Opret en kalender for et lokale eller et fællesområde

Hvis du administrerer et fællesområde som f.eks. et konferencelokale eller en basketballbane, kan du oprette en kalender for området og lade folk booke tidspunkter i den.

Bemærk! Hvis du bruger Google Kalender på dit arbejde, på din skole eller i din organisation, skal du i stedet sætte dig ind i, hvordan du føjer ressourcer til en begivenhed på arbejdet eller skolen

Opret en kalender for et fællesområde

1. Åbn Google Kalender via din computer. Du kan ikke oprette delte kalendere via Google Kalender-appen.
  2. Til venstre ved siden af "Andre kalendere" skal du klikke på Tilføj andre kalendere Plus og så Opret ny kalender.
  3. Giv din kalender et navn, og tilføj andre ønskede oplysninger.
  4. Klik på Opret kalender nederst på siden.
  5. Klik på Tilbage Tilbage øverst i venstre hjørne.
  6. Under "Mine kalendere" ud for din nye kalenders navn skal du klikke på Mere Mere og så Indstillinger og deling.
  7. Vælg en af mulighederne under "Acceptér automatisk invitationer":
    • Acceptér automatisk invitationer, som ikke er i konflikt: Alle invitationer vises i kalenderen. Hvis der ikke er konflikter, accepterer personer, der har tilladelse til at se alle begivenhedsoplysninger, automatisk en invitation til alle nye begivenheder.
    • Føj automatisk alle invitationer til denne kalender: Alle invitationer vises i kalenderen. Andre kan besvare invitationen.
    • Vis ikke invitationer: Invitationer vises ikke i kalenderen. Personer, der abonnerer på kalenderen, skal aktivere notifikationer for at modtage invitationer til nye begivenheder i deres mail. Når de har svaret via mailnotifikationen, vises begivenheden i kalenderen.
  8. Gør din kalender offentlig, eller del den med bestemte mailadresser.
  9. Klik på Tilbage Tilbage øverst i venstre hjørne.

Tilføj en delt kalender for et område

Hvis andre i din organisation har oprettet kalendere, f.eks. lokaletidsplaner, kan du tilføje dem på din liste.

1. Åbn Google Kalender på din computer. Du kan ikke tilføje delte kalendere via Google Kalender-appen.
  2. Klik på Tilføj Plus ude til venstre ved siden af "Andre kalendere" og så Se ressourcer.
  3. Markér afkrydsningsfeltet ud for den kalender, du vil tilføje.
  4. Klik på Tilbage Tilbage øverst i venstre hjørne.
  5. Du kan se den nye kalender under "Andre kalendere".

Valgmuligheder

Angiv tidspunkter i Kalender

Du kan angive tidspunkter for dit område ved at markere det som optaget på tider, hvor det ikke er ledigt.
  1. Åbn den kalender, du har oprettet for dit område.
  2. Opret en begivenhed for det tidspunkt, der ikke er ledigt, og giv den et navn som for eksempel "Lukket". Hvis området aldrig er ledigt på det pågældende tidspunkt, kan du gentage begivenheden.
  3. Klik på Gem.
Opret en begivenhed, som vises i en delt kalender

Trin 1: Find id'et for den kalender, du vil dele

1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Til venstre under "Mine kalendere" skal holde musen over den kalender, du vil dele.
  3. Klik på Mere Mere efterfulgt af Indstillinger og deling.
  4. Klik på Integrer kalender ude til venstre.
  5. Kopiér kalender-id'et.

Trin 2: Opret en begivenhed

1. Åbn Google Kalender på din computer.
  2. Klik på Opret Tilføj øverst i venstre hjørne.
  3. Angiv oplysninger om begivenheden.
  4. Tilføj kalender-id'et under "Tilføj gæster".
  5. Klik på Gem.