Synkronisera kalendern med datorprogram

Det går att hämta händelser i Google Kalender med andra datorprogram, till exempel Outlook.

Synkronisera eller visa kalendern

Det finns två sätt att visa Google Kalender i ett annat kalenderprogram. Det går att lägga till kalendern för visning i ett annat program och en del program gör det även möjligt att redigera händelser.

Synkronisera Google Kalender (visa och redigera)

Med en del kalenderprogram går det att synkronisera din kalender med ditt Google-konto. Det här innebär att det går att lägga till och redigera händelser med antingen Google Kalender eller det andra programmet.

1. Öppna det andra kalenderprogrammet.
  2. Leta efter alternativet att lägga till ett annat konto. Det kanske finns i Inställningar eller liknande.
  3. Logga in med ditt Google-konto. Om du använder tvåstegsverifiering av kontot måste du ange ett applösenord.
  4. Lägg till Google-kontot genom att följa stegen.
Hämta din kalender (skrivskyddad)

Om kalenderprogrammet inte har ett fullständigt synkroniseringsalternativ eller om du endast vill ha skrivskyddad åtkomst till en kalender, går det att synkronisera kalendern med programmet genom att använda en länk till ICAL.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Klicka på Inställningar Inställningar följt av Inställningar längst upp till höger.
  3. Öppna fliken Kalendrar.
  4. Klicka på namnet på kalendern som du vill använda.
  5. Klicka på ICAL i avsnittet Hemlig adress.
  6. Kopiera länken till ICAL som visas i fönstret eller klicka på ICAL-länken om du vill ladda ned en ICS-fil.
  7. Klistra in länken eller ladda upp filen enligt anvisningarna i det andra kalenderprogrammet.

Obs! Endast du bör känna till kalenderns hemliga adress. Dela inte den här adressen med andra personer. Om du har delat kalenderns hemliga adress av misstag klickar du på Återställ för att skapa en ny hemlig adress.

Jag hittar inte den hemliga adressen

Om du använder ett Google-konto för arbete, skola eller annan organisation kan din administratör ha ändrat delningsinställningarna för din kalender. Om du inte hittar den hemliga adressen kan du ta reda på hur du ber administratören om hjälp.

Om kalenderadresser

Hemlig adress

Med den hemliga adressen kan du visa kalendern i andra program såsom Outlook och Apple Kalender. Om du vill tillåta att någon annan visar din kalender går det att dela kalendern.

Obs! Du bör inte ge din hemliga adress till andra personer. Om du har delat din hemliga adress av misstag klickar du på Återställ för att ogiltigförklara den gamla adressen och skapa en ny.

Kalenderadress

Kalenderadressen är till för offentlig delning, men den hemliga adressen intill den är inte avsedd att delas med någon. Läs mer om kalenderadressen.