Convidar persones a un esdeveniment de Calendar propi

Pots afegir al teu esdeveniment qualsevol persona que tingui una adreça electrònica; no cal que tingui Google Calendar.

Afegir persones a l'esdeveniment

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Fes clic en un esdeveniment i, a continuació, Edita l'esdeveniment Edita.
  3. A la part dreta, a sota de "Convidats", comença a escriure el nom de la persona en qüestió i tria algú dels contactes. També pots escriure una adreça electrònica per convidar algú que no tinguis a la llista de contactes.
    Per marcar un convidat com a opcional: fes clic a la icona de persona Persones que hi ha al costat del nom. Si no veus la icona, passa el cursor per sobre del nom del convidat.
  4. Quan acabis d'editar l'esdeveniment, fes clic a Desa.

No pots afegir persones als esdeveniments creats automàticament a partir d'informació de Gmail, com ara aniversaris, festius i calendaris esportius.

Convidar persones que no utilitzen Google Calendar

Pots convidar a l'esdeveniment persones que no utilitzen Google Calendar. Només cal que segueixis els passos que s'indiquen més amunt i convidis les persones que vulguis mitjançant la seva adreça electrònica.

Els convidats rebran un correu electrònic amb la invitació. Et podran informar de si hi assistiran o no fent clic als enllaços , No o Potser que trobaran al correu electrònic.

Consell: per gaudir d'una experiència més fiable, utilitza Google Calendar amb el teu Compte de Google. Si utilitzes Google Calendar amb una adreça electrònica que no és de Google, és possible que tinguis problemes en enviar invitacions i rebre confirmacions d'assistència.

Proporcionar actualitzacions sobre un esdeveniment als convidats

Enviar invitacions i actualitzacions d'esdeveniments

Quan creïs o actualitzis un esdeveniment amb convidats a Google Calendar, tindràs l'opció d'enviar-los invitacions per correu electrònic.

Per informar els convidats de l'esdeveniment i de les novetats, et recomanem que enviïs aquests correus electrònics. Els convidats no rebran un correu electrònic si:

També pots triar no enviar notificacions per correu electrònic. Els calendaris dels convidats es continuaran actualitzant, tret que:

• Els usuaris de Google Calendar tenen l'opció de configuració "Només si el remitent és conegut" i no han interaccionat amb tu, no tenen el teu correu electrònic als contactes i no estan al mateix domini.
  • Han decidit que no s'afegeixin automàticament esdeveniments al seu calendari.

Consell: els calendaris dels convidats sempre s'actualitzen després de fer clic a "Sí" o "Potser" al correu electrònic d'invitació.

Els usuaris que no són de Google Calendar i els usuaris de Google Calendar amb un proveïdor de correu electrònic que no és de Gmail reben un correu electrònic que actualitza el seu calendari segons la configuració del servei de calendari.

Utilitzar les notificacions d'esdeveniments

Pots configurar les notificacions perquè et recordin l'esdeveniment amb antelació. Els esdeveniments que crees utilitzen la notificació predeterminada de la configuració. Pots afegir fins a 5 notificacions per a cada esdeveniment. Aquestes notificacions:

• No es comparteixen amb els convidats de Google Calendar. Els convidats de Google Calendar reben recordatoris de l'esdeveniment segons la seva configuració.
  • Es comparteixen amb convidats que no són de Google Calendar. En funció del servei de calendari que utilitzin els teus convidats, rebran les notificacions que configuris o les que seleccionin al seu calendari.

Obtén més informació sobre com pots configurar notificacions a nivell d'esdeveniment.

Ajudar els convidats a no perdre's l'esdeveniment

Si no formes part de la mateixa organització o els teus convidats no han interaccionat amb tu en el passat, és possible que hagin de confirmar l'assistència abans que l'esdeveniment s'afegeixi al calendari.

Et recomanem que els recordis mitjançant el teu canal de comunicació preferit que responguin a l'esdeveniment des del correu electrònic fent clic a "Sí" o "Potser".

