Mensen uitnodigen voor je Agenda-afspraak

Je kunt iedereen met een e-mailadres toevoegen aan je afspraak, zelfs als ze Google Agenda niet gebruiken.

Mensen toevoegen aan je afspraak

1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Open de afspraak waar je mensen aan wilt toevoegen.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Tik op Mensen uitnodigen.
  5. Typ de naam of het e-mailadres van de persoon die je wilt uitnodigen.
  6. Tik op Klaar.
    • Swipe omlaag of tik op Planningen bekijken om te zien wanneer je gasten beschikbaar zijn.
  7. Tik op Opslaan.

Als je de afspraak opslaat, sturen we je gasten een e-mailuitnodiging.

Je kunt alleen mensen toevoegen aan afspraken die niet automatisch vanuit Gmail zijn gemaakt.

Opties voor het uitnodigen van gasten

Mensen uitnodigen die Google Agenda niet gebruiken

Je kunt ook mensen voor je afspraak uitnodigen die Google Agenda niet gebruiken. Volg de bovenstaande stappen om iemand uit te nodigen via zijn e-mailadres.

Mensen uitnodigen via Google Groepen

Je kunt ook in één keer een hele Google-groep uitnodigen in plaats van mensen afzonderlijk uit te nodigen. Volg de bovenstaande stappen en voeg het e-mailadres voor de groep toe. Meer informatie over het uitnodigen van groepen voor je afspraak.

Bekijken wie naar je afspraak komt

Als gasten je e-mailuitnodiging ontvangen, kunnen ze reageren via de links 'Ja', 'Nee' of 'Misschien' in de e-mail.

Als je wilt zien wie op je afspraak heeft gereageerd:

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Open de afspraak.
  3. In het gedeelte 'Gasten' kun je zien wie deelneemt aan de afspraak.
Een tijdstip voor de vergadering zoeken

Als je een Google-account via je werk, school of andere groep hebt, zie je mogelijk de knop 'Tijdstip zoeken' nadat je gasten hebt toegevoegd aan je afspraak. Wanneer je op 'Tijdstip zoeken' tikt, worden er voorstellen gedaan voor tijdstippen die zijn gebaseerd op de beschikbaarheid van je gasten.

Een geschikt tijdstip voor je afspraak zoeken

1. Open de Google Agenda-app Agenda.
  2. Tik rechtsonder op Maken Afspraak maken.
  3. Tik op Afspraak.
  4. Voeg onder 'Mensen toevoegen' mensen aan je afspraak toe.
  5. Tik op Planningen bekijken.
  6. Kies een tijd.

Ik zie de knop 'Tijdstip zoeken' niet

• Controleer of je gasten aan je afspraak hebt toegevoegd.
  • Controleer of je online bent.
  • Controleer of de afspraak geen terugkerende afspraak is.
  • Controleer of de afspraak niet meerdere dagen duurt.
  • Als je de knop nog steeds niet ziet, neem je contact op met je netwerkbeheerder voor informatie over de instellingen voor het delen van agenda's van je organisatie. Als agenda's niet in je netwerk worden gedeeld, kun je de knop niet zien.

Een e-mail met een agenda-uitnodiging doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete meetingdetails bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, tik je op de gasten en schakel je 'Gasten kunnen anderen toevoegen' uit.

E-mailen of chatten met uitgenodigde gasten

Agenda maakt alleen een groepschat met gasten die zijn uitgenodigd voor een afspraak als er niet meer dan 50 gasten zijn (inclusief de organisator). Externe gasten worden niet toegevoegd aan groepschats.

Belangrijk: De chatfunctie is alleen beschikbaar als je Google Agenda gebruikt via een werk- of schoolaccount.
  1. Open de Google Agenda-app Agenda op je Android-apparaat.
  2. Tik op een afspraak.
  3. Selecteer een optie naast het aantal gasten:
    • Chatten met gasten : Er wordt een nieuwe of bestaande chat geopend. Alleen gasten binnen je bedrijfs- of schoolorganisatie die gebruikmaken van Chat, worden aan de chat toegevoegd.
    • Gasten e-mailen : Er wordt een nieuwe e-mail geopend. Alle uitgenodigde gasten zijn aan de e-mail toegevoegd.