Reageren op uitnodigingen voor afspraken

Als je mensen wilt laten weten of je naar een afspraak gaat, kun je reageren op agenda-uitnodigingen. Je kunt ook een notitie toevoegen of een andere tijd voor een afspraak voorstellen. Als je via je e-mailaccount een uitnodiging krijgt, voegt Google Agenda de afspraak toe aan je primaire agenda.

Belangrijk: Afhankelijk van je instellingen komen afspraken misschien pas in de agenda te staan nadat je erop hebt gereageerd of nadat je hebt bevestigd dat je bepaalde afzenders kent. Denk hierbij aan deze afzenders:

• Mensen van buiten je organisatie
  • Mensen die niet in je contacten staan
  • Mensen met wie je nog niet eerder contact hebt gehad

Meer informatie over hoe je je uitnodigingen beheert om je afspraakinstellingen te updaten

Reageren op een uitnodiging

1. Open de uitnodigingsmail of de afspraak die is toegevoegd aan je agenda.
  2. Klik naast Kom je ook? op een optie:
    • Ja
    • Nee
    • Misschien
    • Ja, in een vergaderruimte
    • Ja, ik neem virtueel deel

Reactie wijzigen

1. Tik op de afspraak in je agenda.
  2. Tik naast Kom je ook? op een optie:
    • Ja
    • Nee
    • Misschien
    • Ja, in een vergaderruimte
    • Ja, ik neem virtueel deel

Een andere tijd voorstellen

Als deelnemer:

1. Tik op de afspraak in je agenda.
  2. Tik naast Misschien op Pijl-omhoogen dan Andere tijd voorstellen.
  3. Selecteer een andere tijd of dag.
    • Tip: Je kunt ook een bericht aan je voorgestelde tijd toevoegen.
  4. Tik op Sturen Verzenden.
  5. Bevestig je reactie.

Tip: De banner 'Tijdsvoorstel is verzonden naar organisator' wordt weergegeven. Je organisator kan je suggestie wel of niet accepteren.

Als organisator:

1. Tik op een afspraak met een klokicoon in je agenda.
  2. Tik onder 'Gasten' op het voorstel dat je wilt bekijken.
  3. Tik op Gereed Gereed om de afspraak te verzetten naar de voorgestelde tijd.
  4. Tik op Opslaan.

Informatie over nieuw tijdsvoorstel

• Voorstellen zijn uitgeschakeld voor afspraken voor grote groepen (met meer dan 200 gasten) en voor afspraken die de hele dag duren. Meer informatie over afspraken voor grote groepen.
  • Alle gasten kunnen een andere tijd voorstellen. Organisatoren kunnen geen andere tijd voorstellen.
  • Als een organisator op een computer in de Google Agenda-instellingen de optie 'Reacties op afspraak' inschakelt, krijgt hij of zij een e-mailmelding voor voorstellen.

Agenda-uitnodigingen doorsturen

Belangrijk: Als je een uitnodiging doorstuurt, kan de ontvanger mogelijk geüpdatete meetingdetails bekijken en op elk gewenst moment je reactie wijzigen.

Als je de rechten hebt om gasten aan een afspraak toe te voegen, kun je de uitnodiging per e-mail doorsturen naar nieuwe gasten. Wanneer nieuwe gasten op de uitnodiging reageren, worden ze toegevoegd aan de gastenlijst. Ze kunnen ook anderen uitnodigen.

Als je niet wilt dat gasten anderen kunnen uitnodigen, bewerk je de afspraak, tik je op de gasten en schakel je 'Gasten kunnen anderen toevoegen' uit.