Bjud in personer till din händelse i Kalender

Det går att lägga till alla med en e-postadress till händelsen, även om de inte har Google Kalender.

Lägga till personer i en händelse

1. Öppna Google Kalender-appen på din iPhone eller iPad Kalender.
  2. Redigera eller skapa en händelse som du vill lägga till personer i.
  3. Tryck på Redigera Redigera.
  4. Tryck på Lägg till gäster.
  5. Ange namnet eller e-postadressen till personen som du vill bjuda in.
  6. Tryck på Klar.
    • Visa när gästerna är tillgängliga genom att svepa nedåt eller trycka på Visa scheman.
  7. Tryck på Spara.

När du sparar händelsen skickar vi en inbjudan via e-post till gästerna.

Du kan bara lägga till personer till händelser som inte skapas automatiskt från Gmail.

Alternativ för att bjuda in gäster

Bjud in personer som inte använder Google Kalender

Det går att bjuda in personer som inte har Google Kalender till händelsen. Följ stegen ovan och bjud in personer med deras e-postadresser.

Bjud in personer med Google Grupper

Det går att bjuda in en Google-grupp till händelsen i stället för att bjuda in personer en och en. Följ stegen ovan och lägg till gruppens e-postadress. Läs mer om att bjuda in grupper till händelsen.

Visa vilka som kommer till händelsen

När gäster får din inbjudan kan de svara med länkarna Ja, Nej eller Kanske i e-postmeddelandet.

Se vilka som svarade på händelsen:

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Öppna händelsen.
  3. I avsnittet Gäster visas vilka som deltar.

Hitta en mötestid

Om du fick ditt Google-konto genom ditt arbete, din skola eller en grupp, kan du eventuellt se gästernas scheman. Leta upp en mötestid som fungerar för alla.

1. Öppna appen Google Kalender Kalender.
  2. Skapa eller redigera en händelse.
  3. Lägg till gäster.
  4. Tryck på Hitta en tid.
  5. Välj en föreslagen tid.

Jämför scheman: Tryck på MerMer och välj en tid.

Filtrera mötestider: Tryck på Ändra på sidan Hitta tid. Du kan ändra längden på mötet och den tidsram inom vilken det ska ske.

Redigera händelser: Du kan endast redigera en händelse om du har skapat den själv, eller om arrangören har gett gästerna behörighet att ändra händelsen.

Vidarebefordra ett e-postmeddelande med en kalenderinbjudan

Viktigt! Om du vidarebefordrar en inbjudan kan mottagaren eventuellt se uppdaterad mötesinformation och kan ändra ditt OSA.

Om du har behörighet att lägga till gäster i ett evenemang kan du vidarebefordra inbjudan till nya gäster via e-post. När nya gäster svarar på inbjudan läggs de till i gästlistan. De kommer även att kunna bjuda in andra.

Om du inte vill att gästerna ska kunna bjuda in andra redigerar du ditt evenemang, trycker på gästerna och inaktiverar "Gäster kan lägga till andra".

Skicka e-post eller chatta med inbjudna gäster
I Kalender skapas bara en gruppchatt med gäster som bjuds in till en händelse när det finns högst 50 gäster (inklusive organisatören). Externa gäster läggs inte till i gruppchattar.
Viktigt: Chattfunktionen är endast tillgänglig om du använder Google Kalender genom ett arbets- eller skolkonto.
  1. Öppna Google Kalender-appen på din iPhone eller iPad Kalender.
  2. Tryck på en händelse.
  3. Välj ett alternativ bredvid antalet gäster:
    • Chatta med gäster : En ny eller befintlig chatt öppnas. Endast Chat-aktiverade gäster i din jobb- eller skolorganisation ingår i chatten.
    • Skicka e-post till gäster : Ett nytt e-postmeddelande öppnas. Alla inbjudna gäster inkluderas i e-postmeddelandet.

Felsöka problem

Gräns för antalet inbjudningar

Viktigt: Gästlistor är dolda för händelser med fler än 50 gäster.

Du kan bjuda in upp till 200 personer till en händelse.

Om du behöver bjuda in fler personer kan du göra det med Google Grupper. Med Google Grupper går det att bjuda in grupper med upp till 100 000 personer. Läs mer om att bjuda in grupper till händelsen.

Inbjudan har inte tagits emot

Om gäster inte får inbjudan till din händelse går det att prova med detta:

• Ta bort gästen från listan och lägg till hen igen. Det skickar en inbjudan på nytt.
  • Be gästen att titta i skräppostmappen i sitt e-postprogram.
  • Be gästen att kontrollera att hen inte stängt av mejlaviseringar för nya händelser. Be gästen att kontrollera e-postaviseringar på en dator om den använder Google Kalender.