Je agenda synchroniseren met programma's op je computer

Je kunt je Google Agenda-afspraken bekijken via andere apps op je computer, zoals Outlook.

Belangrijk: Als onderdeel van een recente update voor verbeterde beveiliging is de pagina met Google Agenda-instellingen verbeterd om te zorgen dat het geheime adres nu in de verborgen indeling wordt getoond. Op 1 juli 2021 wordt het geheime adres gereset voor alle agenda's die worden gedeeld met andere apps. Als je het geheime adres gebruikt om de agenda te bekijken in andere apps, zoals Microsoft Outlook of Apple Agenda, moet je ze updaten met het nieuwe geheime adres, zodat je toegang blijft houden.

Je agenda synchroniseren of bekijken

Er zijn twee manieren om je Google Agenda in andere agenda-apps weer te geven. Je kunt je agenda toevoegen en bekijken in een andere app, maar bepaalde apps bieden je ook de mogelijkheid afspraken te bewerken.

Je Google Agenda synchroniseren (weergeven en bewerken)

In bepaalde agenda-apps kun je je agenda synchroniseren door gebruik te maken van je Google-account. Dit betekent dat je afspraken kunt toevoegen en bewerken via je Google Agenda of je andere app.

1. Open je andere agenda-app.
  2. Zoek een optie voor het toevoegen van een ander account. Deze optie bevindt zich mogelijk in het gedeelte met instellingen of voorkeuren.
  3. Gebruik 'Inloggen met Google' om te beginnen met het geven van toegang tot je Google-account. Als je verificatie in 2 stappen gebruikt voor je account, moet je een app-wachtwoord opgeven.
  4. Volg de stappen om je Google-account toe te voegen.
Je agenda ophalen (alleen weergeven)

Als je agenda-app geen optie bevat waarmee je volledig kunt synchroniseren of als je een alleen-lezen versie van een agenda wilt, kun je een link naar iCal gebruiken om je agenda te synchroniseren met de app.

1. Open Google Agenda op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen en dan Instellingen.
  3. Klik in het deelvenster links bij 'Instellingen voor mijn agenda's' op de naam van de agenda die je wilt gebruiken.
  4. Klik op Agenda integreren.
  5. Kopieer de link in het gedeelte Geheim adres in iCal-indeling.
  6. Plak de link volgens de instructies van je andere agenda-app.

Belangrijk: Het geheime adres voor je agenda kun je het beste voor jezelf houden. Deel dit adres niet met andere mensen. Als je per ongeluk het geheime adres van je agenda hebt gedeeld, klik je op Resetten om een nieuw geheim adres te maken.

Ik kan 'Geheim adres' niet vinden

Als je een Google-account gebruikt voor je werk, school of andere organisatie, heeft je beheerder misschien de instellingen voor delen voor je agenda gewijzigd. Als je het geheime adres niet ziet, vraag je je beheerder om hulp.

Over adressen voor agenda's

Geheim adres

Via het geheime adres kun je je agenda in andere apps bekijken, zoals Outlook of Apple Agenda. Als je iemand anders toegang tot je agenda wilt geven, moet je je agenda delen.

Opmerking: Geef je geheime adres niet aan anderen. Als je per ongeluk het geheime adres van je agenda hebt gedeeld, klik je op Resetten om het oude adres ongeldig te maken en een nieuw geheim adres te maken.

Openbaar adres

Het openbare adres kan openbaar worden gedeeld, maar je moet het geheime adres hieronder niet delen met anderen. Bekijk meer informatie over het openbare adres.