Opprett en kalender for et rom eller delt sted

Hvis du administrerer et delt sted, for eksempel et møterom eller en fotballbane, kan du opprette en kalender for stedet og la andre bestille tid der.

Merk: Hvis du bruker Google Kalender via jobb, skole eller en annen organisasjon, kan du finne ut hvordan du legger til ressurser i en jobb- eller skoleaktivitet i stedet.

Opprett en kalender for et delt sted

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin. Du kan ikke opprette delte kalendere fra Google Kalender-appen.
  2. Ved siden av «Andre kalendere» til venstre klikker du på «Legg til andre kalendere Plusetterfulgt avOpprett ny kalender.
  3. Legg til et navn for kalenderen samt eventuelle andre opplysninger du vil ha med.
  4. Klikk på Opprett kalenderen nederst på siden.
  5. Klikk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  6. Ved siden av navnet på den nye kalenderen, som ligger under «Mine kalendere», klikker du på MerMer etterfulgt av Innstillinger og deling.
  7. Velg et alternativ under «Godta invitasjoner automatisk»:
    • Godta automatisk invitasjoner som ikke er i konflikt: Alle invitasjoner vises i kalenderen. Hvis ingen konflikter foreligger, blir invitasjoner til nye aktiviteter automatisk godkjent for folk som har tillatelse til å se alle aktivitetsdetaljer.
    • Legg automatisk til alle invitasjoner i denne kalenderen: Alle invitasjoner vises i kalenderen. Folk kan svare på invitasjonen.
    • Ikke vis invitasjoner: Invitasjoner vises ikke i kalenderen. Folk som abonnerer på kalenderen, må slå på varsler for å motta invitasjoner til nye aktiviteter via e-post. Når de har svart på e-postvarselet, vises aktiviteten i kalenderen.
  8. Gjør kalenderen offentlig, eller del den med bestemte e-postadresser.
  9. Klikk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.

Legg til en kalender for et delt sted

Du kan legge til kalendere som er opprettet av andre personer i organisasjonen, for eksempel tidsplaner for et sted/lokale.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin. Du kan ikke legge til delte kalendere fra Google Kalender-appen.
  2. Til venstre for «Andre kalendere» klikker du på Legg til Plus etterfulgt av Se gjennom ressurser.
  3. Merk av i boksen ved siden av kalenderen du vil legge til.
  4. Klikk på Tilbake Tilbake øverst til venstre.
  5. Du ser den nye kalenderen under «Andre kalendere.»

Alternativer

Angi klokkeslett for kalenderen

Du kan angi tilgjengelige tider for stedet ved å blokkere tidspunktene når det ikke er tilgjengelig.
  1. Åpne kalenderen du har opprettet for stedet.
  2. For tidene som ikke er tilgjengelige, oppretter du en aktivitet som heter noe sånt som «Stengt». Hvis stedet alltid er utilgjengelig på den tiden, kan du gjøre aktiviteten gjentakende.
  3. Klikk på Lagre.
Opprett en aktivitet som vises på en delt kalender

Trinn 1: Finn ID-en til kalenderen du vil dele

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Pek på kalenderen du vil dele, til venstre under «Mine kalendere».
  3. Klikk på Mer Mer og så Innstillinger og deling.
  4. Klikk på Integrer kalender til venstre.
  5. Kopiér kalender-ID-en.

Trinn 2: Opprett en aktivitet

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på Opprett Legg til øverst til venstre.
  3. Angi opplysningene om aktiviteten.
  4. Legg til kalender-ID-en under «Legg til gjester».
  5. Klikk på Lagre.