Xateja amb els convidats o envia'ls un correu electrònic
Calendar només crea un xat de grup amb les persones convidades a un esdeveniment si no en són més de 50 (amb l'organitzador inclòs). Els convidats externs no s'afegeixen als xats de grup.
Important: la funció de xat només està disponible si fas servir Google Calendar amb un compte de la feina o d'un centre educatiu.
  1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. Fes clic en un esdeveniment.
  3. Al costat del nombre de convidats, selecciona una d'aquestes opcions:
    • Xateja amb els convidats : s'obrirà un xat nou o un d'existent. Només s'inclouran al xat els convidats que tinguin Chat activat a l'empresa o al centre educatiu.
    • Envia un correu electrònic als convidats : s'obrirà un correu electrònic nou en què s'inclouran tots els convidats.

Per veure més opcions de format de correu electrònic:

1. A l'ordinador, ves a Gmail.
  2. A la barra lateral dreta, fes clic a Calendar Calendar.
  3. Fes clic en un esdeveniment.
  4. Al costat del nombre de convidats, selecciona Envia un correu electrònic als convidats

S'obrirà un correu electrònic nou en què s'inclouran tots els convidats.

Trobar una hora per reunir-se

Si una persona ha compartit el seu calendari amb tu o sou companys de feina, d'un centre educatiu o d'una altra organització, pots comprovar si està lliure o ocupada en afegir-la a un esdeveniment.

1. A l'ordinador, obre Google Calendar.
  2. A l'esquerra, fes clic a Cerca persones.
  3. Comença a escriure un nom i tria la persona amb qui et vulguis reunir.
  4. A la part superior esquerra, fes clic a Crea Afegeix.
  5. Fes clic a Hores suggerides. Si l'usuari que has convidat ha compartit el seu calendari amb tu, veuràs quan pot assistir a l'esdeveniment.

Convidats en altres zones horàries

Si un convidat és en una altra zona horària i ha compartit el calendari amb tu, veuràs quan comença la seva reunió a sota del seu nom a la part superior. L'hora de la seva reunió es basa en la seva zona horària actual. Obtén més informació sobre com pots compartir calendaris.

Reenviar un correu electrònic d'invitació del calendari

Important: si reenvies una invitació, és possible que el destinatari pugui veure les dades actualitzades de les reunions, així com canviar la teva resposta de confirmació d'assistència en qualsevol moment.

Si tens permís per afegir convidats a un esdeveniment, els pots reenviar la invitació per correu electrònic. Quan responguin a la invitació, se'ls afegirà a la llista de convidats. També podran convidar altres persones.

Si no vols que els convidats puguin afegir altres persones, edita l'esdeveniment i, a la secció "Els convidats poden:", desmarca la casella "convidar altres persones".

Fer un seguiment de les respostes a l'esdeveniment

Quan els convidats reben el correu electrònic amb la invitació, poden respondre mitjançant els enllaços Sí, No o Potser del missatge. Quan un convidat confirma l'assistència a l'esdeveniment, reps una notificació per correu electrònic i la notificació de l'esdeveniment s'actualitza.

Per veure qui hi ha respost, fes clic a l'esdeveniment al calendari. Veuràs qui hi assistirà, l'estat de confirmació de l'assistència i detalls.

Consell: a la configuració, pots desactivar les notificacions per correu electrònic de les confirmacions d'assistència.

Resoldre problemes

Límit de convidats per a les invitacions

Pots convidar fins a 200 persones a un esdeveniment.

Si necessites convidar-ne més, pots fer-ho amb Grups de Google, que et permet convidar grups de fins a 100.000 persones. Més informació sobre com pots convidar grups a l'esdeveniment

No s'ha rebut la invitació

A continuació s'indiquen algunes solucions que pots provar si algun convidat no ha rebut la invitació a l'esdeveniment:

• Demana al convidat que comprovi la safata d'entrada del correu electrònic i confirmi l'assistència.
  • Demana al convidat que comprovi la carpeta de correu brossa al seu correu electrònic.
  • Demana al convidat que s'asseguri que no ha desactivat les notificacions del correu electrònic per a esdeveniments nous. Si utilitza Google Calendar, demana-li que ho comprovi en un ordinador.
  • Suprimeix el convidat de l'esdeveniment i torna'l a afegir.

Les hores suggerides no són correctes

Les hores se suggereixen en funció de la disponibilitat i de l'horari laboral dels convidats.

Si l'horari laboral d'algú no està ben definit, no se't podran suggerir les hores més adients.