Problemen bij het importeren oplossen

Als je bij het importeren van informatie in Google Agenda een foutmelding ontvangt of als het resultaat niet goed lijkt, kun je de onderstaande tips gebruiken om het probleem op te lossen.

Opmerking: Je kunt deze stappen voor probleemoplossing alleen volgen op een computer, niet op een telefoon of tablet.

Controleer eerst de stappen die je hebt gevolgd bij het exporteren en importeren

1. Lees de stappen voor het exporteren uit Google Agenda of controleer de Help-informatie over het exporteren vanuit een andere agenda-applicatie.
  2. Lees de stappen voor het importeren in Google Agenda.

Fouten bij het importeren

Probeer de volgende stappen voor probleemoplossing op je computer als je een van onderstaande fouten ziet.

'Er zijn geen afspraken verwerkt'

Zip-bestanden importeren

1. Zoek het zip-bestand op je computer.
  2. Dubbelklik om het zip-bestand te openen. Je krijgt ICAL-bestanden te zien (die eindigen op '.ics') voor elke agenda.
  3. Open op je computer Google Agenda.
  4. Klik rechts bovenaan op 'Instellingen' Instellingen en dan Instellingen.
  5. Open het tabblad Agenda's.
  6. Klik op Agenda's importeren (tussen de gedeelten 'Mijn agenda's' en 'Andere agenda's).
  7. Klik op Bestand kiezen en selecteer een van je ICAL-bestanden. Je moet elk bestand dat op '.ics' eindigt afzonderlijk importeren.
  8. Kies de agenda waaraan je de geïmporteerde afspraken wilt toevoegen. Afspraken worden standaard geïmporteerd in je hoofdagenda.
  9. Klik op Importeren.  Herhaal de stappen voor elk bestand dat op '.ics' eindigt.

CSV- of ICAL-bestanden importeren

De foutmelding 'Er zijn geen afspraken verwerkt' kan ook worden weergegeven als je meer dan één keer op de knop Importeren hebt geklikt. De foutmelding verschijnt na de tweede klik, omdat het bestand na de eerste klik al is geïmporteerd en er geen nieuwe afspraken zijn om te verwerken. Controleer of al je afspraken in je agenda staan.

Als je probleem hiermee niet wordt opgelost, kun je de indeling van je CSV-bestand of je ICAL-bestand controleren.

'x van y afspraken verwerkt'

Deze foutmelding wordt meestal weergegeven als Google Agenda sommige van de afspraken in je bestand niet kan lezen.

Google Agenda werkt alleen met bestanden die zijn gemaakt door bekende agenda-applicaties zoals Microsoft Outlook, Apple Calendar en Yahoo Calendar. Als je je bestand hebt geëxporteerd uit een van deze applicaties, kun je proberen dit opnieuw te doen en dit bestand opnieuw te importeren in Google Agenda.

Als je probleem hiermee niet wordt opgelost, kun je de indeling van je CSV-bestand of je ICAL-bestand controleren.

'Google Agenda is tijdelijk niet beschikbaar'

Het bestand is te groot

Deze foutmelding wordt meestal weergegeven als het bestand te groot is. Google Agenda werkt met bestanden van 1 megabyte (1 MB) of kleiner.

Als je bestand te groot is, kun je in de originele applicatie een export maken van een kortere periode. Als je weet hoe je CSV- of ICAL-codes handmatig kunt bewerken, kun je het bestand ook opdelen in kleinere bestanden.

Het importeren is twee keer gestart

De foutmelding 'Er zijn geen afspraken verwerkt' kan ook worden weergegeven als je meer dan één keer op de knop Importeren hebt geklikt. De foutmelding verschijnt na de tweede klik, omdat het bestand na de eerste klik al is geïmporteerd en er geen nieuwe afspraken zijn om te verwerken. Controleer of al je afspraken in je agenda staan.

Als je probleem hiermee niet wordt opgelost, kun je de indeling van je CSV-bestand of je ICAL-bestand controleren.

'De verbinding met de server is gereset'

Deze foutmelding wordt meestal weergegeven als het bestand geen juiste opmaak heeft. Controleer de opmaak van je CSV-bestand of ICAL-bestand om de opmaak aan te passen.

Foutmeldingen na het importeren

Gebruik je computer om deze stappen voor probleemoplossing te volgen als je een van deze fouten ziet.

Afspraken worden op de verkeerde tijd weergegeven

Controleer eerst je tijdzone

Controleer of de tijdzone in Google Agenda overeenkomt met de tijdzone in de originele agenda-applicatie:

1. Open op je computer Google Agenda.
  2. Klik rechts bovenaan op 'Instellingen' Instellingen en dan Instellingen.
  3. Selecteer je tijdzone in het gedeelte 'Je huidige tijdzone' met behulp van het dropdown-menu.
  4. Scrol helemaal naar beneden en klik op Opslaan.

Je moet ook de tijdzone-instellingen controleren van de agenda-applicatie waaruit je het bestand hebt geëxporteerd. Als je hulp nodig hebt, lees je de Help-informatie van de applicatie.

Probeer vervolgens opnieuw te importeren

Nadat je je tijdzone hebt gecontroleerd, exporteer je het bestand opnieuw en importeer je het opnieuw in Google Agenda.

Terugkerende afspraken werken niet

Sommige agenda-applicaties exporteren terugkerende afspraken als een verzameling afzonderlijke afspraken. Omdat Google Agenda afspraken leest zoals de andere applicatie ze heeft geëxporteerd, worden deze afspraken als eenmalige afspraken geïmporteerd.

Fouten in de opmaak

Geïmporteerde bestanden kunnen fouten bevatten omdat de opmaak in het bestand niet klopt. Kies hieronder je bestandstype voor tips om de opmaak van je bestand te controleren:

CSV-bestand (het bestand eindigt op '.csv')

Controleer of komma's worden gebruikt als scheidingsteken in je bestand

Google Agenda werkt niet met bestanden die een puntkomma (;) of dubbele punt (:) gebruiken om velden van elkaar te scheiden. Zorg ervoor dat alle velden zijn gescheiden door komma's.

Controleer of je bestand de juiste kopteksten bevat

De CSV-bestanden moeten correct zijn opgemaakt om ze te kunnen importeren. Meer informatie over het maken of bewerken van CSV-bestanden.

Controleer de bestandsgrootte

Google Agenda werkt alleen met bestanden van 1 megabyte (1 MB) of kleiner.

Als je bestand te groot is, kun je in de originele applicatie een export maken van een kortere periode. Als je weet hoe je CSV-code handmatig kunt bewerken, kun je het bestand ook opdelen in kleinere bestanden.

ICAL-bestand (het bestand eindigt op '.ics')

Controleer de indeling van de kop- en voetteksten

ICAL-bestanden moeten correct zijn opgemaakt om ze te kunnen importeren. Meer informatie over het maken of bewerken van ICAL-bestanden.

Controleer de bestandsgrootte

Google Agenda werkt alleen met bestanden van 1 megabyte (1 MB) of kleiner.

Als je bestand te groot is, kun je in de originele applicatie een export maken van een kortere periode. Als je weet hoe je ICAL-code handmatig kunt bewerken, kun je het bestand ook opdelen in kleinere bestanden.

Ik heb nog steeds hulp nodig

Als je nog steeds problemen ondervindt, ga je naar het Helpforum van Google Agenda voor tips en suggesties van andere gebruikers.