Svar på aktivitetsinvitasjoner

Når noen inviterer deg til aktiviteter via Google Kalender, vises aktivitetene automatisk i kalenderen din. Hvis du vil at andre skal vite om du skal delta på aktiviteter, kan du svare på kalenderinvitasjoner. Du kan også legge til notater eller foreslå nye tidspunkt for aktiviteter. Når invitasjonen blir mottatt i e-postkontoen din, legger Google Kalender til aktiviteten i hovedkalenderen din.

Svar på invitasjoner

1. Åpne e-postinvitasjonen eller kalenderaktiviteten.
  2. Klikk på Ja, Nei eller Kanskje.
  3. Hvis du klikker på «Ja», kan du angi hvordan du vil delta, ved å klikke på Mer Rullegardinmeny og velge et alternativ:
    • Ja, i et møterom
    • Ja, blir med virtuelt
Administrer invitasjoner og varsler du mottar.
  1. Åpne Google Kalender.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillingerog så Innstillinger.
  3. Under «Generelt» til venstre klikker du på Innstillinger for aktiviteterog så Legg til invitasjoner i kalenderen min.
  4. Velg et alternativ:
    • Fra alle: Alle invitasjoner blir automatisk lagt til i kalenderen din.
    • Når jeg har svart på invitasjonen i e-posten: En aktivitet blir lagt til i kalenderen din først etter at du har svart på e-postvarselet. Når en aktivitet ikke blir lagt til i kalenderen din, får du en invitasjon via e-post, selv om arrangøren har valgt bort sending av invitasjoner.
Tips: Den nye innstillingen gjelder bare for nye invitasjoner.
Administrer synlighetsinnstillinger for ventende invitasjoner i kalenderen din

Viktig: Hvis noen bare har tillatelse til å se tilgjengeligheten din, kan de ikke se aktivitetsdetaljer. Finn ut mer om delingstillatelser.

Slik hindrer du at andre ser informasjon om ventende invitasjoner som heller ikke du kan se:

1. Åpne Google Kalender.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger Innstillingerog så Innstillinger.
  3. Under «Generelt» til venstre klikker du på Innstillinger for aktiviteter
  4. Slå av «La andre se alle invitasjoner hvis de har tillatelse til å se eller redigere aktivitetene mine».
    • Dette alternativet er bare tilgjengelig hvis du velger «Når jeg har svart på invitasjonen i e-posten» under «Legg til invitasjoner i kalenderen min».

Tips: Den nye innstillingen gjelder bare for nye invitasjoner.

Endre svaret ditt
  1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Klikk på et alternativ ved siden av «Skal du delta?»:
    • Ja
    • Nei
    • Kanskje
    • Ja, i et møterom
    • Ja, blir med virtuelt
Foreslå et nytt tidspunkt

Som deltaker:

1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Ved siden av «Kanskje» klikker du på oppoverpilen Oppoverpilog så Foreslå et nytt tidspunkt.
  3. Velg et annet tidspunkt eller en annen dato.
    Tips: Du kan også legge til en melding når du foreslår et tidspunkt.
  4. Klikk på Send forslag.
Tips: For å foreslå et nytt tidspunkt fra en e-postinvitasjon, gå til toppen av e-posten og klikk på Flere alternativer og så Foreslå et nytt tidspunkt.

Som arrangør:

1. Klikk på en aktivitet med et klokkeikon i kalenderen din.
  2. Finn foreslåtte tidspunkt under «Gjester».
  3. Under forslaget til tidspunkt du vil vurdere, klikker du på Se foreslått tidspunkt.
  4. Hvis du vil flytte aktiviteten til det foreslåtte tidspunktet, klikker du på Lagre.

Informasjon om nytt forslag til tidspunkt

• Forslag er slått av for store aktiviteter med mer enn 200 gjester samt heldagsaktiviteter. Finn ut mer om store aktiviteter.
  • Alle gjester kan foreslå et nytt tidspunkt. Arrangører kan ikke foreslå et nytt tidspunkt.
  • Hvis en arrangør slår på «Svar på aktiviteter» i Google Kalender-innstillingene via en datamaskin, mottar arrangøren e-postvarsler om forslag.
Legg til en merknad i svaret ditt
Viktig: Svarmeldingen din er synlig for alle som er invitert.
  1. Klikk på aktiviteten i kalenderen din.
  2. Ved siden av «Kanskje» klikker du på oppoverpilen Oppoverpilog så Legg til en merknad.
  3. Skriv inn merknaden.
    Tips: Ved siden av «Skal du delta?» kan du også velge svaret ditt.
  4. Klikk på Lagre.
Tips: For å legge til en merknad i svaret ditt via en e-postinvitasjon, gå til toppen av e-posten og klikk på Flere alternativer og så Legg til en merknad.

Videresend kalenderinvitasjoner

Viktig: Hvis du videresender en invitasjon, kan det hende mottakeren kan se oppdaterte møtedetaljer. Det er også mulig at vedkommende når som helst kan endre svaret ditt på om du skal delta.

Hvis du har tillatelse til å legge til gjester i en aktivitet, kan du videresende invitasjonen til nye gjester via e-post. Når nye gjester svarer på invitasjonen, blir de lagt til på gjestelisten. De kan også invitere andre.

Hvis du ikke vil at gjestene skal kunne invitere andre, kan du redigere aktiviteten din og fjerne avmerkingen ved «invitere andre» under «Gjestene kan».

Svar på invitasjoner som er sendt til en annen e-postadresse

Viktig: Hvis du har koblet Gmail-kontoen din til en alternativ e-postadresse, og du vil svare på en invitasjons-e-post fra Kalender ved å velge linken «Ja», «Kanskje» eller «Nei» nederst, blir du bedt om å logge på Google-kontoen din. Finn ut mer om alternative e-postadresser.

1. Åpne Google Kalender på en datamaskin.
  2. På venstre side peker du på navnet på kalenderen din og klikker på Alternativer Merog såInnstillinger og deling.
  3. I menyen til venstre, under «Innstillinger for mine kalendere», klikker du på Andre varsler.
  4. Merk av i boksen ved siden av «Tillat svar på invitasjoner som er videresendt via alternative e-postadresser».