tilassa.

Synkronoitavan tilin lisääminen

1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Tilit ja sitten Lisää tili.
  3. Valitse tilin tyypiksi Google.
  4. Kirjaudu sisään antamalla sähköpostiosoite kokonaisuudessaan sekä salasana. Jos käytät kaksivaiheista vahvistusta, vahvista laite.
  5. Kirjaudu sisään seuraamalla näytön ohjeita.

Kalenterin synkronointitiheyden rajoittaminen

Voit säästää mobiilidataa ja akkua rajoittamalla synkronoinnin tapahtuvaksi ainoastaan sovelluksen käytön aikana esimerkiksi, kun avaat kalenterin tai luot ja muokkaat tapahtumia.

1. Avaa puhelimen tai tabletin Asetukset-sovellus.
  2. Napauta Tilit.
  3. Valitse tili.
  4. Napauta Tilin synkronointi.
  5. Laita Google Kalenteri pois päältä.

Huom. Jos suljet Kalenteri-sovelluksen, kun synkronointi on käynnissä, synkronoinnin keskeyttäminen voi viedä jonkin aikaa.

Henkilökohtaisten ja työkalenterien katsominen samanaikaisesti Androidin työprofiilissa

Voit päivittää työkäytössä olevan Kalenteri-sovelluksen näyttämään myös henkilökohtaiset kalenterit. Näin voit helposti luoda ja muokata tapahtumia yhdessä paikassa.

Tärkeää:

• Työkalentereita ei lisätä henkilökohtaiseen Kalenteri-sovellukseen.
  • Työ- ja henkilökohtaiset kalenterit tallennetaan erikseen. Henkilökohtaisen tilin tietoja ei jaeta työtilille.
  • Työkäytössä olevan Kalenteri-sovelluksen henkilökohtaiset kalenterit eivät näy työtovereille tai järjestelmänvalvojille, ellet jaa niitä suoraan työtilillesi.
  • Jos haluat jakaa henkilökohtaisen kalenterin työtilillesi, järjestelmänvalvojan on laitettava kyseinen asetus päälle.
  1. Avaa Google Kalenteri ‑sovellus Kalenteri.
  2. Valitse Asetukset ja sitten Henkilökohtaiset kalenterit.
    • Jos "Henkilökohtaiset kalenterit" ‑vaihtoehtoa ei näy, järjestelmänvalvoja on saattanut poistaa sen käytöstä organisaatiossasi.
  3. Valitse Laita päälle asetuksista.
  4. Laita Yhdistä nämä sovellukset ‑asetus päälle.
  5. Valitse Salli.

Vinkki: Voit tarkistaa asetuksesi Kalenteri-sovelluksesta Kalenteri ja sitten valitse Asetukset ja varmista, että "Henkilökohtaiset kalenterit" ‑asetuksena on "Näkyy".

Henkilökohtaisen kalenterin työtilille jakamisen lopettaminen ja "Henkilökohtaiset kalenterit" ‑asetuksen käyttöönotto

Jos olet aiemmin jakanut henkilökohtaiset kalenterisi työtilillesi, "Henkilökohtaiset kalenterit" ‑asetus näyttää henkilökohtaiset tapahtumasi työkäytössä olevassa Kalenteri-sovelluksessa kahteen kertaan.

Vinkkejä:

• Voit varmistaa, että henkilökohtainen ja työhön liittyvä Kalenterin data pysyvät erillään, kun otat "Henkilökohtaiset kalenterit" ‑asetuksen käyttöön suoraan työkäytössä olevasta Kalenteri-sovelluksesta.
  • Kun jaat henkilökohtaiset kalenterisi suoraan työtilille, ne näkyvät kaikilla alustoilla, joilla käytät Kalenteria, esimerkiksi tietokoneella ja mobiililaitteilla.

Voit poistaa aiemmin jakamasi henkilökohtaiset kalenterit työtililtä näin:

1. Avaa Asetukset.
  2. Napauta piilotettavaa henkilökohtaista kalenteria.
  3. Laita Synkronointi päälle jokaisessa henkilökohtaisessa kalenterissa.
  4. Ota Henkilökohtaiset kalenterit käyttöön asetuksista.