Svara på inbjudningar till händelser

Informera andra om du kan delta i en händelse genom att svara på kalenderinbjudningar. Du kan även lägga till en anteckning eller föreslå en annan tid för en händelse. När ditt e-postkonto tar emot inbjudan lägger Google Kalender till händelsen i din primära kalender.

Viktigt! Beroende på dina inställningar visas kanske inte händelser i kalendern förrän du svarar på händelsen eller bekräftar att du känner vissa avsändare. Dessa avsändare inkluderar:

• Personer utanför organisationen
  • Personer som inte finns i dina kontakter
  • Personer som du inte har interagerat med tidigare

Läs mer om att hantera inbjudningar om du vill uppdatera händelseinställningarna.

Svara på OSA för en inbjudan

1. Öppna e-postmeddelandet med inbjudan eller händelsen i kalendern.
  2. Klicka på Ja, Nej eller Kanske.
  3. Det går att göra följande om du klickar på Ja:
    • Uppdatera automatiskt hur du går med i mötet. Om du anger din arbetsplats ställs ditt OSA in på:
      • Ja, i ett mötesrum när du går med på ett kontor.
      • Ja, deltar virtuellt när du går med på en annan plats.
    • Uppdatera manuellt hur du går med i mötet. Klicka på nedåtpilen Dropdown och välj sedan hur du vill gå med.
Ändra ditt svar
  1. Klicka på händelsen i din kalender.
  2. Klicka på ett alternativ bredvid Delta?
    • Ja
    • Nej
    • Kanske
    • Ja, i ett mötesrum
    • Ja, deltar virtuellt
Föreslå en ny tid

Som deltagare:

1. Klicka på händelsen i kalendern.
  2. Klicka på uppåtpilen Uppåtpilföljt av Föreslå en ny tid bredvid Kanske.
  3. Välj en annan tid eller dag.
    Tips: Du kan även lägga till ett meddelande i din föreslagna tid.
  4. Klicka på Skicka förslag.
Tips: Klicka på Fler alternativ följt avFöreslå en ny tid längst upp i e-postmeddelandet för att föreslå en ny tid från en inbjudan via e-post.

Som organisatör:

1. Klicka på en händelse med en klockikon i kalendern.
  2. Leta upp föreslagna tider under Gäster.
  3. Under det tidsförslag du vill granska klickar du på Granska föreslagen tid.
  4. Om du vill ändra händelsen till den föreslagna tiden klickar du på Spara.

Detaljer om nytt tidsförslag

• Förslag är avstängda för stora händelser med fler än 200 gäster och heldagshändelser. Läs mer om stora händelser.
  • Alla gäster kan föreslå en ny tid. Arrangörer kan inte föreslå en ny tid.
  • Om arrangörer aktiverar Händelsesvar i Google Kalender-inställningarna från en dator får de e-postaviseringar för förslag.
Lägga till en anteckning i din OSA
Viktigt! Din OSA-anteckning visas för alla inbjudna användare.
  1. Klicka på händelsen i din kalender.
  2. Klicka på uppåtpilen Uppåtpilföljt av Lägg till anteckning bredvid Kanske.
  3. Skriv anteckningen.
    Tips! Du kan även välja OSA bredvid Kommer att delta.
  4. Klicka på Spara.
Tips! Klicka på Fler alternativ följt av Lägg till anteckning  längst upp i e-postmeddelandet om du vill lägga till en anteckning i ditt svar från en inbjudan via e-post.

Vidarebefordra kalenderinbjudningar

Viktigt! Om du vidarebefordrar en inbjudan kan mottagaren eventuellt se uppdaterad mötesinformation och kan ändra ditt OSA.

Om du har behörighet att lägga till gäster i ett evenemang kan du vidarebefordra inbjudan till nya gäster via e-post. När nya gäster svarar på inbjudan läggs de till i gästlistan. De kommer även att kunna bjuda in andra.

Om du inte vill att gäster ska kunna bjuda in andra kan du redigera ditt evenemang och under "Gäster kan:" avmarkerar du rutan bredvid "bjuda in andra".

Svara på inbjudningar skickade till en annan e-postadress

Viktigt! Om du har anslutit ditt Gmail-konto till en alternativ e-postadress och vill svara på en Kalender-inbjudan med hjälp av de länkade alternativen Ja, Kanske och Nej längst ned ombeds du logga in på ditt Google-konto. Läs mer om alternativa e-postadresser.

1. Öppna Google Kalender på datorn.
  2. Håll muspekaren över kalenderns namn till vänster och klicka sedan på Alternativ Merföljt avInställningar och delning.
  3. Klicka på Övriga aviseringar på menyn till vänster under Inställningar för mina kalendrar.
  4. Markera rutan bredvid Tillåt svar på inbjudningar som har vidarebefordrats via alternativa e-postadresser.