Inviter folk til Kalender-aktivitetene dine

Du kan legge til alle som har e-postadresse, i aktiviteten din – selv folk som ikke har Google Kalender.

Legg til andre i aktiviteten din

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en aktivitet og så Endre aktiviteten Endre.
  3. Under «Gjester» til høyre begynner du å skrive navnet på personen, og så velger du noen fra kontaktene dine. Du kan også skrive inn e-postadresser for å invitere folk som ikke står i kontaktlisten din.
    Slik merker du gjester som valgfrie: Klikk på ikonet Folk ved siden av gjestens navn. Hvis du ikke ser ikonet, holder du markøren over gjestens navn.
  4. Når du er ferdig med å endre aktiviteten, klikker du på Lagre.

Du kan ikke legge til folk i aktiviteter som opprettes automatisk fra Gmail, for eksempel fødselsdager, helligdager og sportskalendere.

Inviter noen som ikke bruker Google Kalender

Du kan invitere folk som ikke bruker Google Kalender, til aktiviteten din. Bare følg veiledningen ovenfor, og inviter folk via e-post.

Gjestene dine mottar invitasjoner via e-post. De kan melde fra til deg om de kommer ved å klikke på Ja-, Nei- eller Kanskje-linken i e-posten.

Tips: For å få en mest mulig pålitelig opplevelse bør du bruke Google Kalender med Google-kontoen din. Hvis du bruker Google Kalender med en e-postadresse som ikke er fra Google, kan du støte på problemer når du sender invitasjoner og mottar svar.

Gi gjestene dine oppdateringer om aktiviteter

Send invitasjoner og oppdateringer for arrangementer

Når du oppretter eller oppdaterer aktiviteter med gjester i Google Kalender, kan du velge å sende dem invitasjoner via e-post.

Vi anbefaler at du sender disse e-postene for å informere gjestene om arrangementet og oppdateringer. Gjestene får ikke e-post hvis

Du kan også velge å ikke sende e-postvarsler. Kalenderne til gjestene oppdateres fortsatt, med mindre

• Google Kalender-brukere har innstillingen «Kun hvis avsenderen er kjent» og de ikke har hatt kontakt med deg, ikke har e-postadressen din i kontaktlisten sin og er ikke på samme domene
  • de har valgt å ikke legge til aktiviteter i kalenderen sin automatisk

Tips: Kalenderne til gjestene oppdateres alltid etter at de har klikket på «Ja» eller «Kanskje» i invitasjons-e-posten.

Ikke-Google Kalender-brukere og Google Kalender-brukere som har en e-postleverandør som ikke er Gmail, mottar en e-post med en oppdatering av kalenderen i henhold til innstillingene for kalendertjenesten deres.

Bruk hendelsesvarsler

Du kan angi varsler for å minne deg på aktiviteten på forhånd. Aktiviteter du oppretter, bruker standardvarselet fra innstillingene dine. Du kan legge til opptil fem varsler for hver aktivitet. Disse varslene

• deles ikke med Google Kalender-gjester Google Kalender-gjestene dine får påminnelser for aktiviteten din i henhold til sine egne innstillinger.
  • deles med gjester som ikke bruker Google Kalender Basert på kalendertjenesten gjestene dine bruker, får de varslene du har konfigurert, eller varslene de velger i sin egen kalender.

Finn ut mer om hvordan du kan angi varsler på hendelsesnivå.

Hjelp gjestene dine med å få med seg arrangementet

Hvis du ikke er i samme organisasjon eller gjester ikke har kommunisert med deg tidligere, er det mulig at gjesten din må svare via e-postinvitasjonen før aktiviteten legges til i kalenderen.

Vi anbefaler at du minner dem på hvilket som helst kommunikasjonskanal for å svare på arrangementet i e-posten ved å klikke på «Ja» eller «Kanskje».

