Ändra kalenderinställningarna

Det går att ändra din kalenders inställningar för vy, aviseringar och händelser.

Konfigurera din kalender

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Meny Menyföljt av Inställningar .
  3. Tryck på Allmänt för att ändra första veckodag, enhetens tidszon, händelsers standardvaraktighet och andra inställningar.

Slå på eller stänga av mörkt tema

Viktigt! Det här ändrar bara Google Kalender-appen. Om du vill ändra Kalender-widgetens och Kalender-aviseringarnas tema måste du hantera Android-skärmens inställningar.

Mörkt tema finns tillgängligt i Google Kalender-appen på Android 7.0 och senare.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på menyn Meny följt av Inställningar följt av Allmänt följt av Tema.
  3. Välj ett alternativ.

Obs!

• För Android 10 och senare visas widgetar och kalendern i mörkt läge om batterisparläget eller mörkt tema aktiveras från systeminställningarna.
  • För Android 9 och tidigare är widgetar alltid i ljust läge.

Lägg till ett konto att synkronisera

1. Öppna appen Inställningar på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Konton följt av Lägg till konto.
  3. Välj Google som kontotyp.
  4. Logga in med din fullständiga e-postadress och ditt lösenord. Verifiera enheten om du använder tvåstegsverifiering.
  5. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra inloggningsprocessen.

Begränsa hur ofta du synkroniserar Kalender

Spara data och batteritid genom att begränsa synkronisering så att den endast äger rum när du använder appen. Till exempel när du öppnar kalendern eller skapar och ändrar händelser.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen eller surfplattan.
  2. Tryck på Konton.
  3. Välj ett konto.
  4. Tryck på Kontosynkronisering.
  5. Stäng av Google Kalender.

Obs! Om du stänger kalenderappen medan en synkronisering pågår kan det ta lite tid innan synkroniseringen stannar.

Visa personliga kalendrar och jobbkalendrar tillsammans i din Android-jobbprofil

Det går att uppdatera jobbkalenderappen och även visa dina personliga kalendrar. Sedan blir det enkelt att skapa och redigera händelser på ett ställe.

Viktigt!

• Jobbkalendrar läggs inte till i din personliga kalenderapp.
  • Dina jobbkalendrar och personliga kalendrar lagras separat. Personliga kontouppgifter delas inte med ditt jobbkonto.
  • Personliga kalendrar i jobbkalenderappen är osynliga för kolleger och administratörer om du inte delar dina privata kalendrar direkt med ditt jobbkonto.
  • Om du vill dela personliga kalendrar med ditt jobbkonto måste administratören aktivera det här alternativet.
  1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Tryck på Inställningar följt av Personliga kalendrar.
    • Om du inte ser alternativet Personliga kalendrar kan din administratör ha inaktiverat det här alternativet för din organisation.
  3. Tryck på Aktivera i Inställningar.
  4. Aktivera Anslut dessa appar.
  5. Tryck på Tillåt.

Tips: Du kan kontrollera inställningarna i Kalender-appen Kalender följt av Inställningar för att bekräfta att Privata kalendrar nu är inställda på Visade.

Byt från att dela din personliga kalender direkt med ditt jobbkonto för att aktivera inställningen Privata kalendrar

Om du tidigare har delat dina personliga kalendrar med ditt jobbkonto visar inställningen Personliga kalendrar dubbla personliga händelser i jobbkalenderappen.

Tips!

• Aktivera inställningen Privata kalendrar direkt i Work Calendar-appen för att se till att data i din personliga kalender och Work Calendar skiljs åt.
  • Dela dina personliga kalendrar direkt med ditt jobbkonto så att dina personliga kalendrar syns på alla kalenderplattformar, inklusive datorer och mobila enheter.

Så här tar du bort tidigare delade personliga kalendrar från ditt jobbkonto:

1. Öppna Inställningar.
  2. Tryck på den personliga kalender du vill dölja.
  3. Aktivera Synkronisera för varje personlig kalender.
  4. Aktivera Personliga kalendrar i Inställningar.