Send e-post til eller chat med inviterte gjester
For at Kalender skal kunne opprette en gruppechat med gjester som er invitert til en aktivitet, kan det maksimalt være 50 gjester (inkludert arrangøren). Eksterne gjester legges ikke til i gruppechatter.
Viktig: Chatfunksjonen er bare tilgjengelig hvis du bruker Google Kalender via en jobb- eller skolekonto.
  1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Klikk på en aktivitet.
  3. Velg et alternativ ved siden av antallet gjester:
    • Chat med gjestene : En ny eller eksisterende chat åpnes. Kun gjester i jobb- eller skoleorganisasjonen din som har Chat aktivert, blir tatt med i chatten.
    • Send e-post til gjester : En ny e-post åpnes. Alle inviterte gjester blir tatt med i e-posten.

For flere alternativer for e-postformat:

1. Gå til Gmail på en datamaskin.
  2. Klikk på Kalender Kalender i sidefeltet til høyre.
  3. Klikk på en aktivitet.
  4. Velg Send e-post til gjester  ved siden av antallet gjester:

En ny e-post åpnes. Alle inviterte gjester blir tatt med i e-posten.

Finn et møtetidspunkt

Hvis andre har delt kalenderen sin med deg, eller tilhører samme organisasjon (jobb, skole eller annet) som deg, kan du sjekke om de er tilgjengelige eller opptatt når du legger dem til i aktiviteter.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. Til venstre klikker du på Søk etter folk.
  3. Begynn å skrive inn et navn og velg personen du vil invitere.
  4. Øverst til venstre klikker du på Opprett Legg til.
  5. Klikk på Foreslåtte tider. Hvis gjesten du inviterer, har delt kalenderen sin med deg, kan du se når vedkommende kan delta.

Gjester i andre tidssoner

Hvis en gjest i en annen tidssone har delt kalenderen sin med deg, ser du når møtet starter (under navnet øverst). Møtetidspunktet er basert på vedkommendes gjeldende tidssone. Finn ut mer om deling av kalendere.

Videresend e-postinvitasjoner fra en kalender

Viktig: Hvis du videresender en invitasjon, kan det hende mottakeren kan se oppdaterte møtedetaljer. Det er også mulig at vedkommende når som helst kan endre svaret ditt på om du skal delta.

Hvis du har tillatelse til å legge til gjester i en aktivitet, kan du videresende invitasjonen til nye gjester via e-post. Når nye gjester svarer på invitasjonen, blir de lagt til på gjestelisten. De kan også invitere andre.

Hvis du ikke vil at gjestene skal kunne invitere andre, kan du redigere aktiviteten din og fjerne avmerkingen ved «invitere andre» under «Gjestene kan».

Se hvem som har svart på invitasjonen din

Når gjestene mottar invitasjons-e-posten, kan de svare Ja, Nei eller Kanskje via linkene i e-posten. Når en gjest svarer på aktiviteten, mottar du et e-postvarsel og arrangementet oppdateres.

Bare klikk på aktiviteten i kalenderen din for å se hvem som har svart. Da ser du hvem som skal delta, svarstatus og detaljer.

Tips: Du kan velge bort e-postvarsler for svar i innstillingene dine.

Feilsøk problemer

Grense for antallet gjester du kan invitere

Du kan invitere opptil 200 personer til en aktivitet.

Hvis du trenger å invitere flere, kan du bruke Google Grupper. Med Grupper kan du invitere grupper som har opptil 100 000 medlemmer. Finn ut mer om hvordan du inviterer grupper til aktiviteter.

Invitasjonen ble ikke mottatt

Hvis en gjest ikke har mottatt invitasjonen til aktiviteten din, kan du prøve følgende:

• Be gjesten om å sjekke innboksen sin og svare på e-posten.
  • Be gjesten om å sjekke søppelpostmappen i e-posten sin.
  • Be gjesten om å sjekke at vedkommende ikke har slått av e-postvarsler for nye aktiviteter. Hvis gjesten bruker Google Kalender, kan du be vedkommende om å sjekke e-postvarslene sine på en datamaskin.
  • Fjern gjesten fra aktiviteten, og legg hen til på nytt.

Foreslåtte tider er feil

Tider foreslås på bakgrunn av gjestens tilgjengelighet og arbeidstider.

Hvis det er feil i noens arbeidstider, får du ikke de beste forslagene til tidspunkter.